Hoe creëer jij het beste terras in jouw tuin
Home en interieur

Hoe creëer jij het beste terras in jouw tuin?

De winter is bijna voorbij, en de zomer staat weer voor de deur. Dat betekent dat we binnenkort het leven van binnen, weer iets meer naar buiten kunnen gaan verplaatsen en dat de tuin dus meer gebruikt zal gaan worden. Misschien ben jij wel toe aan een verbouwing of een nieuwe inrichting in jouw tuin, en ben jij van plan om jouw tuin om te toveren tot een plaats waar je heerlijk kunt relaxen en kunt eten? Dan komt dit artikel goed van pas. In dit artikel vertellen wij jou namelijk hoe jij een fijn terras in jouw tuin kunt krijgen.

Kies de juiste ondergrond voor je terras

Het terras begint natuurlijk bij de basis, en dat is de ondergrond waar jij jouw tuinmeubels en andere accessoires uiteindelijk op zal plaatsen. Als je echt een terras in je tuin wilt, dan is een harde, stevige ondergrond waar jij gemakkelijk jouw tuinmeubilair over kunt schuiven en stabiel op kunt plaatsen een belangrijke eerste stap. Denk daarbij bijvoorbeeld aan mooie, grote en gladde tegels die niet al te diepe kieren ertussen hebben. Zo kun jij makkelijk de stoelen aan tafel schuiven. Maar, misschien passen tegels niet geheel bij jouw stijl of bij jouw woning, en wil je voor een natuurlijker uiterlijk in je tuin gaan. Dan kun je ook heel goed een terras bouwen door een houten vlonder aan te leggen. Vlonderplanken zijn er in verschillende kleuren, motieven en soorten hout. Hier kun je mee spelen om het natuurlijke extra in jouw tuin terug te laten komen. Een terras met een houten ondergrond kost jou wellicht wel wat extra onderhoud. Wanneer jij de houten vlonderplanken in jouw tuin goed onderhoud, zullen zij weer en wind overleven en zal je verkleuring tegengaan en kun je bijvoorbeeld voorkomen dat de planken splijten of kromtrekken. Hoe dan ook kun je met een stenen vloer of hout een mooi terras creëren.

Tuinmeubelen

Wanneer de ondergrond klaar is, dan is het tijd om het terras in te richten. Op een fijn terras kun je lekker eten of heerlijk loungen met een boek erbij. We gaan het terras dan ook hiernaar inrichten. Maak in de ene hoek een plekje om te eten, eventueel met buitenkeuken wanneer hier ruimte voor is. Hier plaats je een leuke tuintafel met stoelen die goed in je tuin passen. De andere hoek kun je inrichten als het lounge gedeelte. Je kunt hier een grote loungeset plaatsen waar je met het hele gezin lekker onderuit kunt zakken. Een ander leuk idee is om een loungestoeltje, bijvoorbeeld met ingebouwd dak, te plaatsen. Een loungestoel komt in verschillende kleuren, vormen en materialen en kun je los plaatsen van ander meubilair. Zo kun je bijvoorbeeld lekker in je eentje tot rust komen in een loungestoel die gebouwd is als een tent.

Accessoires op het terras

Met de juiste accessoires kun jij jouw terras extra gezellig maken, en kun jij er voor zorgen dat je zo lang en zo vaak mogelijk van je terras kunt genieten. Zo heb je tuinhaarden in verschillende vormen en maten die jouw terras nog gezelliger zullen maken. Met een tuinhaard kun jij bijvoorbeeld de hele avond, ook wanneer het buiten al is afgekoelt, gezellig met het gezin rondom de haard genieten op je terras. Met een haard kun je dus van het terras genieten, ook als het buiten wat kouder is. Wil jij vaker van je terras genieten? Met een veranda over het terras, kun jij ook buiten zitten wanneer het bijvoorbeeld een klein beetje begint te regenen. Verder kunnen planten op een gezellig terras absoluut niet ontbreken. Plaats een paar plantenbakken rondom je terras om je terras extra gezellig te maken. Verder is een laatste tip om te zorgen voor sfeerverlichting op het terras. Je kunt bijvoorbeeld een slinger met lichtjes ophangen, of je kunt natuurlijk kaarsen aansteken.

Een heerlijk terras om met elkaar te eten en te genieten van de buitenlucht kun jij zelf in jouw tuin inrichten. Zorg voor een stevige ondergrond waar jij jouw tuinmeubelen op kunt plaatsen, en voeg leuke accessoires toe om je terras extra gezellig te maken!

«

»