video's voor instagram bewerken app
Blogs voor bloggers Ondernemen Reviews

Gemakkelijk video’s bewerken voor Instagram

Wil jij voor jouw Instagram ook filmpjes bewerken en maken maar heb je geen idee hoe je dat zou kunnen doen? Met deze app kan jij gemakkelijk de leukste video’s en reels maken voor op Instagram en jouw andere social media!

Instagram (Reels) filmpjes maken

Zelf vind ik het erg leuk om te kijken naar video’s op Instagram. In de snelle online wereld helpt een video jou om je te onderscheiden van anderen op Instagram en/ of andere andere social media. Zeker sinds de opkomst van TikTok is de video op social media ontzettend populair. Ik bewerk mijn video’s met een gratis app op mijn telefoon die zeer gemakkelijk in gebruik is.

Video’s bewerken voor Instagram en Reels

Met de app Inshot kan je gemakkelijk video’s bewerken om te delen op je socials. Waar ik het erg leuk vind om video’s op Instagram te kijken vond ik het zelf lastig om aan de slag te gaan. Ik was bang dat het veel werk zou zijn om mijn video’s te bewerken en dat het me zou frustreren. Na wat Googlen en nadat ik Sanne van La Vie Sanne een tijdje terug om advies had gevraagd kwam ik bij de app InShot. En ik heb geen moment spijt gehad dat ik deze app ben gaan gebruiken, iedere keer ontdek ik nog meer voordelen en gemak. Dat terwijl ik de gratis versie gebruik.

Wil jij ook aan de slag met video’s voor IGTV, Instagram Stories, Instagram Reels of je Instagram feed? Dan heb ik voor jou de voor- en nadelen van deze app op een rij zodat jij weet wat je kunt verwachten wanneer je met deze app aan de slag gaat.

Onder andere de video hieronder maakte ik met de app.

Voordelen (gratis) InShot app

 • Snel foto collages maken met maximaal 9 foto’s, ruime keuze in formaten en lay-out. Gemakkelijk aan te passen en foto’s wijzigen, echt ideaal.
 • Met groot gemak kun je foto’s en video’s bewerken voor social media. Door het canvas aan te passen maak je de foto en video gemakkelijk geschikt voor jouw social media kanaal. Je kunt de foto en video na het opslaan aanpassen aan het meest geschikte formaat voor een ander social media kanaal.
 • Naast de standaard filters voor foto’s en video’s zijn er gratis effecten beschikbaar. Deze zijn leuk om uit te proberen en kunnen je video’s en foto’s wat speelser maken.
 • Via de tekstfunctie zet je snel tekst in jouw video, de kleuren kan je aanpassen aan jouw huisstijl.
 • De app heeft ontzettend veel mogelijkheden en is makkelijk in het gebruik. Ook zonder kennis van het bewerken van video’s.
 • Daarnaast kun je ook jouw foto’s bewerken qua belichting en filter en grappige (gratis) stickers aan jouw foto toevoegen.

Lees ook: Instagram gratis inplannen doe je zo!

Mogelijkheden voor het bewerken van video’s voor Instagram

 • Met de app pas je met gemak de snelheid aan van jouw video, zo kan de snelheid worden versneld of vertraagd.
 • Voeg meerdere video’s toe om er één video voor jouw Instagram van te maken.
 • Kort de verschillende video onderdelen in of snijd in je video zodat je alleen overhoudt wat je in je video wilt houden.
 • Voeg verschillende overgangen toe aan je video onderdelen.
 • Kies uit de effecten of muziek uit de app.
 • Ook kun je ervoor kiezen om een voiceover in te spreken en deze toe te voegen aan jouw video.

Meerdere links in jouw bio op Instagram? Hier lees je hoe je dat doet.

Nadelen InShot app

 • Wil je geen logo van InShot op je video dan heb je de mogelijkheid om een reclame te bekijken. Deze reclames duren tot 1 minuut.
 • Gratis stickers toevoegen aan het basisassortiment? Ook dan kun je reclame kijken, dat gaat per pakket.
 • De keuze uit standaard filters is beperkt. Wil je gebruik maken van een ander filter, dan zal je daarvoor moeten betalen.
 • Je kunt lid worden van InShot Pro om toegang te krijgen tot alle betaalde filters en effecten te krijgen en om geen logo of advertenties te krijgen. Hiervoor zou je de gratis proefperiode kunnen proberen om daarna voor € 9,99 per jaar te betalen (aanbieding april 2020). Reguliere prijzen zijn € 3,09 per maand of € 29,99 eenmalig.
 • Ik raad je aan om de InShot app eerst gratis te proberen en dan eventueel de gratis proefperiode af te nemen om te kijken of de voordelen jou daadwerkelijk bieden wat je zoekt.
Liefs, Kimberly
Avatar

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twintig − 17 =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.