verschillen iphone 12 en iphone 12 pro
Lifestyle

iPhone 12 en iPhone 12 Pro: wat zijn de verschillen?

Ieder jaar staat in oktober de wereld van iPhone liefhebbers in het teken van de nieuwe ontwikkelingen die het bedrijf aankondigt. De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van laptops, desktops, iPhones en de bijbehorende accessoires. worden dan bekend gemaakt. Deze oktober werden de nieuwe iPhone 12 en iPhone 12 Pro aangekondigd. In deze blog lees je wat de verschillen tussen deze 2 telefoons zijn.

iPhones als gadget

Je bent pro iPhone of het is je ding niet, er lijkt geen tussenweg te zijn. De aanhangers van iPhone gaan vooral prat op het gemak tussen de verschillende apparaten en de mooie designs. En ja, het design is zeker altijd erg mooi. De iPhones zijn een waar hebbeding en dat geldt ook voor de iMac en de Macbook. Deze apparaten werken ook nog eens goed samen en dat kan je bergen aan tijd schelen. Hiernaast lijken de iPhone liefhebbers hun iPhone ook als modeaccessoire te gebruiken door met een doorzichtig telefoonhoesje hun Apple logo te showen. #teamapple

iPhone aanbiedingen

Dat de iPhones niet “goedkoop” zijn, dat weet iedereen waarschijnlijk wel. Daarom is het wel zo handig om iPhone aanbiedingen in de gaten te houden, zo kan jij jouw nieuwe iPhone aanschaffen met het grootste voordeel. Hou er rekening mee dat een iPhone echt een investering is waar je veel voordelen van zal hebben. En als jij jouw telefoon goed beschermt kan je hem later weer verkopen wanneer je naar een nieuw model overgaat. Bescherm jouw nieuwe iPhone 12 dus goed met een iPhone 12 hoesje.

De nieuwe iPhone 12’s, de verschillen

Apple brengt zelfs 4 modellen van de iPhone 12 uit: de reguliere versie, de 12 Pro, de 12 mini en de 12 Max Pro. Ik richt me in deze blog op de verschillen tussen de iPhone 12 en de iPhone 12 Pro omdat deze 2 modellen waarschijnlijk het meest gebruikt zullen gaan worden.

Op fotogebied vind je het grootste verschil tussen de standaard iPhone 12 en de Pro. Het reguliere model 12 heeft namelijk 2 camera’s aan de achterkant. Deze standaardlens en groothoeklens vind je ook op de Pro, maar deze heeft naast deze 2 camera’s ook een telelens. Met deze telelens kan je tot 4 keer optisch inzoomen. Ook bevat de 12 Pro over een LiDAR Scanner die je ondersteunt in het maken van de beste portretfoto’s. De selfiecamera van beide telefoons is geschikt voor opnamen in het donker, ideaal voor selfies in de avond. Zo zal jij met deze telefoon geen korrelige avondselfie meer hebben.

Een ander verschil is dat de iPhone 12 Pro standaard meer opslagruimte heeft dan de gewone 12: 128GB opslagcapaciteit versus 64GB. Ook in het design zit er een verschil tussen de 2 telefoons: de iPhone 12 heeft een aluminium frame, de iPhone 12 Pro een roestvrijstalen frame. Het laatste grotere verschil zit hem in de RAM: 4GB vs. 6GB werkgeheugen. Verder zijn er weinig verschillen tussen de 2. De Pro heeft vooral voordelen voor diegene die meer opslagruimte willen hebben én die veel filmen/ fotograferen met hun telefoon. Ben je een fervent TikTokker of Instagrammer? Dan heeft de iPhone 12 Pro je meer te bieden.

Lees ook: De voordelen van de iPhone 11

Prijs iPhone 12 en iPhone 12 Pro

Een laatste belangrijk verschil tussen de 2 telefoons is het verschil in de prijzen: €909 versus €1.159. Voor dat prijsverschil krijg je dus wel meer opslag, meer mogelijkheden op cameragebied en meer werkgeheugen.

Liefs, Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»