Speelzolder voor je kinderen inrichten, kindje speelt met graafwagen
Home en interieur Recente berichten

Een speelzolder voor je kinderen maken

Wil je een plek creëren waar de kinderen een eigen speelparadijs kunnen maken, zonder dat je elke keer gestoord wordt en waar zij helemaal los kunnen gaan? Kijk dan eens naar de mogelijkheden die de zolder biedt voor een speelzolder.

Aan de slag met een speelzolder

De zolder is in veel huizen een ruimte die niet of nauwelijks gebruikt wordt. Gebruik jij de zolder ook alleen maar als opslag? Haal dan deze week de spullen nog van zolder af en trek je werkkleren aan. Strip de hele ruimte zodat je alles helemaal opnieuw aan kunt leggen. Zo weet je zeker dat alles voldoet aan de hoge eisen die je stelt wanneer het om je kinderen gaat. Nieuwe wanden, een nieuwe vloer en nieuwe elektriciteitsbedrading en wandcontactdozen: dan weet je zeker dat alles in orde is en dat alles naar behoren werkt. Zorg er wel voor dat je weet wat het budget is. Maak ook vooral een indeling zodat je weet hoeveel bijvoorbeeld de schilder gaat kosten gaat, hoeveel er betaald mag worden voor een nieuwe vloer en wat de trap schilderen mag kosten.

Een prettige en dynamische inrichting

Een speelzolder moet een prettige en dynamische ruimte worden. Dit betekent dat vloerbedekking en vastgeschroefde meubels niet ideaal zijn. Zeker wanneer de kinderen groter worden, willen ze de mogelijkheid hebben om de speelzolder makkelijk aan te passen naar hun eigen smaak. Dan gaat het niet alleen om verf, het gaat om het verschuiven en vervangen van meubels. Vloerbedekking is overigens een echte afrader: het wordt gemakkelijk vies en is nauwelijks schoon te krijgen. Een gietvloer is een betere optie. Deze is slijtvast, makkelijk schoon te maken en is een stevige ondergrond waar gewoon op geknoeid mag worden.

Lichtinval op zolder

Veel zolders hebben slechts een aantal kleine ramen. Voor een speelzolder is dat niet ideaal. Zeker niet wanneer je dit alleen maar op kunt vangen door extra verlichting te monteren. Een extra raam maken is niet altijd een optie gezien de scheve daken, maar heb je weleens gedacht aan een dakkapel? Dit is een investering in de speelzolder én maakt je huis direct meer waard. De ruimte die gebruikt kan worden op zolder neemt namelijk toe, waardoor de speelzolder later ook in te richten is als een slaapkamer voor een puber. Een handige investering dus, helemaal wanneer je de speelzolder ook nog wilt isoleren: dan moet het grootste deel van het plafond er namelijk toch al uit!

Dit is een gastblog.

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *