Het inplannen van Instagram mijn tips en ervaringen
Ondernemen Recente berichten

Instagram inplannen | Mijn tips

Als blogger en ondernemer is het belangrijk dat ik zichtbaar ben op Social Media. Instagram is voor mij een grote bron van contact en die dien ik op orde te houden. Maar daar gaat behoorlijk wat tijd in zitten en daarom ben ik mijn posts op Instagram gaan inplannen. Ik deel mijn tips met je.

Instagramposts inplannen

Door het inplannen van je Instagramposts hou je overzicht in wat er online gaat komen maar ook geeft het meer rust. Doordat je van te voren kunt inplannen kun je vooruit werken en zal je niet meer achter de feiten aanlopen. Je kunt zorgen voor een betere feed want dat is toch wel waar het om draait bij Instagram. Maar ook creëer je meer ruimte voor jezelf. Met een vast moment een planning maken voor jezelf kun je jouw missie beter uitwerken en hoe je gezien wilt worden op Instagram.

Zichtbaarheid

Als eerste laat Instagram jouw posts bij zo’n 5 % van je volgers zien. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat je echte volgers hebt die jouw feed interessant vinden. Kijk dus goed gelijk of wekelijks naar de volgers die je zijn gaan volgen voor een echte en hoge interactie. Bij een bedrijfsaccount kun je bekijken wanneer de interactie voor jouw pagina het hoogste is. Zorg er dan voor dat je net daarvoor jouw post online zet. Dan heb je de hoogste interactie.

Planoly

Voor het inplannen van Instagram gebruik ik voor Lief Gedragen Planoly. Dit is een gebruikersvriendelijke planner die alleen voor Instagram te gebruiken is. Je kunt elke dag een post inplannen en ziet vervolgens hoe die planning eruit komt te zien in Instagram. Waar je rekening mee moet houden is dat Planoly zelf de afbeeldingen bijsnijdt. Wil je dus een bepaalde weergave, zorg er dan voor dat Planoly niet hoeft uit te snijden door de foto’s in het juiste formaat aan te leveren. Dat kan door bijvoorbeeld Canva te gebruiken voor de foto’s. Ook geeft Planoly ( een beperkt aantal ) hashtags waardoor je kunt zien hoeveel de hashtags worden gebruikt die je inplant.

+ Je ziet direct hoe jouw feed eruit komt te zien.
+ Geen app op je telefoon nodig.
+ Foto’s moet je vooraf goed aanleveren, dat kost tijd.

Lees ook: Tips voor de beginnende blogger

Later

Voor de planning van Beebs and Moms gebruik ik Later. Met Later kun je elke dag posts inplannen op Instagram, Twitter, Facebook en Pinterest. De foto’s kun je in de app of op de pc bewerken direct tijdens het inplannen. Dit gaat heel snel en werkt fijn. Wel heb je een aparte app nodig op je telefoon als je de posts automatisch wil laten posten op Instagram. Doordat ik de app op mijn telefoon heb kan ik ook direct de foto’s in de app plaatsten vanuit mijn fotobewerkingsapp. Daarna kan ik makkelijk via de pc alles inplannen.

+ Meerdere social media inplannen, dus fijn bij het onderhouden van een blog/ bedrijf.
+ App is handig i.v.m. de synchronisatie en direct uploaden van foto’s.
– App nodig.
– Maar 1 account te beheren gratis.

Weergave

Hou er rekening mee dat in het begin als je begint met plannen dat je interactie tijdelijk lager is. Na een maand trekt dat weer bij is mijn ervaring. Het is balen als je foto’s echt weinig interactie krijgen, zeker wanneer dit een onderdeel van je bedrijf is. Heb je dus betaalde opdrachten? Dan zou ik wachten met plannen van Instagram. Of dus ruim van te voren daarmee beginnen zodat je interactie weer op peil is zodra je bij je opdrachten bent. Ook stond mijn volgersaantal de hele maand stil toen ik begon met plannen, inmiddels zit er weer stijging in.

Special thanks to Christa die mij altijd met raad bijstaat zodra ik wil opgeven ?

Plan jij je posts op Instagram in?

Liefs Kimberly

Liked it? Pin het op Pinterest!

Het inplannen van Instagram mijn tips en ervaringen met Planoly en Later

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.