Facebook Instagram gratis inplannen
Blogs voor bloggers Ondernemen

Instagram gratis inplannen doe je zo!

Als blogger en ondernemer is het belangrijk dat ik zichtbaar ben op Social Media. Instagram is voor mij een grote bron van contact en die dien ik op orde te houden. Maar daar gaat soms behoorlijk wat tijd in zitten en daarom ben ik mijn posts gaan inplannen. Ik deel mijn tips om Instagram gratis in te plannen met je.

Instagram posts gratis inplannen?

Door het inplannen van je Instagramposts hou je overzicht in wat er online gaat komen maar ook geeft het meer rust. Doordat je van te voren kunt inplannen kun je vooruit werken en zal je niet meer achter de feiten aanlopen. Je kunt zorgen voor een betere feed want dat is toch wel waar het om draait bij Instagram. Maar ook creëer je meer ruimte voor jezelf. Met een vast moment een planning maken voor jezelf kun je jouw missie beter uitwerken en hoe je gezien wilt worden op Instagram.

Zichtbaarheid van Instagram Posts

Als eerste laat Instagram jouw posts bij zo’n 5 % van je volgers zien. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat je echte volgers hebt die jouw feed interessant vinden. Kijk dus goed gelijk of wekelijks naar de volgers die je zijn gaan volgen voor een echte en hoge interactie. Bij een bedrijfsaccount kun je bekijken wanneer de interactie voor jouw pagina het hoogste is. Zorg er dan voor dat je net daarvoor jouw post online zet. Dan heb je de hoogste interactie.

Planoly voor Instagram

Voor het inplannen van Instagram gebruik ik voor de B&M Academy Planoly. Dit is een gebruikersvriendelijke planner die alleen voor Instagram te gebruiken is. Je kunt elke dag een post inplannen en ziet vervolgens hoe die planning eruit komt te zien in Instagram. Waar je rekening mee moet houden is dat Planoly zelf de afbeeldingen bijsnijdt. Wil je dus een bepaalde weergave, zorg er dan voor dat Planoly niet hoeft uit te snijden door de foto’s in het juiste formaat aan te leveren. Dat kan door bijvoorbeeld Canva te gebruiken voor de foto’s. Ook geeft Planoly ( een beperkt aantal ) hashtags waardoor je kunt zien hoeveel de hashtags worden gebruikt die je inplant.

+ Je ziet direct hoe jouw feed eruit komt te zien.
+ Geen app op je telefoon nodig.
+ Foto’s moet je vooraf goed aanleveren, dat kost tijd.

Edit: Je kunt bij nu ook bij Planoly aangeven hoe je wilt dat een foto geplaatst gaat worden.

Lees ook: Tips voor de beginnende blogger

Later om Instagram posts te plannen

Voor de planning van Beebs and Moms gebruik ik Later. Met Later kun je elke dag posts inplannen op Instagram, Twitter, Facebook en Pinterest. De foto’s kun je in de app of op de pc bewerken direct tijdens het inplannen. Dit gaat heel snel en werkt fijn. Wel heb je een aparte app nodig op je telefoon als je de posts automatisch wil laten posten op Instagram. Doordat ik de app op mijn telefoon heb kan ik ook direct de foto’s in de app plaatsten vanuit mijn fotobewerkingsapp. Daarna kan ik makkelijk via de pc alles inplannen.

+ Facebook en Instagram berichten inplannen
+ Je kunt vaste lijsten met hashtags instellen zodat je deze niet steeds handmatig hoeft in te vullen.
+ App is handig i.v.m. de synchronisatie en direct uploaden van foto’s.

– Je hebt echt de Later App nodig.
– Maar 1 account kun je gratis beheren.

Facebook Studio voor Makers

Meerdere accounts beheren? Facebook heeft sinds 2019 de Studio voor Makers. Via deze tool kun je al je berichten op Facebook (behalve polls) inplannen. Maar ook al je berichten voor Instagram kun je via deze weg inplannen. De Facebook- kant van de Studio vind ik nogal log werken maar die van Instagram gaat redelijk makkelijk. Je hebt er geen app voor nodig maar je kunt wel alleen inplannen via desktop. In de studio schakel je tussen de verschillende accounts en je kunt van alle accounts het bereik bekijken. Groot nadeel vind ik dat je niet kunt bekijken hoe je feed eruit komt te zien. De meeste mensen die plannen doen dit wegens een zakelijk aspect en dan is het wel zo prettig wanneer je kunt zien wat het resultaat zal zijn.

+ Meerdere accounts beheren
+ Facebook en Instagram berichten inplannen
+ Veel inzichten in het bereik van je stories en posts

– De Facebook kant werkt best log
– Je ziet niet van tevoren hoe je feed op Instagram eruit komt te zien

Tip: een uitgebreide uitleg lees je op de website van Bregje

Heeft inplannen van berichten op Instagram gevolgen?

Plannen kan je veel tijd schelen, daarnaast kan het je ondersteunen in het creëren van een mooie feed. Zeker wanneer je met vakantie gaat is inplannen ideaal. Wel is het belangrijk om interactie aan te gaan met jouw volgers, dat zorgt ervoor dat jouw foto’s op Instagram door meer volgers gezien zal worden. Ga je jouw foto’s inplannen, dan hoef je dus alleen na het posten de interactie aan te gaan. Doe je dat niet, dan weet je dat je bereik lager zal liggen.

Plan jij je posts op Instagram in?

Edit: artikel bijgewerkt op 1 maart 2020

Liefs, Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *