kledingkast opruiming
Moms Fashion Recente berichten

De grote kledingkast opruiming!

Ik koop dus heel graag kleding, het ontspant me. Maar op een gegeven moment is de ruimte aan het opraken en krijg je het op je heupen. Ik dan dus tenminste momenteel. En dus ging ik mijn kledingkast te lijf! Hoe ik dat deed lees je vandaag op de blog.

Kopen

Zoals ik in de inleiding al schreef, ik hou dus enorm van kleding kopen. Voor Evi, voor mezelf. Het ontspant me echt en ik kan bij wijze na uren winkelen in fysieke winkels, ook nog uren winkelwagentjes volladen op internet. Geregeld koop ik zelfs helemaal niets dan maar toch. Het punt alleen als je zo’n soort ontspanning hebt, het kost je klauwen met geld! Ook al maak ik er een sport van om dingen in de uitverkoop te kopen. En de ruimte raakt dus ook echt op. Ik kreeg de laatste tijd shirt niet eens meer in mijn kast. Dan loopt het wel uit de hand denk ik.

 

Weggooien

Ik ben dus ook nog eens niet zo goed in weggooien. Vaak denk ik dat ik bepaalde kledingstukken dan met het 1 of het ander nog wel aan kan of naar een bepaalde gelegenheid. En 2 of 3 jaar later ligt het bij wijze nog steeds maar 1 keer gedragen in de kast. Zonde van het kledingstuk, zonde van mijn geld. Maar goed, ik vind weggooien dus heel erg lastig en moest daar nu echt een knop voor gaan omzetten.

 

Voornemens

De laatste 2 maanden heb ik wel al de goede voornemens om niet meer spullen te kopen voor de heb. Maar echt alleen kopen wanneer ik 100% zeker ben en me heel blij erin voel. Als ik iets heb dat erop lijkt, nee, volgende. Twijfel ik toch nog een beetje over de lengte? Nee, volgende. En zo ga ik erdoor heen. Het lijkt te helpen. Ik heb alleen maar dingen gekocht waar ik echt heel blij mee ben, die ik graag wilde en waar ik me gewoon goed in voel. Dezelfde punten hou ik aan bij Evi haar kleding: Worden we er blij van, heeft ze al iets vergelijkbaars, heeft ze het echt nodig ? Ik stel deze vragen aan mezelf en ik merk dat ik steeds vaker dingen weer terug hang.

 

Weer 3 vuilniszakken met kleding weg.


Het moment van de waarheid

Vorige week begon ik met de oude kleding van Evi. 4 Zakken heb ik aan anderen gegeven en 1 zak weggegooid. Een aantal kledingstukken die ik echt enorm leuk vond heb ik bewaard, mochten we toch ooit nog een 2e kindje krijgen. Ook wat merkkleding heb ik bewaard. Die ga ik verkopen.

Aangezien ik toch lekker bezig was heb ik gelijk mijn kast met hanggedeelte uitgezocht. Daar lag ook nog een zak met zomerkleding. Uiteindelijk heb ik 2 zakken met kleding naar de kringloop gebracht. Die kleding had ik amper aangehad en zag er nog goed uit. 2 zakken met kleding heb ik weggegooid. Die waren in de was bijvoorbeeld korter geworden, er zaten vlekken in die er niet uitgingen etc etc.

Gisteren heb ik mijn kast met leggedeelte uitgezocht. En weer bedacht ik me: Vind ik het echt nog leuk, ga ik het aantrekken of is het er gewoon voor de heb. Ook spullen met gaatjes (shirts bij onderkant bijvoorbeeld) en vlekken die ik er niet uitkreeg heb ik weggegooid. Uiteindelijk waren het 3 vuilniszakken die ik deze keer weggooide. In totaal voor mezelf dus deze week 7. En nog is mijn kast flink gevuld. Maar tijdens het opruimen en weggooien merkte ik wel dat het me opluchtte, ruimte bracht in mijn hoofd (en in mijn kast maar ok). Het was ok. Inmiddels dus m’n ondergoed, bikini’s, sokken, pyjama’s en de kasten uitgezocht dus voorlopig kan ik er tegenaan. De positiekleding die ik had liggen in mijn kast is naar zolder, dat hoofdstuk is nog niet definitief gesloten dus dat wil ik nog niet weggooien.

 

Het resultaat van de kledingkast met leggedeelte. Van de kast met hanggedeelte nog geen foto want die moet ik nog opruimen 😉

 

Heb jij ook zo’n gevulde kast of heb je juist een hekel aan winkelen?
Of heb je enorm goede tips voor het opruimen van een kledingkast?

Laat je het me weten in de reacties?

 

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

«

»

2 COMMENTS

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf + 1 =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Pingback: Een nieuwe kledingkast voor een kind en een vraag aan jullie - Beebs and Moms on 12 juni 2017
  • Pingback: Help ik word een oud wijf! - Beebs and Moms on 12 juni 2017