Valentijn
Column Persoonlijk

Mijn soms wat gênante herinneringen aan Valentijn

Valentijnsdag, you hate it or you love it. In ieder geval, dat denk ik. Ik heb er jaren echt helemaal niks mee gehad, vond het ronduit vervelend maar vind het tegenwoordig ook wel weer wat hebben. Vandaag deel ik met jullie mijn ervaringen en soms ronduit gênante herinneringen aan Valentijn. Ik ben benieuwd naar die van jullie 😉

Valentijnsdag

Zoals we allemaal wel zullen weten is Valentijnsdag ieder jaar op de 14e februari. En je ervaringen ermee zullen volledig afhangen van je leeftijd maar ook of je in een relatie zit of niet. Niet iemand hebben om de liefde te delen op de 14e februari is toch een beetje kut. Laten we er niet omheen draaien. Uiteraard heb ik inmiddels een aantal Valentijnsdagen meegemaakt en deel met jullie dus een aantal herinneringen aan deze dag.

Basisschool

Op de basisschool was ik verkikkerd op een jongen in mijn klas. Verkikkerd ja. En uiteraard durfde ik dat niet echt aan te geven want ik was een jaar of 10 en vond het echt enorm spannend. Dus onder het toeziende oog van mijn moeder en zus kocht ik een kaartje voor die jongen. En waaghals dat ik was gaf ik hem een aanwijzing over wie ik dan was. Iets over dat ik veel met rozen had ofzo, doelend op mijn adres. Dit werd uiteraard niet gesnapt door die jongen en er werden allemaal grappen over dat kaartje gemaakt. TEGEN MIJ! Ik stond daar maar als een schaap te lachen en zelf ook maar grapjes te maken. Maar dat ik dit ruim 20 jaar later nog weet geeft wel aan hoe ontzettend ik me schaamde.

Middelbare school

Op de middelbare vond ik Valentijnsdag echt een hel! Die rozen die dan midden in de klas werden afgeleverd, die meiden die de hoeveelheid rozen met elkaar aan het vergelijken waren. Bleh, ik werd er enorm onzeker van. Natuurlijk vond ik het ego-strelend als ik rozen kreeg. Maar in de tussentijd zag je meiden met hun armen vol met rozen en dacht ik dat ik mezelf maar beter kon verstoppen in een donker hoekje. Nooit heb ik eraan gedacht dat meiden dan rozen voor zichzelf kochten. Bizar eigenlijk dat dit gedaan werd en misschien nog steeds wel word gedaan.

Later

In de jaren daarna vond ik Valentijnsdag maar niks aan, het hoefde van mij niet zo en dat gaf ik dan ook aan bij mijn vriendjes. Ik vond het zo’n gedoe, uiteraard vond ik het wel lief als er iets voor me gedaan werd maar het was geen must. Ik miste het niet, vond het niet nodig en deed er ook niets mee.

Op het werk

En toen kwam daar Patrick. Die stoere man die niet zo veel doet met emoties maar wel Valentijnsdag belangrijk vind. De eerste jaren kreeg ik een cadeautje en een lieve kaart. We waren samen en dat was wat telde. Totdat ik een keer moest werken met Valentijn. Patrick moest ook werken en ik had een avonddienst. We zouden elkaar dus nauwelijks zien die dag. Ik had een vergadering van te voren en toen deze was afgelopen werd ik door een collega geroepen. Er was een pakket voor me bezorgd. Om me heen stonden een hoop collega’s want we kwamen dus uit de vergadering en de rest van de voorziening had net een wisseling in de dienst. Overigens werkte ik nog niet zo lang op die locatie dus ik vroeg me af wat er nou in die doos zat.

Toen ik die doos opende kwam er ineens een grote ballon uit, er zat een grote kaart in en een bos bloemen met vaas. Collega’s smolten om me heen en ik stond ineens wel heel erg in het middelpunt van de aandacht. Patrick had me voor Valentijn dus deze verrassing gestuurd! Dat was echt zo ontzettend lief. We zouden een paar dagen daarna naar de Japanner gaan om te eten stond er in de kaart en ik vond het echt een geweldige verrassing. Dat ik daarna een paar jaar dat meisje was die met Valentijn die grote doos had gekregen was een beetje bijzonder 😉

De eerste keer Valentijnsdag na de geboorte van Evi

2 maanden na Evi haar verjaardag ging ik met Patrick uit eten. 1 van de eerste keren dat ik zonder haar wegging dus aanvankelijk huilde ik mijn make-up er zowat af. Maar vervolgens gingen we naar een ontzettend fijn restaurant waar we meerdere gangen aten en een bijpassende wijn dronken bij iedere gang. Ik kan je vertellen dat ik weinig kon hebben qua drank en dat ik zowat op mijn kop het pand verliet die avond. Maar het was een avond met een gouden rand! Het was zo fijn dat we met elkaar konden zijn even, dat we gewoon weer man en vrouw konden zijn. En nu het een aantal jaar later is vind ik het nog steeds één van de beste avonden die we samen hebben gehad qua eten.

Lees ook: Cadeautips voor de man voor Valentijnsdag

Valentijn

Door Patrick ben ik anders gaan kijken naar Valentijn. Het hoeft van mij nog steeds niet groot maar ik vind het wel leuk om kleine dingen voor Patrick en Evi te doen. Zo krijgt Evi liefdeshartjes in haar trommeltje mee naar school, maak ik met Evi iets leuks voor haar vader en krijgt Patrick van mij een cadeautje. Qua cadeautjes heb ik laatst al een blog gedeeld met tips dus het is wel iets dat tussen die lijst staat. Ik vind het nu wel fijn om hem te verrassen en iets leuks te geven. Gewoon om nog eens extra duidelijk te maken dat ik heel veel van hem hou, dat hoeft inderdaad niet per se op Valentijn maar goed. Dat doe ik dus wel.

 

Heb jij ook nog bijzondere herinneringen aan Valentijn?

Liefs Kimberly

 

Uitgelichte foto: Pixabay.

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

«

»

7 COMMENTS

 • Kris (deflopvader)

  Mooi. Mooi. Mooi! Ik ben ook zo geen valentijnsmens, ik snap je dus. Vooral de vele ‘kijk wat ik van mijn man kreeg- berichten kan ik moeilijk verteren’ …Al kocht ik dit jaar wel een bos bloemen en was men vrouw blij & kwaad tegelijk omdat we afgesproken hadden niks te doen ????

  • beebsandmoms
   AUTHOR

   Dat doe je dus gewoon heel goed, beter boos omdat je wat hebt gekocht dan boos omdat je niks hebt ????

 • Marieke

  Wat herkenbaar van school.
  Wij doen er niet zoveel aan. Al zijn er wel kaartjes onderweg en krijg ik vanmiddag een bos bloemen 😉
  Marieke onlangs geplaatst…De uitslag – Mariekes Weekly #6My Profile

  • beebsandmoms
   AUTHOR

   Heerlijk toch! Veel plezier ????

 • Roelina

  Oh wauw, zoals jij het hier schrijft, heeft Valentijn toch wel wat. Ik vond er vroeger om dezelfde reden niet veel aan als jij. Ik kreeg eigenlijk nauwlijks kaartjes laat staan bloemen. Ik was meer one of the guys dan liefdesmateriaal, geloof ik. Maar goed, veel aan valentijn doen we nog steeds niet, nu ik alweer 20 jaar bij dezelfde vent ben.
  Roelina onlangs geplaatst…Rare jongens die…. vikingen; het 14e viking festival ArcheonMy Profile

  • beebsandmoms
   AUTHOR

   Ahhh thanks! Ook heerlijk toch al 20 jaar gewoon dagelijks genieten ❤

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 − 4 =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Pingback: Lees mee 63 | The Love Edition - Lotus Writings on 14 februari 2018