Kleur in je interieur.
Home en interieur Recente berichten

Hoe kies je de kleur voor je interieur?

Het kan lastig zijn om de meest ideale kleur te kiezen voor je interieur. Kies je voor een modieuze kleur of juist een tijdloze? Wanneer kies je nou voor een warme kleur of voor een koude kleur? En is het überhaupt iets wat je wel aan zou durven met jouw interieur? Met deze tips kies jij dé kleur voor je interieur.

Kleur aanbrengen in je interieur?

Een kleur kiezen voor je interieur kan best wel lastig zijn. Vaak heb je ook het idee dat je er jaren mee moet gaan doen. Daarom kiezen veel mensen een neutrale kleur voor in huis. Maar tegenwoordig is de keuze zo groot qua kleuren dat je daarover niet hoeft te twijfelen.

Makkelijke manieren om kleur aan te brengen in jouw woning

Verf is natuurlijk altijd fijn, je kunt tegenwoordig verf in allerlei kleuren laten mengen. Maar met behulp van behang kun je snel en makkelijk en leuk accent aanbrengen. Dat doe je bijvoorbeeld met het behang van Colorstore.nl .

behang met bladeren en gele accenten in interieur
Voorbeeld van behang als accent in de woonkamer

Waar breng je de accentkleur aan?

Kies een muur uit die je uitgelicht wil hebben. Zo kun je een muur achter de tv een kleur geven als tegenwicht van de tv maar ook een muur waar je fotolijsten hebt hangen kun je uitlichten d.m.v. een kleur. En dat ene korte muurtje geef je met gemak een kleur waarna het al heel anders oogt. D.m.v. behang kun je ook prints met kleur aanbrengen waardoor de ruimte anders oogt. In je slaapkamer kun je ervoor kiezen om de muur achter je bed een kleur te geven of juist de muur naast je bed voor een leuk effect.

Roze muur in je interieur
Bijvoorbeeld een roze muur in huis!

Hoe kies je nou de ideale kleur?

Dankzij Pinterest is de inspiratie groot. Je kunt op bepaalde stijlen in de woonkamer zoeken maar ook op bepaalde kleuren. Zo kun je kijken hoe anderen kleur in hun interieur aanbrengen. Met de app van Flexa ( in de appstore of Google Play) kun je de muur die je graag wilt verven al bekijken in de juiste kleur. Ideaal om alvast een preview te krijgen en eventueel van kleur te veranderen.

hoe kies je kleur in je interieur - donkergroen en velvet
Of deze prachtige kleur donkergroen waarmee direct warmte in huis is gecreëerd.

Dingen om rekening mee te houden

Zorg voor een goede ondergrond, bescherm je vloer en meubels. Als je muur erg zuigt krijg je strepen in je verf en dat blijf je zien – ik spreek helaas uit ervaring. En op een muur met structuur is niet te behangen. Zorg er dan voor dat je de muur egaliseert. Gebruik goed gereedschap want met een bot mesje je behang afsnijden geeft een lelijke rand bijvoorbeeld.

Veel plezier met het kleur aanbrengen in je interieur!
Liefs, Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.