het telefoongebruik van jonge kinderen afspraken maken
Moederschap

Het telefoongebruik van jonge kinderen

Steeds vaker hebben kinderen een mobiele telefoon. Ook jonge kinderen die tijdens het buitenspelen hun mobiel mee hebben. De wereld verandert en dus ook de jeugd. Het telefoongebruik van jonge kinderen, hoe ga jij als ouder hiermee om?

De wereld is veranderd

Waar ik als puber mijn eerste Alcatel telefoon kreeg op mijn 14e en de wereld heb zien veranderen qua telefoongebruik en internet, is dat voor mijn dochter anders. Zij weet niet beter dan dat we even iets opzoeken op Google i.p.v. in een boek. Internet is altijd aanwezig en we kijken dankzij Netflix wat we maar willen, waar we het maar willen. De tijden zijn duidelijk veranderd en i.p.v. ons ertegen te verzetten kunnen we beter bekijken hoe we als ouders omgaan met het telefoongebruik van jonge kinderen.

Het telefoongebruik door jouw kind goed regelen

Spelletjes spelen, Snapchat, Netflix, Spotify en YouTube kunnen zorgen voor een hoog internetverbruik en daaruit voortkomende hoge kosten. Met sim only van KPN wordt je nooit verrast door een hoge telefoonrekening maar is je kind toch altijd goed te bereiken. 

Telefoonabonnementen voor kinderen

Tegenwoordig bieden telefoonproviders andere vormen van abonnementen die gericht zijn op jonge kinderen. Zo biedt KPN een kinderabbo aan waarbij je als ouders (met KPN abonnement) MB’s met je kind kunt delen. Zijn de MB’s op? Dan is je kind (en jij) beschermd tegen hoge kosten én je kunt ervoor kiezen om nog meer MB’s te delen met jouw kind.

Afspraken maken over schermtijd en telefoongebruik

Afspraken maken over het telefoongebruik en schermtijd met je kind is zeer belangrijk. Zo is alles voor jullie beiden duidelijk en dat scheelt voor jullie beide eventuele onenigheid. Door het maken van afspraken kun je ook het internetgebruik van je kind in de gaten houden en dat is sowieso belangrijk. Dankzij internet en de vele opties om met elkaar in contact te komen is het als ouder noodzakelijk om in de gaten te blijven houden wat jouw kind doet online.

De online privacy van je kind

De privacy van je kind is heel belangrijk, help je kind om deze te beschermen. Laat zien hoe die privacy beschermd kan worden en help je kind mediawijs te maken. Zorg ervoor dat zij weten dat er niet altijd mensen met goede bedoelingen met hen in gesprek gaan. En blijf vooral openstaan voor jouw kind en zijn of haar vragen. Zo hou je de interactie open en blijf je benaderbaar.

Dit is een samenwerking.
Liefs, Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *