Goede nachtrust in de zomer
Recente berichten Tips

Hoe krijg je in de zomer ook een goede nachtrust?

Een goede nachtrust is heel belangrijk. Maar wanneer het warm is kan het best lastig zijn om je draai te vinden en goed te slapen. Met deze tips krijg je ook in de zomer een goede nachtrust zodat je niet oneindig hoeft te draaien, zonder deken hoeft te slapen of met je been buiten het bed 😉 .

Goed slapen in de zomer

De zomers worden toch heter en de meeste huizen in Nederland zijn gericht naar de zon. Het kan dus best lastig zijn om lekker te slapen tijdens de zomer. Vervelend want een goede nachtrust is heel belangrijk! Met een goede nacht slaap kun je de dag goed doorkomen en heb je een betere concentratie.

Waar moet je op letten om goed te kunnen slapen in de zomer?

  • Je slaapt het beste in een koele en donkere slaapkamer. De juiste raambekleding kan daar goed bij helpen. Denk bijvoorbeeld aan een verduisterend raamgordijn, die houdt een hoop warmte en licht tegen waardoor de temperatuur in de slaapkamer aangenamer zal zijn.
  • Een heerlijk zacht zomerdekbed. Deze zijn een stuk minder dik en zwaar dan je winterdekbed. Er zijn verschillende zomerdekbedden te koop en voor iedereen is er wel een juist dekbed. Het voordeel van een zomerdekbed is dat je toch onder een deken kunt liggen zonder dat je uit je bed zweet – of dat gevoel tenminste – wat natuurlijk heel fijn is.
  • Lucht je kamer vroeg in de ochtend of laat in de avond. Probeer je ramen dicht te houden overdag aangezien de warmte ander via het open raam naar binnen komt.
  • Heb je het heel warm of slaap je onder een plat dak? Dan is een airco wel raadzaam. Deze helpt je om de temperatuur in de slaapkamer naar de gewenste temperatuur te koelen. Er zijn tegenwoordig ook mobiele airco’s te koop zodat je niet het hele jaar door tegen de airco aankijkt maar hem gewoonweg kunt pakken wanneer het nodig is.
Heb jij nog een tip voor een goede nachtrust in de zomer? Deel hem dan hieronder in de comments.
Liefs, Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negentien + 19 =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.