Ik ben ZZP'er Update, hoe zit het met mijn inkomsten
Ondernemen Recente berichten

Ik ben ZZP’er | ZZP Update #3 Hoe zit het met mijn inkomsten?

Werken voor een baas of werken voor je eigen missie en dromen? Ik nam de stap en liet jullie eerder al weten hoe het ging. Maar hoe gaat het verder en durf ik nu uit volle borst te zeggen: Ik ben ZZP’er en verdien ik inmiddels al geld met mijn bedrijven?

Werken als ZZP’er

Het is hard werken als ZZP’er. Dat kan ik je wel zeggen. Wil je graag minder werken en je uren zelf bepalen? Dan raad ik je aan om goed op te slaan dat het hard bikkelen is als een ZZP’er. Zeker als je net zoals ik je bedrijven nog neer moet zetten op de wereld.

Volgers en cliënten

Qua volgers gaat het goed met Beebs and Moms. De site is echt groeiende en dat is heel fijn. Ik steek er een hoop tijd en moeite in, dat terwijl ik het liefste gewoon lekker aan het schrijven ben. Nu er zoveel tijd in gaat zitten merk ik ook dat ik beter aan het worden ben in schrijven. Al blijven de d en t’s me altijd teisteren. Heel rot maar gelukkig heb ik lieve collega’s die me erop wijzen als ze me zien. Ik laat Patrick opdrachten wel altijd even nalezen maar ik kan moeilijk van hem verwachten dat hij minstens 5 artikelen per week gaat zitten nalezen. Onze liefde kent ook z’n grenzen.

Qua cliënten voor Lief Gedragen blijf het nog een beetje uit. Ik weet heel goed wat ik graag wil doen en wat ik voor vrouwen met zwangerschapsverlies kan betekenen. Maar hoe ik dat moet uitzetten, dat vind ik lastig. Ik had de afgelopen maand daardoor meerdere gesprekken met vrouwen die me hier verder mee kunnen helpen. Zo had ik een lang maar enerverend gesprek met Christa die haar bedrijf als Virtual Assistent aan het opzetten is en moest sparren met een onderneemster. Dus daar wierp ik mezelf in de strijd. Ook met Kim Buining die ondernemers met het zichtbaar worden op social media helpt heb ik gevolgd op haar webinar. Kim raakte me, zij is begonnen met ondernemen wegens een aantal redenen die ik ook had. Bijzonder.

Maar ook Marloes die vrouwen helpt om van hun droom hun baan te maken heb ik een gesprek mee gehad. En ook bij Marloes had ik weer zoveel momenten van: “O ja, waarom doe ik dat niet?!”. Nu is het alleen dat ik alles moet gaan implementeren en dat vind ik toch weer een lastig puntje om te doen. Zeker omdat ik met veel dingen rondom Beebs and Moms bezig ben.

Opdrachten

Gelukkig weten opdrachtgevers me steeds meer te vinden. Inmiddels ook voor betaalde opdrachten, fijn want als ZZP’er moet je natuurlijk zelf zorg dragen voor je inkomen. En dat ik heel gelukkig ben met mijn werk is helaas niet genoeg om de boodschappen te betalen. Doordat de site van Beebs and Moms steeds meer waard aan het worden is zijn de bedragen steeds hoger aan het worden. Maar ook blogcollega’s die iets doorsturen naar je zijn heel erg fijn. Zo komen er hele toffe opdrachten mijn kant op, zo ook bijvoorbeeld de gave wereldkaart die nu ons kantoor siert.

Rubrieken

Na het rondvragen en jullie betrekken in een aantal twijfels die ik had heb ik nu een aantal goede rubrieken. Dat geeft mij weer wat houvast, ook erg fijn. Zo zal de maandag vanaf vandaag Update Monday zijn. Op de maandag zal ik voortaan de updates rondom Newborn Fit Mama, ZZP, MomMoments en B&M tips vol met tips en persberichten die ik niet een vol artikel kan geven posten.

