Investeren in je relatie waarom
Recente berichten

Investeren in je relatie, waarom zou je dat doen?!

Wanneer je kinderen hebt gaat de tijd ontzettend snel. Je relatie kan daar enorm onder lijden hebben, juist terwijl die zo belangrijk is. Maar investeren in je relatie waarom zou je dat doen?

Investeren in je relatie

Als je een relatie hebt blijft het toch wel erg belangrijk om te investeren in je relatie. Het ouderschap kan een behoorlijke tol van je eisen en als je dan niet met jullie neuzen dezelfde kant op staat is het zowaar nog moeilijker. Maar er zijn nog meer redenen om dus te investeren in je relatie, ik laat je ze vandaag weten.

Ouderschap

Man, man, man we love die kinderen van ons maar als ouder geef je heel veel. Veel energie, liefde en aandacht. En opladen is toch echt ontzettend hard nodig. In een lichte coma op de bank met Netflix is niet altijd de oplossing – helaas – dus plan een moment om met elkaar te kletsen. Hoe denkt hij over bepaalde dingen m.b.t. de kinderen en hoe denk jij erover? Vinden jullie hetzelfde of moeten jullie bespreken hoe jullie tot een middenweg komen?

Het is zo ontzettend belangrijk om – ook al ben je moe – te overleggen of jullie beide tevreden zijn met hoe het gaat qua opvoeding e.d. Anders kan het zomaar zijn dat de onvrede stijgt en dat de tol zodanig groot gaat worden dat deze tussen jullie in komt te staan. Maar naast het sparren is ook spuien zo belangrijk. Met wie kun je dat beter doen dan met diegene die net zoveel van jullie bloedjes houdt maar ook de intensiteit meekrijgt?!

Lees ook: Bekentenissen van mij als moeder

Liefde

Ooit werden jullie halsoverkop verliefd op elkaar – daar ga ik maar even vanuit tenminste – en nog steeds vinden jullie het leuk om elkaar te zien. Regelmaat, sleur en drukte kunnen een behoorlijke stempel op je relatie drukken. Hoe fijn is het dan om een date night met elkaar te plannen? Uiteraard is het heerlijk om uit eten te gaan maar dat moet wel te realiseren zijn qua oppas en financiën.

Een date night kan natuurlijk ook gewoon bij jullie thuis zijn. Slinger een pizza of poffertjes richting de kinderen en ga samen met kaarslicht eten zodra de kinderen op bed liggen. Neem de tijd voor elkaar, leg de telefoons even weg en bestel eventueel wat te eten. Als je het fijn vind om zelf te koken kan dat natuurlijk ook fijn zijn. Eet dan iets wat jullie beide lekker vinden maar waar de kinderen altijd over klagen. Dat vind ik – stiekem – het lekkerste dan 😉

Weer even aanwakkeren waarom jullie verliefd werden op elkaar en voor elkaar kozen. Het is zo ontzettend belangrijk en fijn ook. Haal elkaar aan en praat met elkaar in alle rust over alle dingen die je bezighouden. Als jullie van elkaar weten wat er speelt in elkaars levens is het begrip een stuk groter. Maakt het allemaal een stuk rustiger ook.

Vriendschap

Ik hou van mijn vriendinnen hoor maar Patrick is bij verre mijn beste maatje. Hij weet alles van me: Mijn onzekerheden, irritaties, twijfels, waar ik gelukkig van word en wat me bezighoud. Maar andersom ook. En dat is fijn. We kunnen alles bij elkaar kwijt en dat doen we beide in ons eigen tempo maar dat is prima. Wij investeren veel in onze tijd samen en kiezen heel bewust voor de tijd samen. Merken we dat er wat spanningen komen, dan spreken we een moment af waarop we even bewust samen zijn. De lucht even klaren, weer op de hoogte zijn van elkaar en we kunnen er weer fris tegenaan.

Lees ook: Vriendschappen als dertiger en moeder

Dat is voor Evi ook fijn, die weet dat haar ouders hetzelfde vinden en dat we elkaar heel erg leuk vinden. Hoe fijn is dat wel niet om te weten als kind? Ik vond het verschrikkelijk irritant als tiener -laten we dat voorop zetten – dat mijn ouders altijd op hetzelfde niveau zaten. Maar dat zij samen zo dol op elkaar waren, dat was gewoon heel fijn. Steeds meer ouders gingen uit elkaar, die van mij zijn nog steeds samen en gelukkig met elkaar. Al bijna 50 jaar!

Liefs Kimberly

Investeren in je relatie waarom

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

«

»

10 COMMENTS

 • Marieke

  Ik denk dat een hoop mensen dat vergeten, dat je moet blijven investeren in een relatie. Mijn man en ik hebben bijna dagelijks een moment om te spuien. We doen het als we allebei in de auto zitten onderweg naar huis toe. Maar is voor ons wel de manier om bv over werk te praten en over de kinderen. Als we thuis zijn is het dan tijd voor de kinderen.
  Marieke onlangs geplaatst…De Koningsdag tag – over oranje tompoucen en nog meer weetjesMy Profile

  • Kimberly
   AUTHOR

   Dat doen jullie wel heel goed!

 • Heel belangrijk!! Echt wat je zegt, als je niet oppast, slurpen de kids al je energie op… ?we houden regelmatig date nights en af en toe lekker een weekendje weg, even samen opladen!
  Laura / fitfunfab.nl onlangs geplaatst…Het koningshuis – fan of juist niet?My Profile

  • Kimberly
   AUTHOR

   Heerlijk, het is ook zo fijn samen (als het goed is) en dan zijn die momenten heel belangrijk ❤

 • Nicole Orriëns

  Aangezien 1 op de 3 huwelijken tegenwoordig sneuvelt is het enorm belangrijk vind ik om te investeren in je relatie. Dat moet je niet onderschatten.
  Nicole Orriëns onlangs geplaatst…Zuiveringszout met een twist: Natrium percabonaatMy Profile

  • Kimberly
   AUTHOR

   Absoluut, heel belangrijk om blijven staan voor wat je hebt. ❤

 • Blog & Beauty

  Dat is inderdaad erg belangrijk. Als ik mijn dochtertje naar school heb gebracht gaan mijn man en ik wandelen en in die 2 uur grijpen we de kans om echt met elkaar te praten. En dat is zo fijn.

 • Ik plan inderdaad ook altijd een datenight en investeer heel veel in onze relatie er gaan zoveel stellen uit elkaar dat is zo verdrietig. Investeren inderdaad, dat telt!
  marjolein westerbaan onlangs geplaatst…Eerlijkheid, op de dag van “International honesty day” doen we er een schepje bovenopMy Profile

  • Kimberly
   AUTHOR

   Absoluut! Ik schrik er echt soms van en mocht het ooit mis gaan wil ik zeker weten dat ik er alles aan heb gedaan. Investeren is belangrijk ❤

 • Hippiemeisje

  Bij fertiliteit komt dat zelfs al aan bod voor er nog maar een sprake is van een kind… vele relaties kunnen dat niet aan…

  Maar ik denk dat investeren in een relatie, met of zonder kinderen sowieso nodig is…
  Hippiemeisje onlangs geplaatst…Ik wou ros en ik kreeg ros: help of net niet?My Profile

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 + 10 =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.