Lieve Merel - Een jaartje ouder worden
Beebs Persoonlijk Recente berichten

Een kind zich laten vervelen of entertainen?

“Maaaaahhhaaaaam ik verveel me!” Voor iedere moeder zeker wel herkenbaar. Soms lijken kinderen zich continue te vervelen en hun ouders als entertainment te zien zodra de schermtijd ( of wat voor tijd dan ook) afgelopen is. Hoe ga ik daarmee om? Je leest het in deze brief aan Merel.

Mam jij moet iets met mij doen!

Lieve Merel,

Je brief over de pubertijd bied me hoop voor de toekomst. Die kleuterpuberteit lijkt hier over te zijn gegaan in een soort vroege jong-volwassenwens. Ik snap er af en toe echt de ballen van!

June heeft net zoals veel pubers zo’n oneindige behoefte aan hangen en vervelen. Die verveling herken ik wel van mijzelf nog vroeger, al was ik altijd ook druk in de weer in mijn eigen beleving. Een soort dubbelrol. Ik merk het nu ook aan Evi die geregeld roept zo druk te zijn maar ondertussen zich “zooooo verveeeeelllttttt en ecccchhhhht iets met maaaaahaaaaam” wil doen.

Zoals je weet ben ik soms een slechte moeder en dat zorgt ervoor dat het soms wel even kan rommelen hier. Ik wil met liefde een berg spelletjes spelen en ga zo maar door. Echter ben ik geen entertainment-club en vind ik dat mijn kind ook zichzelf mag gaan vermaken. Bedenk maar iets dat je kunt gaan doen afgezien van iets met een scherm. En zo komt het uiteindelijk altijd wel goed. De ene keer wat langer dan een andere keer.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik ook heel goed kan doen alsof ik blind, scheel, doof en gehoorgestoord ben op het gebied van dat geklaag over verveling. Totdat ik er echt klaar mee ben, dan moet ze gewoon heel snel iets gaan doen om zich ( en mij ) niet meer te vervelen 😉 Dan gaat ze vaak boven lekker dansen, spelen met haar LOL terwijl ze haar beklaag doet dat ze van mij ALTIJD iets moet doen en nooit gewoon haar eigen ding kan doen. Yup, slechte moeder tot diep in haar botten.

Wat me trouwens opviel in je brief is dat je jezelf beschreef als curlingouder. Hoe uit zich dat bij jou?
Liefs, Kimberly

Merel en ik schrijven elkaar sinds een tijdje wekelijks brieven naar elkaar over de meest uitlopende dingen. We love pulp-tv, sparren over ons werk, over de kinderen en houden wel van een bitterbal op z’n tijd. De brieven van Merel lees je via Lotus Writings.

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

«

»

4 COMMENTS

 • Merel - Lotus Writings

  Hahaha ja dat is wel de beste manier om ermee om te gaan, negeren… Ik neem het mee en ga proberen iets minder vaak te roepen dat ze iets moet doen, in de hoop dat het zich makkelijker oplost. En gelukkig nog maar een week tot haar beste vriendinnetje terug is van vakantie, kan ik me er weer over gaan beklagen dat ze alleen maar buiten hangt of bij haar zit 😂
  Merel – Lotus Writings onlangs geplaatst…36 weken: nog even (en een bijzonder nieuwtje!)My Profile

 • jeanine

  Haha zo herkenbaar! Onze nieuwe regel in de vakantie was: iedere dag een half uur op je eigen kamer jezelf vermaken. Gaat TOP!!! (maar niet heus ;-))

  • Kimberly
   AUTHOR

   Hahhahahha het idee is in ieder geval erg leuk 😂

 • lifestyle blogger

  Geweldig artikel.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 + 11 =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.