Je relatie leuk houden na een kind
Moms Recente berichten Tips

Je relatie leuk houden na een kind?

Als je kinderen krijgt ben je geneigd om als ouders behoorlijk wat energie te stoppen in de kinderen. Maar wat kun jij doen om je relatie leuk te houden nadat je een kind hebt gekregen? Deze 5 tips zullen je zeker verder helpen.

5 tips voor een leuke relatie

Welke dingen kun je doen samen met je partner om een leuke relatie te houden nadat jullie kinderen hebben gekregen en de vermoeidheid overheerst? Het lijkt vaak een onhaalbare situatie maar bij anderen zie je het wel lukken of juist helemaal niet. Met deze 5 tips doe je in ieder geval moeite voor elkaar.

Moeite voor elkaar doen

De ander laten merken dat je aan hem of haar denkt is heel belangrijk. Blijven denken: waar maak ik de ander gelukkig mee? Daarmee zorg je namelijk dat jij jezelf blijft verplaatsen in je partner en dat de relatie 2 kanten op blijft gaan. Eens iets doen waarmee jij je partner erg gelukkig maakt is fijn, zo laat je zien dat je moeite doet. Denk hierbij aan aanmoedigen bij een belangrijke wedstrijd van voetbal terwijl je dat normaliter niet doet. Maar ook een berichtje sturen gedurende de dag met de vraag hoe het gaat met de ander of een ik hou van je, dit zijn de dingen die je relatie maken.

Date-night samen met je partner

De date night, ik kan niet vaak genoeg benadrukken hoe ongelooflijk belangrijk deze zijn! Eerder zette ik al allerlei ideeën op een rijtje voor de date night want het hoeft niet zo ingewikkeld als dat je denkt. Je hoeft niet eens per se de deur uit namelijk!

Ideeën voor de ideale date night

Seksualiteit blijft belangrijk

Ook wanneer vermoeidheid en drukte het overneemt blijft je seksualiteit belangrijk. Het zorgt voor een verbinding tussen jullie, ontlading en wanneer je een prettig seksleven hebt zorgt dat voor meer ontspanning. Wat een prettig seksleven is, dat is voor een ieder anders. De één heeft meer dan genoeg aan 1 x p.w. seks, de ander het liefste dagelijks. Bespreek met je partner hoe jullie naar jullie seksleven kijken, geef het een cijfer en bekijk waar eventuele verbeterpunten liggen. Het gebruik van speeltjes zoals de Satisfyer pro 2 kan bijvoorbeeld erg leuk zijn om eens te proberen.

Communicatie is onverminderd belangrijk

Blijven praten met elkaar, overleggen en regelmatig bij elkaar nagaan hoe het gaat is ongelooflijk belangrijk! Zo haal je pijnpunten uit de relatie en kun je met elkaar bekijken wat er nodig is voor de komende periode. Steeds weer duidelijk maken wat er in jouw leven gaande is, waar je tegenaan loopt en waar je wel wat hulp bij kan gebruiken is gewoonweg essentieel in een relatie. Zo weet de ander ook waar hij / zij aan toe is en waar hij/ zij jou mee kan ondersteunen de komende tijd.

Doe dingen samen

Heel leuk zo’n date night maar tijd maken voor elkaar is een vereiste in een relatie. Uitgeblust op de bank Netflix kijken is natuurlijk heerlijk. Echter is tijd maken voor je partner dat ook. Ga samen de deur uit, ga uit eten, ga samen een boswandeling maken, ga ergens samen ontbijten of lunchen. Haal lekkere broodjes en ga tijdens het middagslaapje van je kindje samen uitgebreid lunchen, gewoon aan je eigen eettafel. Praat met elkaar en heb plezier. Lach, huil en haal elkaar aan. Zo geef je jouw kind ook een goed voorbeeld voor hoe een relatie dient te zijn maar hou je ook je relatie leuk na een kind.

Tip: Waarom zou je moeite blijven doen voor je relatie?

Liefs, Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × 5 =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.