Het is een fase - opvoeding - moederschap - kind fase
Moms Opvoeding Recente berichten

Het gaat wel over, het is een fase.

Al jaren is het mijn mantra: Het is een fase. Maar soms lijkt het echt niet over te gaan en lijkt de ene fase over te gaan in de andere. Het ouderschap is een puzzel waar ik standaard een stukje van mis. Alleen zeggen die moeders die het al langer doen dat het echt voorbij gaat, maar is dat echt zo?

Het is een fase, het is een fase, het is een fase

Al jaren volg ik met veel plezier De club van relaxte moeders. Eerst op Facebook en inmiddels op Twitter en Instagram vooral omdat ik niet meer zo actief ben privé op Facebook. Elsbeth is de oprichter van de club en bedenker van deze afbeelding. En sinds ik deze afbeelding zag is dit dus mijn mantra. Alleen noem ik Evi i.p.v een monster dan een heks. Maar ach, klein verschilletje.

Het is een Fase poster van De Club van Relaxter moeders

Het is een heks

Er zijn van die fases waarbij ik me afvraag wanneer deze in hemelsnaam weer overgaat. Geen glas wijn en Netflix die daar tegenop is gewassen hoor. Het schreeuwen, gillen en ontdekken van de eigen mening schijnt er volledig bij te horen maar het drijft mij soms tot het uiterste. Ophouden met die gekkigheid denk ik dan vooral en de minuten totdat vaders thuis is tel ik af. Uitzitten is het enige dat je tijdens die fases kan doen denk ik. Blijf je grenzen aangeven, blijf opvoeden en zorg ervoor dat je geregeld het huis kunt ontvluchten. Hou je contacten met je momsquad van hoge kwaliteit, wissel het blijven spelen af en zorg ervoor dat de wijn koud staat – of cola als dat je hart laat tikken – 😉

Opa en Oma

Lang leve opa en oma! Echt hoor, even een wanhopig belletje naar mijn moeder en een logeerplekje is geregeld. Behoorlijk verwend zijn we dus maar goed, beter verwend dan verwaarloosd. Mijn wens voor elke ouder is dus een netwerk om op terug te vallen tijdens de heftige fases van de kinderen. Ze gaan ook zo lekker synchroon dus ik ben erg blij dat ik het nooit als mijn levensmissie heb beschouwd om juf te worden. Arme vrouwen!

Het komt echt goed

Volgens mijn moeder komt het echt goed. Ze heeft best wel goed vergelijkingsmateriaal aangezien ze de heks der heksen heeft opgevoed. Je weet wel, diegene die nu dit stukje tekst op het web zit te tikken. En mijn moeder dronk geen wijn, alleen spa rood. Maar die heeft het ook overleefd, op haar tandvlees en ze verdient een paar lintjes maar het is haar gelukt. Blijven ademen en dan kom je er vanzelf weer doorheen hoor ik om me heen. Ik blijf het maar doen en wens iedere ouder weer veel succes zodra ik merk dat ook zij een zware periode hebben met de kinderen. Er is geen lastigere puzzel dan het ouderschap en gelukkig hebben we het mantra van Elsbeth: Het is een fase, het is een fase, het is een fase.

Ondertussen drink ik nog maar een wijntje en eet ik de snoepjes van Evi op, dat zal d’r leren 😉

Liefs Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twintig − 18 =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.