Gouden sieraden Isabel Bernard
Moms Fashion

Gouden sieraden | Do’s and Don’ts

Op zoek naar tijdloze sieraden? Met gouden sieraden zit je altijd goed omdat de kwaliteit heel goed blijft. Sterker nog, gouden sieraden zijn een goede investering! Met deze do’s and don’ts blijven jouw sieraden mooi en zijn ze een mooie aanvulling op jouw outfits.

Gouden sieraden ordinair?

De sieraden die soms een beetje een ordinaire reputatie hebben zijn gouden sieraden. Dat is enorm zonde want er zijn prachtige sieraden in het goud te koop. Met de volgende tips weet je zeker dat je sieraden voor het leven koopt!

Vermijd te grote gouden sieraden

Het vooroordeel over goudkleurige sieraden komt voort uit de grootte van kettingen en oorbellen die een tijdje hip zijn geweest. Nog steeds zijn deze bij sommige culturen immer populair. Wil je graag stijlvolle sieraden dragen in een goudkleur en dat stijlvol doen? Dan zijn minimalistische sieraden voor jou onmisbaar. Deze kleine en fijne sieraden kun je met elkaar combineren voor de mooiste combinaties en om jouw eigen stijl weer te geven.

Sla grote en grove sieraden over voor een stijlvolle look. Of zorg ervoor dat je niet én grote oorbellen, én een grote ketting, én een groot horloge, én diverse armbanden draagt. Draag bijvoorbeeld minimalistische oorbellen met een prachtige ketting zoals één van deze 14 karaat gouden colliers van Isabel Bernard. Isabel Bernard heeft werkelijk prachtige sieraden die je onderling mooi met elkaar kunt combineren. De oorbellen, colliers, armbanden en ringen zijn een lust voor het oog, zeker in combinatie met elkaar!

De kwaliteit van goud

Er zijn verschillende niveaus van kwaliteit van goud. In Nederland gebruiken juweliers en sieradenmerken meestal 14 karaat goud voor hun sieraden. Dat heeft als voordeel dat de prijs wat lager is. Daarnaast worden gouden sieraden van 18 karaat goud gemaakt. De kleur van het goud wordt bepaald door de overige metalen die door het goud zijn gemengd. Zo wordt er voor het nu zeer populaire roségoud meer koper door het goud gemengd waardoor de roze kleur ontstaat.

Jouw gouden sieraden mooi houden

Er zijn allerlei verschillende manieren om je sieraden weer mooi te krijgen of om ze mooi te houden. Het kan namelijk zo zijn dat jouw gouden sieraden zwart uitslaan na gebruik van medicatie, de invloed van je hormonen of door andere redenen. Gelukkig is het redelijk makkelijk om je gouden sieraden weer schoon en glimmend te krijgen. Je kunt dit doen d.m.v. een sieradenbadje dat je speciaal koopt maar ook door een badje met warm water aan te maken voor je sieraden met afwasmiddel. Zorg ervoor dat het badje lekker schuimt en dat je droge stoffen doeken klaar hebt liggen om je sieraden achteraf te drogen en op te poetsen. Maar ook een badje met Coca Cola wil helpen om aanslag van je gouden sieraden te verwijderen.

Je sieraden opbergen

Wil je jouw gouden sieraden echt lang goed en mooi houden? Dan is het belangrijk om ze op de juiste manier te bewaren. Dat kan in een sieradenkistje of in de sieradendoosjes die je van de juwelier krijgt. Ook zijn er tegenwoordig prachtige inlays voor in jouw ladenkast waarmee je jouw sieraden snel maar netjes opbergt. Wat belangrijk is, is dat je ervoor zorgt dat je sieraden niet in de knoop raken. Dit kan de sieraden beschadigen en dat is zonde. Het is dus belangrijk dat je in een goede opruimmethode investeert, daar pluk je later namelijk de vruchten van.

Het auteursrecht van de gebruikte
afbeeldingen ligt bij Isabel Bernard.

Liefs, Kimberly
Avatar

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × 2 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.