Ik Beken Soms ben ik een slechte moeder
Moms Persoonlijk Recente berichten

Ik beken | Soms ben ik een slechte moeder

Voordat ik moeder werd zag ik dat allemaal heel rooskleurig in. We zouden nog net niet huppelend door het leven maar daar kwam de werkelijkheid aan de deur kloppen. Ik geef het toe, soms ben ik een slechte moeder. Ben jij dat ook soms?

Een slechte moeder?

Zei ik dat nou echt? Dat ik soms een slechte moeder ben? Ja, dat zei ik. Als moeder verwachten veel mensen dat je maar continue alle ballen hoog kan houden en volledig ten dienste staat van je kind. Ik doe daar niet aan. Mijn kind wil ik leren dat zij ook zichzelf goed kan vermaken, dat zij daar mij niet altijd voor nodig heeft.

Daarnaast vraag ik me af in hoeverre mijn kind ervan geniet als ik iets met een kneiterharde tegenzin zit te doen. Er zijn dus een aantal dingen waar ik echt niet aan begin en die of het huis niet inkomen of waarvan ik haar leer dat ze dat zelf kan doen. Knutselen, ik heb er een grondige hekel aan! Samen spelen op de grond met PLAYMOBIL of Lego? Vreselijk! Klei en slijm maken? Afgrijselijk! Het één vind ik nog erger dan de ander. Knutselen wil ik nog best proberen met bepaalde doelen voor ogen maar meestal zit ik het zelf uiteindelijk te doen.

Maar soms overvalt me dan het idee als ik op social media kijk of naar mijn vriendinnen dat ik in gebreke blijf. Dat terwijl mijn dochter zich heel goed zelf weet te vermaken en absoluut niets tekort komt. Ben ik een slechte moeder dat ik soms kies voor mijzelf, dat ik niet op de grond uren met PLAYMOBIL aan het spelen ben?

TIP: Soms zit ik als moeder met de handen in het haar.

Waar ben ik wel heel goed in als moeder?

Wel ben ik de beste bioscoop-maker op een regenachtige dag. Of de beste verzorger van een meidenmiddag, inclusief gezichtsmasker. Samen pizzarolletjes maken of een taart? Ik doe het en meestal vind ik het nog leuk ook. Publiek zijn bij een modeshow vol verkleedkleding die ik al 1000x heb gezien? Ik zit op de eerste rij en zal het hardste te joelen van iedereen.

Spelletjes kan ik tot in het oneindige spelen en ook koken/ bakken doen we samen. Picknicken en lekkere dingen verzorgen voor de picknick? Uitjes en een vriendinnetje meenemen? Ik doe het allemaal.

Het moederschap anders verwacht?

Het moederschap had ik op de één of andere manier toch wel anders ingeschat. De moedermafia, blikken op straat of het beter voor willen doen dan dat je daadwerkelijk bent. Ik zie het veel voorbijkomen en dat zorgt dus voor een rottig gevoel soms. Maar hé liefde staat centraal, mijn dochter heeft niets te klagen en weet zichzelf vaak goed te vermaken. En ik denk dat mijn sporadisch slechte moederschap daar wel aan bijdraagt.

Ben jij soms ook een slechte moeder?
Liefs, Kimberly
Avatar

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

1 COMMENT

  • Avatar
    Martine Kramer

    Dit klinkt mij anders heel gezond in de oren en vind ik geen slecht moederschap hoor Kim. Ik vind ouders die overal maar in meegaan veel ongezonder. De kinderen die het steeds maar naar de zin gemaakt wordt worden daar over het algemeen niet leuker van.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × 3 =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.