osteopaat
Persoonlijk Recente berichten

Onze eerste keer naar de Osteopaat

Omdat ik merkte dat Evi veel last heeft van de spanningen en gebeurtenissen die we hebben meegemaakt het laatste jaar vond ik het tijd om daar wat mee te doen. Om haar te helpen. Ik hoorde veel goede dingen over de osteopaat en dus maakte ik daar een afspraak. In deze blog laat ik jullie weten wat ik ervan vond.

Waarom?

Sinds de doodgeboorte van ons zoontje merken we dat Evi het veel heeft over de dood, haar broertje die een engeltje is geworden, de begraafplaats etc. Ik schreef er laatst al een blog over. Het is absoluut normaal dat zij rouwt maar ik had het idee dat ze zichzelf in de weg zat. Ze is driftiger, intenser, maar ook emotioneler. En ik weet niet zo goed meer wat ik kan doen om haar te ondersteunen maar heb wel het idee dat ze wat ondersteuning nodig heeft. Een vriendin gaat met haar zoontje naar de osteopaat en is daar erg tevreden over. Na alle andere goede verhalen en jarenlange twijfels om eventueel te gaan (i.v.m. mijn onrustige bevalling en zwangerschap) besloot ik nadat ik erover had gepraat met de man om te gaan.

Naast onze ervaringen de laatste tijd, heeft mijn moeder ook haar behandelingen ondergaan i.v.m. borstkanker. Door de chemo was zij erg ziek en heeft Evi oma veel minder gezien dan al die jaren daarvoor. En dat is natuurlijk heel raar geweest voor Evi. Daarnaast heeft ze oma kaal gezien etc etc. Best heel veel voor een kleine meid. Zij voelt natuurlijk ook de emoties van de mensen om zich heen, dat kun je (helaas) niet allemaal afschermen. Maar ik wilde haar dus wat ondersteuning bieden en hoopte dat de osteopaat een eerste stap daarin kan zijn.

 

Osteopaat

Osteopathie is een alternatieve geneeswijze, die van de veronderstelling uitgaat dat een verminderde beweeglijkheid van weefsels en structuren in het lichaam een nadelige invloed op de gezondheid heeft. Osteopaten zouden in staat zijn om een dergelijke dysfunctie met hun handen op te sporen en weer beweeglijker te maken. Er wordt op kleine schaal wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de werkzaamheid van de behandelmethode. Bron; Wikipedia.

 

Ons bezoek

Ik heb Evi van te voren verteld dat zij gemasseerd zou gaan worden door een meneer. Evi vind dat altijd heel lekker als ik dat bij haar doe en daarom had ze er zelfs een beetje zin in. Ze vroeg of haar knuffel (die normaal in bed ligt) mee mocht nemen en dat vond ik prima want dat geeft haar een veilig gevoel. Evi was zowaar gelijk ontspannen in de contacten en leek zich op haar gemak te voelen. Ze vond het even spannend toen zij op het bed ging liggen maar ontspande direct weer toen de osteopaat haar voeten ging masseren/ voelde. Uiteindelijk viel ze bijna in slaap en vond ze het erg leuk en lekker. De osteopaat voelde spanning in haar nek/ onderaan haar achterhoofd die doorliep in haar ruggengraat. Dat hoort niet bij haar leeftijd en daarom hebben we twee oefeningen meegekregen om met haar te gaan doen. Over een maand moeten we weer terug. Ik ben enorm benieuwd of dit gaat helpen maar hou jullie zeker op de hoogte.

 

Ben jij ook weleens bij de osteopaat geweest?

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

«

»

2 COMMENTS

 • Tips voor Papa's

  Super dat je de stap hebt genomen. Ik was zelf wat sceptisch toen we de eerste keer met J gingen, maar na zijn geboorte de eerste 9 maanden niet fatsoenlijk kunnen slapen was de druppel. Na de eerste behandeling bleek hij een blokkade achter zijn oog te hebben en sliep hij in de twee weken daarna ’s nachts bijna helemaal door. Ik ben heel benieuwd naar de uitwerking!

  • beebsandmoms
   AUTHOR

   Ze is sindsdien wat rustiger, minder driftig lijkt wel. E herinnert ons er inmiddels zelf ook aan dat we de oefeningen moeten doen met haar. Heel schattig ????

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zestien − 9 =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.