Gratis reizen met de trein kind
Recente berichten Tips

Gratis reizen met de trein met je kind, dé tip!

Altijd als ik met Evi met het OV ga koop ik voor haar een apart kinderkaartje. Ik wist dus helemaal niet dat je kind gratis kan reizen en dé tip daarvoor deel ik in deze blog met jou. Wist jij al dat je kind gratis kon reizen met de trein?

Gratis reizen met je kind?

Sinds Beebs and Moms aan het groeien is krijg ik steeds vaker uitnodigingen om bij persdagen te komen met Evi. Steeds kocht ik een apart kinderkaartje á 2 euro per keer. Ook niet enorm qua kosten maar zodra je met meerdere kinderen gaat reizen kan het best oplopen. Zeker aangezien de trein echt niet meer een voordelig alternatief is voor de auto. Maar er is dus een mogelijkheid om gratis te reizen met je kind. Welke dat is laat ik je in deze blog weten.

Kids Vrij Abonnement van NS

Kinderen van 0 t/m 11 kunnen gratis mee worden genomen in de trein. Het Kids Vrij abonnement van NS is gratis verkrijgbaar. Hierbij krijgen kinderen een eigen OV Chipkaart en kunnen zij alvast kennismaken met het Openbaar Vervoer. Dit is niet alleen leuk voor kinderen, maar ook heel leuk voor de ontwikkeling. En natuurlijk is het reizen met het OV gewoon een enorm spannend avontuur als je zo jong bent.

In het verleden moest het Kids Vrij abonnement worden gekoppeld aan een abonnement van een ouder, maar dit is stilzwijgend gewijzigd. Kinderen met een Kids Vrij abonnement hoeven nu enkel nog onder begeleiding van een meereizend persoon van 12 jaar of ouder te reizen en profiteren nog van andere voordelen, zoals: Gratis meereizen naar België en Duitsland.
Het kids vrij abonnement is ook geldig in de spits en de kinderen met het abonnement ontvangen automatisch 34% korting in tram, bus en metro in heel Nederland.

Lees meer: Kids Vrij Abonnement

Besparen op treinkaartjes

Het reizen met het trein vind ik echt nog behoorlijk oplopen soms. Zeker wanneer er geen parkeerkosten bij komen kijken reis ik toch echt liever met de auto. Wil je als ouder ook graag besparen op je treinkaartjes dan loont het altijd wel om te kijken of er aanbiedingen zijn. Zo hebben AH en Kruidvat ook geregeld aanbiedingen voor treinkaartjes. En anders kun je altijd nog kijken op goedkoop treinkaartje waar je de nieuwste aanbiedingen vind.

Reis jij weleens met de trein met je kind(eren)?

Liefs Kimberly

Liked it? Pin het op Pinterest!

de tip om gratis te reizen met de trein met je kind - Kind gratis reizen met de trein

 

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

elf + tien =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.