Ik beken tag
Recente berichten

Ik Beken | Een blog vol met bekentenissen

Geregeld kom ik erachter dat mensen verbaasd zijn over feitjes van mij. Dingen die voor mij zo ontzettend normaal zijn maar die mensen nooit van mij verwacht hadden. En om die reden deel ik vandaag een aantal bekentenissen met jullie | Ik Beken- Tag.

Ik beken – Tag

Er zijn meerdere dingen die wanneer mensen mij later pas hebben leren kennen die hen enorm verbazen. Jeetje zelfs vriendinnen die ik al 20 jaar ken blijf ik verbazen! En daarom deel ik dus nu een paar feiten met jullie. Ik heb er zelfs een tag van gemaakt voor wanneer andere bloggers de tag over willen nemen. Als je de Ik Beken- Tag overneemt, geef je me dan een seintje? Dan kom ik bij je meelezen.

1. Hoe zag ik eruit toen ik puber was?

Toen ik een puber was in de jaren ’90 was gabber hard en going. Met een zus en zwager die we toch wel tot gabbers mochten rekenen deed ik daar heerlijk aan mee. Ik schoor mijn bakkenbaarden weg, luisterde eigenlijk alleen naar hardcore – of wanneer mijn ouders binnenkwamen naar Paul de Leeuw – en droeg eigenlijk alleen maar Air Maxjes. Het is dat het van mijn ouders niet mocht en dat ik natuurlijk de centen nog niet had want anders had ik denk ik geleefd in Aussies. Vrienden van toen – of mijn toenmalige zwager – maakte bandjes met Thunderdome en met die dingen in mijn walkman leefde ik.

Omdat ik geen Aussies mocht droeg ik veel korte – witte – topjes (die we toen nog naveltruitjes noemden), met een Levi’s jeans die ik aan de onderkant wat open knipte zodat deze beter viel over mijn Nikes. M’n moeder kreeg een rolberoerte toen ik het eens met mijn nieuwe jeans deed. Later droeg ik ook geregeld jurkjes toen ik ging stappen, met hoge plateaulaarzen 😉 . Maar volgens mij deed ik altijd wel een beetje mee aan de trends. Mijn haar blondeerde ik meestal maar ik heb het ook koper gehad en zelfs kort roze, dat was een beetje een mislukt experiment.

2. Van welke muziek hou ik?

Ik hield dus als puber enorm van hardcore en techno – nog steeds trouwens. Sterker nog, meerdere artikelen die door jullie goed werden ontvangen schreef ik tijdens het luisteren van hardstyle of oude rockmuziek. Zelfs een aantal emotionele artikelen. Het helpt me te knallen wanneer dat nodig is zeg maar. Heel fijn en inmiddels weet ik wel dat ik het niet moet luisteren als Patrick thuis is want die vind het tof op een feest maar verder niet.

Tegenwoordig ben ik met de coaching van Lief Gedragen erg bezig met gevoelens en dan voelt deze voorliefde voor hardstyle wel een beetje tegenstrijdig. Aan de andere kant ging ik heel goed op The Backstreet Boys hoor. Posters, agenda’s en foto’s uit de Breakout uitknippen. Ik deed het allemaal.

Verder wissel ik wel enorm af qua muziek. Ik kan tijden genieten van de top 40 om vervolgens het helemaal zat te zijn en alleen maar naar jaren ’90, de top 2000, techno, oude rockmuziek te luisteren. Er ziet niet echt een lijn in eerlijk gezegd.

Lees ook: Mijn favoriete zomermuziek

3. Waar ben ik fan van?

Op Instagram en Twitter deel ik zo af en toe wel wat van Harry Potter maar op Facebook eigenlijk niet. Ik ben wel echt een grote fan van Harry Potter, zodanig zelfs dat ik met een kloppend hart door de Primark scharrelde om kleding te scoren. Tot grote verbazing dus van een vriendin die me al 20 jaar kent! Sterker nog, Harry is mijn ringtone en ik heb net 2 nieuwe telefoonhoesjes vanuit China. De films heb ik allemaal, inclusief de Spin-Off Fantastic Beasts. Alle boeken heb ik ook en lees ik eigenlijk ook ieder jaar.

Eigenlijk hoop ik ook hard dat we over een paar jaar met het gezin naar het pretpark in de UK kunnen. Dan krijgt Evi er meer van mee. Het lijkt me heerlijk om met haar de films te kunnen kijken of dat ze de boeken gaat lezen.

4. Waar weet ik nou echt niets vanaf?

Ik ben dus een enorme noob qua make-up. De basis weet ik wel maar zodra het over highlighten gaat haak ik af. Geen idee. De laatste tijd ben ik weer wat meer geïnteresseerd in wat er gedaan kan worden met (vegan) make-up en dus kijk ik op YouTube dan naar filmpjes van Vera Camilla of CynthiaNL Zo leerde ik dat voor een mooie oogmake-up je het beste een basis kunt aanbrengen, dan blijft het beter zitten en “blend” het makkelijker. Maar ook leerde ik hoe ik de krullen in mijn haar beter kon zetten zodat zij langer blijven zitten.

5. Wat weten maar weinig mensen van mij?

Wat ook veel mensen maar blijft verbazen is dat ik dus enorm onzeker kan zijn. Zeker in onduidelijke sociale situaties en vooral met nieuwe sociale gelegenheden word ik dus ontzettend onzeker. Ik schreef er eerder al een blog over: Drempelangst en onzekerheden.

Maar het bleef mensen maar verbazen. Ook kreeg ik veel lieve berichten en is het herkenbaar voor velen. Bijzonder toch dat we in een wereld waarin de verwachtingen steeds hoger worden en belangrijker, dat we deze druk ook steeds meer ervaren maar dat we er niets aan – kunnen – doen. Ik blijf het gek vinden hoor.

6. Wat kijk ik stiekem op tv?

PULP TV! Ik hou dus enorm van Temptation Island, Geordie Shore, Jersey Shore, Keeping Up With The Kardashians en een tijdlang keek ik ook naar Barbie / Oh Oh Cherso. Ondertussen blijf ik dus graag op de hoogte van alle ontwikkelingen en kan ik verdwalen in alle nieuwsberichten die er dan online komen. Laatst kwam naar buiten dat Khloe Kardashian was bedrogen door haar vriend terwijl ze bijna moest bevallen. Ik kwam terecht op een filmpje op YouTube en heb vervolgens anderhalf uur naar allemaal theorieën zitten kijken op YouTube. Slecht eigenlijk maar zo heeft iedereen zijn geneugtes.

7. Waar kun je mij midden in de nacht voor wakker maken?

Nou eerlijk gezegd, liever nergens voor. Echter kan ik enorm genieten van een broodje shoarma, drop-fruit duo’s en een bittergarnituurtje. In het verleden maakte Patrick me wakker als hij uitgegaan was met een broodje shoarma. Zeker toen ik zwanger was kon ik daar enorm van genieten. In de snack-tag lees je nog meer stiekeme zondes van mij 😉

Wie daag ik uit om ook een aantal bekentenissen over zichzelf te doen met de Ik Beken- Tag?

Van Merel met haar mamablog Lotus Writings, Cassandra met haar blog voor ambitieuze moeders, Nicole met haar persoonlijke mamalifestyleblog Meisje-Eigenwijsje en van Bregje met haar blog over haar boergondische leven wil ik graag hun bekentenissen ook lezen. Vullen jullie de Ik Beken- Tag in?

Liefs, Kimberly
Ik beken tag
Genoten van het lezen? Deel de Ik Beken – Tag op Pinterest met deze afbeelding

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms ben ik werkzaam als cursusleider in de verstandelijke gezondheidszorg.

«

»

9 COMMENTS

 • Nicole

  Ohhh en nou hoopte ik dus eigenlijk wel op een foto van jou als puber… Jammer joh ?

  • Kimberly
   AUTHOR

   hahaha die zijn grotendeels bij m’n ouders ???

 • Liset

  Haha, ik heb pas sinds dit jaar Harry Potter ‘ontdekt’. Het trok mij nooit zo, maar toen alle films op tv uitgezonden werden, ben ik een beetje verslaafd geraakt. Nu wil ik ook naar dat pretpark!

 • Daisy Van Dorsselaer

  Leuk artikel!! Een toffe afwisseling!

 • Tamara S

  Geweldig dit! Alsof ik mezelf lees. Ik was ook een gabber, maar dan wel in Aussie. Ik werkte al heel jong en kocht ze zelf. En die jeans openknippen. ? Ik vond Taylor Hanson ook geweldig en Zac was schattig. Ik had 2 Zuid-Afrikaanse vrienden die pas bij ons in het dorp kwamen, die we ook de Hansons noemden. Die leken op Isaac en Zac. Ik koop me ook helemaal suf aan de Harry Potter spulletjes, het liefst van Slytherin, want Sneep! Alleen qua tv komen we niet overeen. Ik hou van quizzen, hoe mutsiger hoe beter, zoals met het mes op tafel.

 • Fleur

  Leuke TAG! Ik heb ook een tijdje verschillende bekentenissen gedaan op mijn blog. Altijd leuk om te horen dat je daarin dan vaak niet de enigste bent – zo durf ik bijvoorbeeld geen auto te rijden 😉

  • Kimberly
   AUTHOR

   Oh wat tof! Dat wist ik niet, kan ik ze bij je terug lezen?

   • Fleur

    Ja hoor 😉 Als je in de zoekopdracht op mijn blog Ik Beken invult, komen ze zo tevoorschijn

    • Kimberly
     AUTHOR

     Ah top, ga ik binnenkort kijken.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *