Hoe kun je je tuin het best inrichten voor je hond
Lifestyle

Hoe kun je je tuin het best inrichten voor je hond?

Heb je een hond? Uiteraard wil je niets dan het beste voor je trouwe viervoeter! Je kunt je hond in de tuin laten, mocht dit de wens zijn. Wel is het verstandig om de tuin hondvriendelijk te maken, zodat je hond zich er echt thuis voelt. Het lukt met deze tips!

Rustplek in de tuin

Allereerst kun je zorgen voor een uitrustplek in de tuin. Zet er een hondenhok neer, waar je hond zich in kan terugtrekken. Zeker als de hond buiten slaapt, is dit essentieel. Maar de hond kan zich er ook in terugtrekken als er een schaduwplekje nodig is bijvoorbeeld. Een hondenbench kun je ook in de tuin zetten, onder een afdakje. Hier zit de hond wel wat minder beschut in: dit is iets om rekening mee te houden. Zorg dat het uitrustplekje groot genoeg is voor je hond. Idealiter kan de hond er uitgestrekt in liggen.

Plekje in de schaduw

Zeker in de zomer is een plekje in de schaduw belangrijk. Dit kan dus in een hok zijn, zoals we hierboven al benoemden. Maar als de temperaturen echt hoog zijn, is het in een hok al snel erg warm. De warmte blijft hier immers hangen. Kies voor andere schaduwplekjes, onder een boom bijvoorbeeld. Hier kan je hond op de aarde liggen, wat ook al koeler aanvoelt. Nog een tip voor verkoeling? Pak de tuinslang erbij!

Eten en drinken in de tuin

Met name als je hond lang buiten verblijft, is het slim om altijd eten en drinken neer te zetten. En controleer regelmatig of er nog iets in de bakjes zit!

Spelen in de tuin

Honden zijn graag in de weer. Daarom kun je maar beter voor vermaak zorgen in de tuin. Leg er bijtspeeltjes neer, gooi met een bal of leg zelfs een parcours aan dat jij en je hond kunnen beoefenen.

Pas op met scherpe of hete ondergronden

Hoewel honden heel wat kunnen hebben, blijven bijvoorbeeld de poten gevoelig. Pas daarom altijd op met scherpe ondergronden in de tuin. Denk aan kleine steentjes of grind. Maar ook moet je oppassen met ondergronden die heet kunnen worden in de zomer. Tegels (in een donkere kleur) zijn dus ook niet altijd de ideale keuze. Waar honden wel blij van worden? Gras bijvoorbeeld! Lekker zacht als ondergrond. Let daarnaast op scherpe of uitstekende onderdelen in je tuin, onder andere bij plantenbakken en meubels. Je hond moet zich niet zomaar kunnen bezeren in de tuin.

Uitlaten nog altijd nodig

We sluiten af met een reminder: de meeste honden hebben meer nodig dan alleen rondlopen en spelen in een tuin. Als je een enorme tuin hebt, is dat misschien een uitzondering. Maar neem je hond nog gewoon mee op wandelingen, idealiter meerdere keren per dag. De hond raakt na verloop van tijd immers toch wel wat uitgekeken op de tuin. Een andere omgeving en de daarbij behorende prikkels zijn ook zeker welkom. Gebruik de toegang tot de tuin dus niet als vervanging voor het uitlaten van je hond! Zo houd je je huisdier gelukkig.

«

»