Het geheim van een mooie make-up De juiste kwasten
Beauty en mode

Het geheim van mooie make-up? De juiste kwasten!

Kun jij ook met veel bewondering kijken naar een feilloos aangebrachte make-up? En lukt het je maar niet om dit thuis ook voor elkaar te krijgen? Naast heel veel oefenen en producten van goede kwaliteit gebruiken is er nog een geheim dat je kan helpen om je make-up zo mooi mogelijk aan te brengen: de juiste kwasten. Een goede kwast kan een wereld van verschil maken.

Je hebt het juiste gereedschap nodig voor jouw make-up look

Heb je wel eens geprobeerd een spijker in de muur te slaan met een schroevendraaier? Een houten deur geschilderd met een roller die voor het aanbrengen van muurverf bedoeld is? Waarschijnlijk niet, en als je het al geprobeerd hebt, dan heb je je poging waarschijnlijk snel gestaakt wegens tegenvallende resultaten.

Op deze manier moet je eigenlijk ook naar make-up kijken. Zelfs de beste, mooiste, duurste make-up verandert in iets waardeloos als je niet de juiste instrumenten gebruikt om hem op te brengen. Een kwast is niet zomaar een kwast, en nee, deze valt al helemaal niet te vervangen door je vingers. Wil je make-up écht goed aanbrengen, dan investeer je in een goede kwastenset. Het kost je even wat geld, maar met de juiste verzorging gaan kwasten vele jaren langer mee dan je make-up zelf. Was ze wekelijks uit met een milde shampoo en laat ze goed drogen, dan zijn ze steeds weer als nieuw.

De ene make-up kwast is de andere niet

Breng je foundation altijd aan met je vingers? Probeer het eens anders te doen. Er zijn prima foundation kwasten te koop, maar je kunt ook kiezen voor een sponsje dat hier speciaal voor gemaakt is die je voor het beste resultaat een beetje vochtig maakt. Het is als je gewend bent om je vingers te gebruiken even wennen, maar je zal al snel zien dat je op deze manier veel betere resultaten bereikt. Egaler, dat vooral, maar ook zorgvuldiger aangebracht, met meer aandacht voor hoekjes die je met je vingers al snel vergeet. Bovendien voorkom je op deze manier dat je make-up met je handen in aanraking komt, en echt volledig ‘clean’ op je gezicht terechtkomt.

Ieder type make-up vereist zijn eigen kwasten. Foundation kwasten zien er bijvoorbeeld heel anders uit dan een blush kwast, die vaak schuin van vorm is. Handig, want zo kun je je blush precies juist aanbrengen. Ook voor de ogen zijn er verschillende kwasten te koop. Deze hoef je niet allemaal in huis te hebben; kijk vooral naar het soort oogmake-up dat je gebruikt, en schaf hier de juiste kwasten voor aan. Uitbreiden kan, als je toch een bepaald type kwast blijkt te missen, altijd nog.

«

»