tips voor het inrichten van je terrasoverkapping
Home en interieur Recente berichten Tips

Tips voor het inrichten van je terrasoverkapping

Tijdens de eerste zonnige week van 2019 genoten de meeste Nederlanders van het prachtige weer in de tuin. Toch is het nog best fris in de namiddag. Ideaal voor dit soort momenten is een terrasoverkapping. De robuuste overkapping biedt bescherming tegen de wind en is ook nog een super gezellig. Maar hoe maak je hier je eigen plekje van? Lees hier 4 tips voor het inrichten van je terrasoverkapping.

Kies het meubilair

Bij het inrichten van je terrasoverkapping draait alles om smaak. Hou je van stoer en robuust, kies dan voor hout. Een steigerhouten bank met grote kussens en een stoere houten tafel geven een krachtige uitstralingen. Ga je eerder voor modern, maak het dan minimalistisch. Rank en strak zijn het uitgangspunt. Zwarte stoelen met smalle poten en effen kussens passen hier perfect bij. Ook een kleine metalen salontafel met een glazen plaat is super modern.

Breng de natuur naar binnen

Een terrasoverkapping is onderdeel van je tuin. Hoe mooi is het dan als je de tuin over laat vloeien tot onder de overkapping. Met een aantal mooie bloemen oogt de overgang al veel natuurlijker. Voor een nog groter effect gebruik je klimplanten. Laat hedera langs de binnenmuren naar het plafond groeien, zodat het na verloop omtovert in een groene oase.

Houd de kou buiten

Hoe lekker is het als je met wat kouder weer ook gewoon onder je terrasoverkapping zit? Sluit je overkapping bijvoorbeeld af met glas. Glas isoleert, maar vangt alle warme zonnestralen wel op. De terrasoverkapping prijzen met glas zijn hoger dan bij bijvoorbeeld een heater. Een heater is een super knusse en minder dure optie. De warme stralen van deze kachel brengen iedereen bij elkaar op een frissere zomeravond.

Kook in je eigen tuin

Een laatste, super gave manier om je overkapping in te richten is met een buitenkeuken. Heb je genoeg ruimte en de mogelijkheid voor goede aansluitingen op gas, stroom en water? Plaats dan een handig keukentje om buiten te koken. Als je nog geen leidingen hebt, kan je dit ook vrij makkelijk in je tuin aanleggen. Plaats bijvoorbeeld een industrieel fornuis met robuuste houten kastjes. Laat het vooral opgaan in het design van de rest van de overkapping.

Dit is een gastartikel.

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier − twee =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.