Fotoboek FotoFabriek Uitgelichte Foto
Recente berichten Reviews

Een fotoboek maken met Fotofabriek.nl

Een fotoboek maken behoort niet tot mijn hobby’s, verre van zelfs. Eigenlijk ben ik dus altijd wat huiverig als ik begin aan fotoboeken en stel het zo lang mogelijk uit. Ik laat jullie weten hoe het maken van een fotoboek met Fotofabriek verging.  

Van uitstel komt afstel

Eerder konden jullie al lezen dat ik enorm uitstel met het maken van fotoboeken in : Ik beken. Ik stel dus eeuwig het maken van fotoboeken uit omdat ik het een naar klusje vind. Dat zorgt ervoor dat ik dus nog fotoboeken moet maken van ruim 2 jaar terug. Schiet niet op met mij dus, maar n.a.v. die blog bleek dat veel moeders dit hebben. Blijkbaar is het maken van fotoboeken iets voor de (meeste) mama’s. Naar aanleiding van die blog werd ik benaderd door Fotofabriek of ik hun software wilde uitproberen en een fotoboek wilde maken. Dat wilde ik uiteraard wel, al moest ik mezelf er enorm voor onder mijn billen schoppen.  

Fotoboek maken

Gewapend met een glas wijn en een stuk chocolade ging ik een beetje terughoudend aan de gang. Via de site van Fotofabriek kon ik bij het onderdeel fotoboeken maken makkelijk selecteren welk fotoboek ik wilde maken. Ik kon de fotoboeken offline met behulp van software maken of online. Offline werd aangeraden dus ik volgde keurig het advies en installeerde de software. Je hebt de keuze uit een fotoalbum selecteren waarna de software je fotoboek gewoonweg zelf samenstelt. Eventueel kun je een eigen lay-out kiezen maar ook dat kun je de software laten doen. Ik dacht de volle ervaring aan te gaan en mijn eigen lay-out te selecteren en daarna dan zelf mijn foto’s uit te kiezen.  

Fotoboek review FotoFabriek

Evi kijkt graag in het fotoboek

 

Mijn ervaring met Fotofabriek

Overrated hoor die eigen keuzes maken voor zo’n fotoboek. Het lag echt niet aan de software maar gewoon aan mijn eigen keuzestress. Ik vind zoveel foto’s leuk en wil ze er eigenlijk allemaal in. Het probleem is eigenlijk dat wij in de vakantie die ik in het fotoboek afgedrukt wilde hebben, alleen onze telefoons mee hadden. Van de foto’s die ik groot gedrukt wilde hebben werd aangegeven dat de kwaliteit niet hoog genoeg was. En dus moest ik weer keuzes maken waardoor die keuzestress ontstond. Daardoor dacht ik dat ik dan later weer verder zou gaan en stukje bij beetje vorderde het fotoboek in ieder geval. Het duurde alleen langer dan ik wilde. Het grote voordeel van de software van Fotofabriek is dat je tussendoor je fotoboeken op kunt slaan en dan later weer verder gaan. Ideaal voor mij en mijn keuzestress dus. Wat dat betreft was de analoge fotoperiode voor mij een stuk beter, minder foto’s dus minder keuzestress  😉  Bij Fotofabriek kun je de lay-outs aanpassen per pagina, je kunt de vormen van de foto’s aanpassen, tekst toevoegen, een foto als achtergrond kiezen etc. Keuze te rijk dus.  

Controlepunten fotoboek FotoFabriek

Aandachtspunten waar Fotofabriek op controleert.

 

Het fotoboek

Wat ik leuk vind bij Fotofabriek is dat je fotoboek gecontroleerd wordt door een medewerker. Daardoor zit er bij je fotoboek een briefje met de naam van de medewerker, dat gaf mij een gevoel van professionaliteit. Met het gezin hebben we het fotoboek bekeken en ik moet zeggen dat het echt een mooi boek is geworden. Ondanks dat de vakantie al ruim 2 jaar geleden is zag Evi dingen die zij herkende. Daardoor bedacht ik me dat ik toch echt vaker een fotoboek moet maken. En dan misschien van te voren de foto’s al selecteren en een album maken op de laptop zodat de software van Fotofabriek de rest zelf kan doen. Dat lijkt me ideaal dus dat ga ik een andere keer gewoon proberen. Ook krijg je bij Fotofabriek nog een aantal tips waardoor je fotoboek nog langer mooi blijft, altijd handig om te weten toch?!

Tips omgaan met fotoboek FotoFabriek

De tips voor het langer mooi houden van je fotoboek

 

Een kleine tip van mij: Tot 1 oktober heeft Fotofabriek allerlei acties op fotoboeken, waaronder het fotoboek dat ik heb besteld! Mocht je dus enthousiast zijn na dit artikel, grijp je kans 🙂

 

Disclaimer: Dit artikel is geschreven in samenwerking met Fotofabriek.

Dit beïnvloed echter mijn mening niet. 

  Liefs Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twintig − 3 =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.