Curvy vrouw zakelijke outfit
Moms Fashion Ondernemen

How To | Een zakelijke outfit voor curvy vrouwen

Wil jij graag een zakelijke outfit maar ben je een curvy vrouw? Laat je dan vooral niet beperken door het idee dat jij geen goede zakelijke outfit aan zou kunnen. Sterker nog, er zijn heel veel mogelijkheden voor een outfit die je naar je werk of presentatie aan zou kunnen!

Zakelijke kleding voor de vollere vrouw

Zoals je zal zien wanneer je naar mijn foto’s kijkt ben ik zelf ook een curvy vrouw. Mijn lichaam en vormen horen bij mij en ik vind mijzelf mooi zoals ik ben. Een sterke business outfit die mijn lichaam complimenteert en zelfvertrouwen ondersteunt is dus wel echt een must.

Fijne kleding, ook met een grotere maat

Als er iets lastig is om voor te slagen met een grote cupmaat is dat een blouse. Althans dat is mijn ervaring. Gelukkig zijn er steeds meer mogelijkheden voor curvy vrouwen om te slagen voor een fijne en goed zittende blouse. Steeds meer merken breiden hun matenrange uit en dat zorgt ervoor dat de keuze voor vollere vrouwen ook steeds groter aan het worden is. Zo loopt de matenrange van het bekende merk Geisha nu bijvoorbeeld van xs tot 3xl. Hierdoor heb je een veel grotere kans om te slagen voor een Geisha blouse die passend is bij jouw zakelijke outfit.

zakelijke outfit voor vrouw

Een jurk zakelijk combineren

De tijdens van een kokerrok met colbert zijn geweest. Uiteraard zijn die in sommige beroepsgroepen nog steeds een must. Maar zeker wanneer je zelf veel ruimte krijgt of kunt nemen voor je zakelijke outfit, dan is een jurk een hele fijne aanvulling voor jouw kledingcollectie. Met een Marc Cain jurk (beschikbaar t/m maat 46) en (een colbert in combinatie met) een goede hak steel jij de show!

Kleding voor op kantoor voor vrouwen saai?

Waar vroeger de kleuren nogal eentonig waren, donker en prints uit den boze waren, is er tegenwoordig veel meer mogelijk. Hou je uiteraard wel aan de voorschriften van je werkgever maar er is meestal wel ruimte voor je eigen smaak. Kleuren zijn veel meer geaccepteerd, mooie (meerdere) kettingen en ook met je schoenen kun je jouw eigen persoonlijkheid laten zien.

Zakelijke kleding voor de vollere vrrouw

Je eigen smaak toevoegen aan je werkoutfit

Pakken zijn tegenwoordig niet meer alleen in zwart, donkerblauw of met een krijtstreep te koop. Een pak met een prachtige kleur die je ook goed los kunt combineren zie je steeds meer! Sterker nog, deze pakken zijn vaak van een soepele maar stevige stof zodat deze niet tekent om jouw lichaam. Combineer zo’n mooi pak met een goed zittende blouse, een mooie hak of nette schoen en je bent er klaar voor. Eventueel kun je ervoor kiezen om de stof van je blouse tussen de knoopjes op borsthoogte met een paar steekjes vast te zetten. Zo voorkom je inkijk. Ook kun je er juist voor kiezen om een mooi hemd met een randje kant onder je blouse aan te trekken zodat je net een randje kant ziet onder je blouse.

Zakelijke kleding curvy vrouw

Maak het vooral niet te lastig

Net als iedere andere outfit is het belangrijk dat jij je ook goed voelt in je zakelijke outfit. Iedere business heeft een andere dresscode, binnen die dresscode zal er altijd wat ruimte zijn om de outfit een beetje eigen te maken. Denk aan je sieraden, combinaties of schoenen waar je mee kunt variëren. Ook is een pak niet altijd een vereiste. Zorg ervoor dat je outfit lekker zit zodat jij je op je gemak voelt en dit ook uit zal stralen. De mooiste aanvulling op jouw zakelijke outfit is namelijk jouw zelfvertrouwen en die zal jij echt vanzelf uit gaan stralen wanneer je outfit fijn zit.

Wat voor kleding draag jij naar je werk: zakelijke of casual kleding?

Liefs, Kimberly
Avatar

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *