ik heb geen beste vriendin, ik beken
Persoonlijk

Ik beken | Ik heb geen beste vriendin

In series, films en boeken zie je altijd vrouwen met haar beste vriendin de leukste shopsessies hebben of avonturen beleven. Maar ook in het echte leven zie en hoor ik het vaak: beste vriendinnen. Het lijkt een onmisbaar iets in het leven. Maar ik moet eerlijk bekennen: ik heb geen beste vriendin.

Geen beste vriendin, hoe zit dat?

Dat is iets waar ik het in het verleden altijd wel een beetje moeilijk mee had. Ik dacht dat ik een beste vriendin moest hebben, immers had iedereen dat toch? Jaren was ik er wel echt mee bezig: wat mankeerde ik toch?! Maar ik kan eigenlijk gewoon niet aanwijzen wie nou mijn beste vriendin is. Dat is helemaal niet erg, dat weet ik nu. Ik heb gewoon meerdere vriendinnen waar ik verschillende dingen mee bespreek en onderneem. Dat is niet erg, dat is gewoon zoals mijn vriendschappen zijn.

Die ene vriendin die er onvoorwaardelijk voor me is en die ik ook midden in de nacht kan bellen? Ik heb er meerdere. En een aantal zou ik pas de volgende ochtend bellen omdat ik weet dat ze met geen mogelijkheid wakker worden of sowieso al rot slapen ( hallo moederschap en kleine kinderen). Is het een gemis dat ik niet eindeloos met één vriendin kan bellen of van alles kan ondernemen? Nee niet echt. Al dacht ik daar dus vroeger anders over. Afhankelijk van mijn levenssituatie was er altijd wel één vriendin waar ik wat meer naartoe trok. Die doopte ik dan in mijn hoofd tot beste vriendin, omdat ik dacht dat een label erop plakken wel een essentieel ding in het leven was.

Nu weet ik wel beter. Ik heb een prachtige groep met vriendinnen om me heen verzameld en ik weet zeker dat zodra ik aan de denkbeeldige bel trek, dat ze er allemaal zijn. Dat gaat ook de andere kant op, trekt iemand aan de bel, dan ben ik er. Er is een hoop ruimte om te zijn wie we zijn en ik voel me een gezegend mens. Ik heb zeer sociale en ondernemende vriendinnen, introverte vriendinnen, vriendinnen die slecht zijn in het beantwoorden van berichten, vriendinnen die me plat appen, vriendinnen die liever bellen, vriendinnen die ik al ruim 20 jaar ken, vriendinnen die ik net een paar jaar ken, vriendinnen die graag winkelen en vriendinnen die shoppen de hel op aarde vinden. En al die prachtige vrouwen voegen op hun eigen manier een enorme waarde toe aan mijn leven.

Een beste vriendin? Nee die heb ik niet. Maar een prachtige verzameling aan waardevolle vrouwen die ik mijn vriendin mag noemen? JA DIE HEB IK!

Liefs, Kimberly

Andere “ik beken” blogs:

Ik beken | Soms ben ik een slechte moeder
Ik Beken | Een blog vol met bekentenissen
Ik Beken | De fotoboeken van mijn kind
Ik beken | De verjaardagsjurk van mijn kind
Ik beken | Ik hou van Pulp TV
Alle ballen omhoog houden? Ik kan het niet!
Ik ben gewoon een beetje fout | Proud to be fout
Soms zit ik als moeder met de handen in het haar

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × vier =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.