Een zwembad in je achtertuin
Lifestyle

Een zwembad in de achtertuin, zo gemakkelijk is het

Nu we voor het eerst sinds tijden waarschijnlijk niet massaal naar het buitenland kunnen/ mogen om vakantie te vieren is het fijn om het volste uit je achtertuin te halen. Zet daarom een zwembad op in de achtertuin voor de warme dagen en geniet van een vakantie in je tuin!

Een Intex zwembad voor in je achtertuin

Niet iedereen heeft de mogelijkheid of de wens om een permanent zwembad in de achtertuin te maken. Gelukkig zijn er ook minder permanente oplossingen. Wil je meer dan alleen een beetje badderen, dan is een intex zwembad ideaal. Deze zwembaden zijn te koop in ronde en vierkante uitvoering en in verschillende groottes. Hierdoor is er altijd wel een zwembad dat in jouw tuin past. Een zwembad kopen doe je gemakkelijk online.

Wat voor zwembad kies je?

Weet je nog niet zo goed wat voor zwembad je nu graag in je tuin zou willen of wat voor jou het meest ideaal is? Dan heb ik voor jou hieronder de grootste voordelen van de opblaasbare zwembaden en de Intex zwembaden met metalen frames. Maar ook van deze 2 producten zijn verschillende producten verkrijgbaar. Zo zijn de meeste zwembaden in een ronde of vierkante uitvoering te koop, in diverse formaten zodat er altijd wel één geschikt is voor jouw achtertuin.

opblaasbare zwembanden

Voordelen en nadelen opblaasbaar zwembad

Een opblaasbaar zwembad is binnen de kortste keren opgezet. Met zo’n 15 minuten staat het zwembad klaar om te vullen en sommige gevallen is het zwembad dan al gevuld. Opblaasbare zwembaden zijn in vele verschillende formaten te koop en in verschillende kwaliteiten. Door de opblaasbare rand is het comfortabel om tegen de rand aan te zitten, zeker bij de grotere opblaasbare zwembaden. Bij de kleine zwembaden gaat dit niet zonder water over de rand te laten lopen.

Een opblaasbaar zwembad laat je met gemak weer leeglopen om hem op te ruimen. Laat het zwembad dan wel eerst even drogen voordat je hem opbergt. Doordat er geen attributen bij dit soort zwembaden zitten neemt een opblaasbaar zwembad weinig opbergruimte in. Met de meeste opblaasbare zwembaden doe je hoogstens een seizoen, zeker wanneer er ook huisdieren aanwezig zijn in jouw huishouden.

Voordelen en nadelen zwembad op metalen frame

Het grote voordeel van dit soort zwembaden is dat deze op een metalen frame staan en dat het zwembad dus een tijd kan blijven staan. Je zwembad zal niet lek raken door een huisdier. Omdat deze zwembaden op frame hoger zijn dan de meeste opblaasbare zwembaden kunnen de kinderen ook onder water zwemmen en eventueel oefenen voor zwemles. Met groot gemak kan je ook zelf in het water plonsen.

Door hem af te dekken en te onderhouden met een waterbehandelingsset kun je de hele zomer genieten van jouw zwembad. Doordat je het zwembad in je achtertuin zo goed kan onderhouden en bijhouden scheelt het dat je het bad niet steeds hoeft op te zetten of bij te vullen. De zwembaden op metalen frame kun je zelfs onderhouden met een waterpomp en chloortabletten. Mocht het water nog erg koud zijn, dan kan je het zwembad aanvullen met warm water.

Doordat het zwembad ook over een metalen frame beschikt neemt het zwembad bij het opbergen in bijvoorbeeld de schuur wel meer ruimte in beslag. Dat is zeker iets om rekening mee te houden. Door de stevigheid van het materiaal doe je meerdere jaren met hetzelfde zwembad maar het duurt wel wat langer voordat je het zwembad hebt opgezet.

Veel plezier met je eigen zwembad

Heb jij een keuze gemaakt voor een bepaald zwembad? Geniet dan lekker met het gezin van het mooie weer en heb vooral veel plezier met elkaar deze zomer.

Liefs, Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

«

»

1 COMMENT

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 − zeven =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.