Healing
Persoonlijk Recente berichten

Een Healing, voor zweefteven of fijn?

Een healing? Dat is voor linksomdraaiende gefermenteerde yoghurteters die met hun geitenwollensokken dapper de herfst tegemoet treden terwijl ze groene biologisch eerlijke wereldse thee drinken toch?! Of valt het wel mee met dit beeld en is het ook geschikt voor de niet zweefteven onder ons?

20

Healing

Maar voordat ik allemaal bijzondere vragen bij iedereen oproep, wat is nou de definitie van een healing?

Healing is een term die met name in het jargon van de alternatieve geneeswijzen wordt gebruikt als een verzamelnaam voor een groot scala aan therapeutische en paranormale handelingen die men onder behandeling van een therapeut kan ondergaan, maar die men ook als zelftherapie uitvoert. Healing is niet hetzelfde als de genezing van medisch erkende pathologische aandoeningen, maar beoogt het contact te herstellen met de zogenaamde kosmische levensenergie, waar ieder wezen deel van uit zou maken. Met healing wordt ook het verwerken van trauma’s of andere psychologische schade bedoeld, die in dit leven of vorige levens zouden zijn opgelopen. (Thanks Wikipedia.nl)

 

Hoe kwam ik daar nou bij?

Waarschijnlijk dus niet het eerste wat je bij mij zou vinden passen dus zo’n healing. Een paar maanden geleden zag ik via een Facebook-vriend een oproep voor een healing. Ik dacht er even over na en meldde me aan. Eigenlijk met het idee dat het voor zweefteven was ging ik een beetje twijfelend naar de eerste healing. Te laat uiteraard omdat ik een heel andere tijd in mijn (digitale) agenda had gezet. Maar goed, ik dacht baat het niet, dan schaadt het niet en het is leuk om eens buiten mijn eigen kaders te kijken.

 

Die eerste healing

Via Facebook had ik wat contact en kreeg ik de opdracht om makkelijke kleding aangedaan. Omdat ik het liefste leef in mijn joggingbroek gaf ik daar natuurlijk met liefde gehoor aan. Het bleek toen ik aankwam die ochtend dat ik diegene die de healings geeft nog vaag kende van vroeger. Samen we namen een korte medische lijst door. Zo bespraken we een aantal fysieke punten die in mijn leven een rol spelen maar ook een aantal psychische punten. Ik gaf aan dat ik kamp met een stukje verwerking omdat aan mijn wens voor een tweede kindje niet kan worden voldaan. Er werd besproken wat er ging gebeuren en wat ik kon verwachten. Daarna ging ik op een behandeltafel liggen, zo’n tafel die de fysiotherapeut ook gebruikt en liet het maar over me heen komen.

 

Wat gebeurde er tijdens de healing?

De healer laadde zichzelf op en ging stukje bij beetje mijn lijf af. Ik kreeg ondertussen pijn in mijn hoofd, tintelende vingers en steken langs mijn ruggengraat. Maar ook mijn gedachten schoten alle kanten op. Heel bijzonder om mee te maken! Na bijna 3 kwartier healing bespraken we wat ik ervoer tijdens de sessie en gaf zij mij advies om de komende tijd op te letten. Ik heb dus echt een hekel aan mijn benen en de motoriek van mijn benen. Ik kreeg dus de tip om mijn benen wat meer aandacht te geven, hen in te smeren en wat meer stil te staan bij wat ik voelde in mijn benen. Ook voelde zij mijn boosheid op mijn baarmoeder, ik kreeg de opdracht om lief te zijn voor mijn baarmoeder.

Omdat ik lief zijn voor mijn baarmoeder lastig vind, zeker wanneer ik in die helse bloedende fase zit waarin mijn baarmoeder me probeert te vermoorden, kreeg ik tips. Zo moest ik mijn buik insmeren, gewoon mijn hand erop leggen en proberen stil te staan bij de dochter die mijn baarmoeder me heeft gegeven.

 

De tweede healing

Ik wist wat ik deze keer kon verwachten en had een lekker zittend tenue aangetrokken. Ook had ik extra sokken aangedaan omdat ik de eerste keer koude voeten kreeg. En deze keer kreeg ik ook weer pijn in mijn hoofd maar had ik op een gegeven moment het gevoel alsof ik dronken in mijn bed ging liggen. Dat draaiende gevoel zeg maar. Heeeeeel bijzonder. Toen de healer haar hand op mijn buik legde sloeg ik dicht. In mijn hoofd gebeurde er van alles en ik merkte dat ik het lastig vond om positief te zijn. De healer merkte dat, benoemde het en ging daarom verder. Ik werd er erg verdrietig van want blijkbaar is dat onderdeel van mijn lijf nog erg beladen voor me. Ik bedacht ook dat Pat en ik niet nooit meer een hand leggen op mijn buik. Terwijl dat vroeger dan ook wel gebeurde als we knuffelden (ja dat doen wij weleens).

 

En nu?

Ik ga nog 1 keer een healing doen over een maand en in de tussentijd proberen mijn buik/ baarmoeder wat liever te behandelen. Is wel een dingetje eigenlijk. Maar goed. Mijn conclusie: Healings zijn wel zweverig maar hoeven niet per definitie voor zweefteven te zijn. Ook dit nuchtere meiske gedijd er prima bij en vond het bijzonder om te ervaren. Krijg je dus de mogelijkheid om het eens te proberen? Gewoon doen!

 

Liefs Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × 2 =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.