Lieve Merel - Een jaartje ouder worden
Column Recente berichten

Hoe was mijn vrijgezellenfeest? | Lieve Merel

Merel en ik schrijven elkaar sinds een tijdje wekelijks een brief. We love pulp-tv, sparren over ons werk, over de kinderen en houden wel van een bitterbal op z’n tijd. Merel vroeg mij of ik een vrijgezellenfeest heb gehad, lees je mijn antwoord aan Merel mee?

Lieve Merel,

Toen Pat mij ten huwelijk vroeg in Portugal was ik intens gelukkig. Ik had het eerlijk gezegd niet meer verwacht en wilde zo graag dezelfde naam als de rest van mijn gezin. Ergens kwam ineens het besef dat er dus ook een vrijgezellenfeest kwam.

Ok, dat besef kwam toen mijn zus allerlei dingen met strippers en haar zusje in verschrikkelijke pakken voor zich zag. Iets waar zij natuurlijk wel erg veel pret om had. Ik hou dus helemaal niet zo van in het middelpunt van de aandacht staan en voor l*l lopen een hele dag trok me al helemaal niet. Dan zou ik gewoonweg niet kunnen genieten van de dag.

Toen ik het met mijn zus en vriendinnen over mijn vrijgezellenfeest had heb ik aangegeven geen rare pakjes aan te willen en het verder allemaal wel prima te vinden. En ik moet je zeggen: Mijn vrijgezellenfeest was echt heel leuk! Onverhoopt gingen er een vriendin niet mee omdat zij ziek was maar we waren met een heel leuk groepje meiden.

Patrick en ik zouden eigenlijk van alles doen die dag maar Evi was niet lekker. We waren dus rustig aan het doen thuis toen ik mijn zus ineens gebukt voor het raam voorbij zag lopen. Toen er aangebeld werd en Patrick opendeed hoorde ik ineens van alles en voorbij zag rennen – best een leuk gezicht vanaf de bank :-). Ik werd ontvoerd door mijn vriendinnen en nichtjes. Zo leuk! Omdat de themakleur van de bruiloft paars was hadden zij allemaal een zwarte blouse aan met een paarse stropdas. Ik kreeg een kroon met een sluier op mijn hoofd en werd meegenomen.

Als eerste deden we allerlei spelletjes in het park bij ons in de buurt om daarna door te lopen naar het station. Onderweg deden we nog meer spellen. Zo moest ik bij de bakkerij waar de man van mijn vriendin werkt wat dingen raden en voor elke fout een flügel drinken. Vol uitdagingen kwamen we uiteindelijk aan in Amsterdam waar we een peepshow bezochten, wijntjes dronken op een terras, zongen in een karaokebar en uiteindelijk eindigden bij een travestieten dinershow. Een karaoke taxi bracht ons allemaal weer naar huis. Het was echt een gouden dag!

Mijn vrijgezellenfeest was echt heel leuk! Ik vond het heel tof om te merken dat iedereen zo’n moeite voor me had gedaan en rekening met mijn wensen had gehouden. Het voelde heel speciaal en vol verhalen kwam ik thuis bij Patrick. Ik zou het zelfs ieder jaar wel willen doen 😉

Maar lieve Merel, je zei dat je niet voor paal wilde lopen in je vorige brief. Zoals je hierboven kon lezen was dat ook voor mij een harde eis. Heb jij eigenlijk moeite met uit je comfortzone te stappen?

Liefs, Kimberly
Avatar

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *