8 Persoons huisje Hof van Saksen 8 CK
Recente berichten Reviews Uitjes

Hof van Saksen ook leuk met kleinere kinderen? | Review

Laatst gingen we een lang weekend weg met de familie naar Hof van Saksen. Een park dat bekend staat dat het duur en luxe is. Is Hof van Saksen ook leuk met kleinere kinderen of kun je beter naar een ander vakantiepark? Ik deel mijn ervaring en ook gelijk wat foto’s van Hof van Saksen zodat je een beetje mee kunt genieten van ons weekend weg.

Weekend weg

We keken er al langere tijd naar uit om samen een weekend weg te gaan. Mijn ouders vierden vorig jaar hun trouwjubileum, mijn moeder werd vorig jaar 60 en mijn vader dit jaar 65. Vorig jaar konden we nog niet echt een weekend weg doordat mijn moeder zo veel last had van de chemo. Daarom kozen we er nu voor om een weekend weg te gaan en alle mooie momenten samen te vieren. We kwamen bij Hof van Saksen uit en de voorpret van ons allemaal begon.

Beebs and Moms Hof van Saksen review

Hof van Saksen

Het park Hof van Saksen ligt in het dorpje Nooitgedacht in Drenthe. Op zo’n 10 minuten rijden vind je Assen en ook Emmen ligt in de buurt. Er is in de omgeving van alles te doen maar ook zeker op het park hoef jij je niet te vervelen. Het zwembad bevat de gaafste glijbanen van heel Nederland en in 2019 en 2020 komen er nog meer glijbanen bij.

Hof van Saksen heeft meerdere restaurants op het terrein. Zo kun je terecht bij een Buffetrestaurant ( Al Fresco) met speelhoek, een Italiaans restaurant, de snackbar, een Grand Café en Pop-up restaurant Drentsche Gastro Bar. Er is een winkel en een supermarkt (Spar). Bij de entree wordt je op de aankomstdagen ontvangen met lekkere – verse – hapjes en heerlijke limonade.

Hof van Saksen ontvangst met hapjes

Voor de kinderen is er een prachtig speelstrand – waar wij i.v.m. het weer en het seizoen geen gebruik van hebben gemaakt -, een indoor speelplek, creatieve workshops en mogelijkheden om te knutselen. Evi is niet echt een knutselaar dus die zag dat niet zo zitten maar deze activiteiten zijn allemaal gratis.

Review Hof van Saksen

Het park ziet er werkelijk geweldig uit! We liepen geregeld rond met verwondering. De huisjes zien er erg mooi uit en toen wij ons huisje (type 8ck) binnenkwamen keken we onze ogen uit. Het was zelfs zodanig mooi dat we met elkaar tot de conclusie kwamen dat we zo’n huis voor onszelf helemaal niet erg zouden vinden. Wij waren met 6 volwassenen, een baby en een bijna 6-jarige. Doordat de woonkamer 2 banken heeft en 2 tv’s konden de mannen voetbal kijken en de vrouwen een film. Ook is er een speelhoekje met ganzenbord op de tafel. Evi vond het geweldig!

Het huisje had een speciale kinderkamer waarin 2 kamers waren. Er was een babykamer met commode, ledikant en kast. Maar ook aan een luieremmer was gedacht. Voor Evi was er een stapelbed, was er speelgoed en was er een zitzak.

8 Persoons huisje Hof van Saksen 8 CK

Het huis bevat 2 badkamers met douche, bad en toilet. De badkamer bij de kinderkamer was duidelijk ook op kinderen gericht. Er was een toiletbril met een brilverkleiner voor de kleinere billen die wel op de wc gaan. Er was speelgoed maar er was ook een trapje voor de kindjes om bij het toilet / wastafel te komen. De bedden zijn van Auping en je merkt het verschil echt met de bekende kuilen in het bed bij sommige andere vakantieparken. We hebben heerlijk geslapen in de bedden. Doordat we aangaven i.v.m. een speciale gelegenheid te komen werd er later nog een kaartje met felicitaties en een fles biologische appelsap gebracht door een medewerker van Hof van Saksen. Heel attent! Deze huisjes hebben ook een gaskachel waardoor we het heerlijk warm hadden en een gezellige sfeer.

Hof van Saksen huisje met gaskachel

De restaurants zaten bomvol! We werden er al voor gewaarschuwd maar het was allemaal vol toen we wilden reserveren. Uiteindelijk hebben we niet in de restaurants gegeten door de zieken in ons gezelschap maar hebben diegene die niet ziek waren wel de snackbar kunnen testen. Dat was goed te doen en de broodjes met pulled pork vielen heel goed in de smaak.

Hof van Saksen entree pad met kunst

Maar goed, we hadden tijdens ons weekend dus zieken. Echt heel rot om ziek te zijn, zeker als je dan op zo’n park bent als Hof van Saksen. Hierdoor hebben een aantal van ons gezelschap weinig van het park gezien en meegemaakt. Zonde want ziek zijn is altijd vreselijk, maar als je dan ook nog eens op zo’n duur park bent is het helemaal zonde omdat je niet ten volste gebruik kunt maken van de voorzieningen. Aan de andere kant kun je beter in een Auping bed liggen dan in een bed met een kuil. Doordat er 4 toiletten waren, was er altijd een plekje vrij. 😉

Schoen zetten bij Hof van Saksen

Het leuke aan de gaskachel was het schoen zetten bij de gaskachel 🙂

Op – en aanmerkingen

Het zwembad is ontzettend leuk, laat ik dat voorop zetten. De glijbanen zijn echt geweldig maar voor de kinderen tussen de 4 – 7 á 8 is er afgezien van de wildwaterbaan weinig te doen. Evi zwemt inmiddels met zwemles zonder bandjes, doet dat heel goed en wilde graag oefenen zonder bandjes. We zaten in het bubbelbad en Evi kon daar staan dus mocht van mij oefenen zonder haar bandjes. Ik snap dat er regels zijn maar er stonden 3 volwassenen om haar heen en Evi was erg teleurgesteld. Aan de andere kant fijn dat ze alert zijn hierop. Maar goed, het kinderbadje vond zij niet zoveel aan, de glijbanen mocht zij nog niet af. Het was dus wat ronddobberen of de wildwaterbaan af. Dat was jammer.

De kinderkamers zijn geweldig! Het jammere is alleen wel dat het 2 verschillende kamers zijn zonder deur ertussen. 2 Kindjes met een heel ander ritme die dus wakker werden door elkaar/ wakker bleven door elkaar. Maar ook miste ik een nachtlampje op de kamer. Evi zit in de leeftijd dat ze het fijn vind om een lampje aan te hebben bij het slapen gaan en zeker op een plek die zij niet (goed) kent. Er stonden wel 2 apparaten op de kamer bij de meiden maar ik had werkelijk geen idee wat het was, kreeg het niet aan de praat en er zat geen functiebeschrijving bijgevoegd. Misschien dat dit het nachtlampje dus was maar ik had niets mee omdat er normaal gesproken wel een klein lampje is in de slaapkamers op vakantieparken. Dat was hier niet het geval. Groot licht of totale duisternis waren de keuzes.

Bij de kinderkamer was maar 1 slaapkamer voor volwassenen. Bij een samengesteld gezelschap heb je dus standaard een gezin dat niet bij elkaar in de buurt slaapt. Best relaxed aan de ene kant, aan de andere kant voelde het niet ok dat Evi dus zich meldde bij mijn zus i.p.v. bij mij.

Hof van Saksen receptieHof van Saksen entree naar Zwembad

Conclusie

De sfeer op Hof van Saksen is luxe. De hapjes die klaar staan als je aankomt in de hal, de bewerking van de gebouwen etc. Het is heel mooi. Maar ik miste de gezelligheid in de openbare ruimtes. De huisjes zijn echt enorm mooi en we waren daar meer dan tevreden over. Zo met elkaar hadden we meer dan genoeg ruimte en was het fijn om in een stille omgeving te zijn.

Lees ook: Center Parcs De Huttenheugte review

Ik twijfel enorm of ik Hof van Saksen ook leuk voor kleinere kinderen vind. Voor grotere kinderen zeker weten! Met kleinere kinderen eigenlijk toch een stuk minder. Dat komt vooral door het zwembad. Ik vond het echt beperkt voor de jongere kinderen. Waar je bij Centerparcs al leuke activiteiten hebt voor kinderen in de openbare ruimtes is dat niet het geval bij Hof van Saksen. Het één is niet beter dan het ander, het is net waar je behoefte aan hebt of waar je voorkeur naar uitgaat. Voor een weekend weg is Hof van Saksen erg leuk, voor een langere periode zou ik voor een ander park kijken.

Er is in geen geval sprake van sponsoring bij dit artikel.
I.v.m. de wet op de privacy heb ik ook geen foto’s geplaatst van de openbare ruimtes waar andere bezoekers van Hof van Saksen op zijn te zien.

Liefs Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 − zeven =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.