En op de donderdagen – ik hoop dit elke week te kunnen doen – de rubriek Mijn zwangerschapsverlies. De rubriek waarin vrouwen hun verhaal over hun zwangerschapsverlies delen. Een intense en waardevolle rubriek zodat vrouwen weten dat zij niet alleen zijn in hun zwangerschapsverlies, twijfels en rouw. Heel belangrijk want de periode na het verlies van je kindje is al zo ontzettend intens. Voor mij als coach zwangerschapsverlies een hele mooie combinatie dus van mijn passie voor schrijven maar ook in mijn passie om vrouwen met zwangerschapsverlies te helpen.

Inkomsten

Zoals je al bij het kopje opdrachten kon lezen loopt alles steeds meer. Heel fijn maar ik ben er nog lang niet. Voor een redelijk inkomen moet e.e.a. nog minimaal verdubbeld worden maar ik ga er gewoon heel hard voor doorwerken. Dit is wat ik wil doen en dit is wat mij gelukkig maakt. Als ik gelukkig ben kan ik ook veel meer vanuit mijzelf werken. Belangrijk vooral want ik ben dan een veel leuker mens.

Vanaf juni bied ik ook steeds 5 vrouwen een gratis gesprek aan vanuit Lief Gedragen. Als je twijfelt of jouw onbestemde gevoelens met jouw zwangerschapsverlies te maken hebben, mail me dan.

Ik durf het steeds meer te zeggen: Ik ben ZZP’er en jij?

Liefs Kimberly

Ik ben ZZP'er Update, hoe zit het met mijn inkomsten

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms ben ik werkzaam als cursusleider in de verstandelijke gezondheidszorg.

«

»

34 COMMENTS

 • Joop

  Knap hoor Kim! ??

 • Blog & Beauty

  Interessant stuk om te lezen. Ik ben thuisblijfmoeder en blog nog steeds voor mijn plezier. Ik durf nog steeds de stap niet te zetten om er mijn bedrijfje van te maken. Maar dat komt meer door nare ervaringen uit het verleden.

 • knap knap knap!! Jij doet iets waar veel mensen alleen maar over dromen en die de stap niet durven zetten en jij hebt het gewoon gedaan, daar mag je heel trots op zijn!

  • Kimberly
   AUTHOR

   Wat lief van je, dank je wel!

 • Gaaf hoor! 😀 Ja om een bedrijf te laten groeien is er veel tijd nodig! Zo te horen gaat het steeds beter, dat beloofd wat 🙂

  • Kimberly
   AUTHOR

   Ik hoop erop en dat ik het iets rustiger aan kan doen tzt ?

 • Wendy

  Super goed bezig hoor!! Het is zeker niet altijd makkelijk als zzp’er. Ik ben zelf ook zzp sinds 2010 met mijn sportlessen en daarnaast voor 20 uur in loondienst bij de Efteling. M’n blog is echt een hobby maar ook daar krijg ik regelmatig leuke opdrachten mee 🙂 Voor mij zo een heerlijke combinatie!

  • Kimberly
   AUTHOR

   Wat een toffe combinatie! Wat doe je bij de Efteling dan, dat wist ik helemaal niet dat je daar ook werkt.

   • Wendy

    Joeh! Ik werk bij de Front Office van het Efteling Hotel 😀 Echt zo’n leuke baan ook!

    • Kimberly
     AUTHOR

     Wat tof!!

 • charlotte swart

  Heel knap van je en je hebt gelijk zolang je weet wat je echt wilt gaat het helemaal goed komen. Sommige dingen hebben gewoon tijd nodig

  • Kimberly
   AUTHOR

   Thanks, ik hoop er wel op ?

 • Lodi

  Super fijn dat je je dromen volgt en je zal zien dat als je enthousiast blijft de ,De mensen je vanzelf vinden.

  • Kimberly
   AUTHOR

   Thanks! Ik hoop erop

 • Marion Stam

  Mooie en eerlijke update. Ik kan mij goed voorstellen dat het hard werken is als ZZP’er en dat de inkomsten van je blog lang niet genoeg zijn om je boodschappen te betalen. Maar je hebt een doel en een missie. en je gaat ervoor. Respect.

  • Kimberly
   AUTHOR

   Dank je wel!

 • Mirjam

  Wauw meid, je bent echt goed bezig hoor! Heel stoer dat je de stap hebt genomen en het feit dat alles aan het groeien is, bekent dat je inzet ook beloond wordt. Die verdubbeling zit er vast in hoor 🙂

  • Kimberly
   AUTHOR

   Wat lief! Dank je wel, ik hoop er wel op

 • nicole orriens

  Ik ben ook zzp-er maar denk vooral aan mezelf als een fulltime blogger. Ik houd van schrijven en bloggen, en daarmee verdien ik mijn geld. Wat betreft ondernemersgeest kan het bij echt nog wel wat beter….

  • Kimberly
   AUTHOR

   herkenbaar hoor

 • Mieke | mieksmind

  Knap hoor! Heel tof dat je ZZP’er bent, ik durf de stap niet te nemen qua financiële onzekerheid

 • Stephanie

  Ik ben thuisblijfmama zonder inkomen, voorlopig toch. Moest ik ooit met mijn blog kunnen verdienen, graag!! Maar er zit geen echte ondernemer in mij + ik ben echt geen stipt persoon wat ook niet ideaal is 😀

 • Eva

  Wat leuk, ik kan mezelf sinds een tijd ook zzp’er noemen, maar dat las je al op m’n blog ? Jammer dat de klanten voor Lief Gedragen nog een beetje uitblijven. Ik hoop dat ze vanzelf gaan komen, ik lees dat je er in ieder geval goed mee bezig bent ?

 • íngrid

  wat leuk om te lezen. Ik blog voor de hobby tot nu toe maar hoe gaaf als je er mee kunt verdienen. Maar we hebben ook nog ene eigen bedrijf (met personeel) en dat kost ook veel tijd

 • Dhini

  Wat gaaf en leuk om te lezen. Goed van je!

 • Nathalie - Volgmama

  Goed bezig hoor! Ik ben ook het één en ander aan het uitzoeken om deze zomer nog een bedrijfje te maken van Volgmama.

 • esther perfors

  Mooi hoe je bezig bent en vooral omdat alles wat klanten en clienten bij je ‘inkopen’ vanuit je hart komt. Dat is het enige wat gelukkig maakt en zo krijg je ook de klantenkring die jij wenst en die bij jou past. Het duurt soms wat langer maar dan gaat het ineens stromen! Succes!

  • Kimberly
   AUTHOR

   Dank je wel lieve Esther! Ik hoop erop ❤

 • Mariëlle

  Fijn om te lezen dat het steeds beter gaat. Ja zzp’er zijn is vaak een beetje van alles tegelijk en dat maakt het hartstikke leuk, maar soms ook een beetje ingewikkeld.

 • Linda

  Wat fijn om te lezen dat je site heerlijk groeit. Het is zo fijn als je harde werk vruchten af begint te werpen ☺️?

 • linda

  Gaaf. Ik vind het ontzettend stoer als mensen hun eigen plan durven te trekken en zeggen ‘ik ga er voor!’. Ik hoop dat het je allemaal ook brengt wat je wilt. Power!

  • Kimberly
   AUTHOR

   thanks! Ik hoop het ook ?

 • Girls-Things

  Wauw, wat mooi om te lezen dit. Je bent echt heel goed bezig!

 • Armande

  Het is helemaal top om ondernemer te zijn. Het is soms wel gebikkel, maar ik ben altijd heel blij dat ik bepaal wat er gebeurt.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *