variëren met koffie zo doe je dat
Lifestyle

Hoe varieer jij met koffie?

Er zijn aardig wat manieren waarop je kan genieten van koffie. Met een theelepeltje suiker, een flinke scheut melk of puur zonder iets erin. Maar je kan ook op een andere manier variëren, bijvoorbeeld door eens een ander merk te proberen. Hoe varieer jij met koffie?

Een nieuwe blend proberen

De meeste mensen kopen de koffie die zij thuis gaan gebruiken in een supermarkt. Daar is regelmatig een koffie aanbieding te vinden. Maar ook als dat niet het geval is blijkt koffie voor veel mensen iets te zijn dat zij in hun karretje gooien tijdens de wekelijkse boodschappen. Vaak ben je als koffieliefhebber trouw aan je favoriete merk. Daar is in principe niets mis mee. Als de koffie smaakt, waarom zou je dan een andere optie kiezen? Toch mis je hierdoor misschien wel een nieuwe favoriet, die mogelijk zelfs goedkoper is.

Variëren met koffie kopen kan financieel dus een hoop uitmaken, maar ook je smaakpapillen worden hier blij van. Door te experimenteren met verschillende blends ontdek je mogelijk wel een nieuwe favoriet. Dat is ook de reden dat echte koffieliefhebbers vaak meerdere opties hebben qua koffie. Verschillende momenten vragen om verschillende smaken. Een krachtige blend om wakker te worden en een evenwichtige koffie met fruitige tonen voor die kick in de middag.

Variëren met het moment

Veel mensen drinken koffie om wakker te worden. Maar er zijn veel meer momenten waarbij koffie onmisbaar is. Denk aan het moment waarop de buurvrouw gezellig wil bijkletsen of als blijk van waardering naar de klusjesman. Toch is het helaas zo dat nu we meer thuiszitten, het fysieke contact een stuk minder is. Trommel daarom collega’s of vrienden eens op voor een online koffiemoment. Dit is hét moment om bij te praten over het weekend of te brainstormen voor je werk, natuurlijk onder het genot van een goed kopje koffie.

Heb je wat inspiratie nodig voor je online koffietijd? Een proeverij is een leuke manier om nieuwe smaken te ontdekken en het gesprek op gang te laten komen. Iedereen kan bijvoorbeeld verschillende smaken koffie bestellen en live op beeld proeven. Of organiseer een quiz, waarbij iedereen een pakketje met verschillende soorten koffie probeert zonder te weten van welk merk het is. Zo kan je ook gelijk testen of iedereen zijn favoriete koffiesmaak kan herkennen!

Een ander recept

Naast het moment en de blend, kan je ook variëren met het doel van de koffie. Natuurlijk is het klassieke kopje koffie onmisbaar. Maar wist je dat er ook veel recepten zijn waar je koffie voor kan gebruiken? Denk aan een lekkere cocktail of een dessert met een scheutje espresso. Of maak juist je kopje koffie eens wat spontaner, bijvoorbeeld met een toef slagroom. Eigenlijk kan je met koffie dus alle kanten op!

«

»