Lieve Merel - Een jaartje ouder worden
Column Recente berichten

Weer een jaartje ouder | Lieve Merel

Merel en ik zijn al een tijdje vriendinnen en samen delen we lief en leed. Vooral via de app want we wonen helaas redelijk ver van elkaar vandaan. En daarom schrijven we ook brieven naar elkaar, zo krijgen jullie ook een beetje inzicht in onze vriendschap. Met een week ertussen vierden we onze verjaardagen, een dag die toch als 30+’er steeds pijnlijker gaat worden.

Ouder worden en 30+

Lieve Merel, laatst was het weer zover. We mochten onze verjaardagen vieren en allebei hadden we er geen stuiver zin in. Ik wilde het steeds dan wel “vieren” en daarna toch weer niet. M’n verjaardag vieren, ik heb er zo de pest aan. Het liefste drink ik een wijntje en ga ik ergens zitten eten. Het maakt me dan niet eens zoveel uit wie er naast mijn gezin dan ook bij is. Gezelligheid en dat ik niet van alles hoef te doen staat eigenlijk centraal op die dag.

Maar ik bedacht nu toch weer een paar dagen van tevoren om dan toch maar een borrel in het weekend voor mijn verjaardag te doen. Al zei ik steeds tegen Pat dat ik dan m’n verjaardag wel zou vieren, dat appje kwam er maar niet van. Gewoon eigenlijk geen zin. Daarom uiteindelijk toch maar een appje naar wat vrienden gestuurd om het met een kleine groep te “vieren”. Aan de eettafel, hapjes erbij en wijn. En zoals ik stiekem misschien al hoopte: de helft had al afspraken! Nog relaxter voor mij 😉

Ik merk dat nu die 40 dichterbij komt dat er af en toe zo’n gevoel naar boven komt dat roept: De tering Kim, je moet volwassen worden! Nu werd ik 34, dat is natuurlijk een prachtige leeftijd maar ik had daar vroeger altijd zo’n beeld bij. En ik weiger trutterige jurken te dragen of om de gekkigheid op te geven. Deze huismus wil toch graag dat meisje die zo van glitters houdt vasthouden. En soms denk ik dat ik dat soort dingen dus niet meer mag: Volwassen worden it is.

Maar aan de andere kant merk ik dat ik ook steeds meer schijt heb aan de mening van anderen. So what dat ik een liefde voor glitters heb?! Ik neem niet een glitterbad in de ochtend maar trek glittersokken aan, ben megajaloers op die glitterlaarzen van je. Maar ik ben ook wel blij dat jij misschien steeds meer die glitters met liefde aantrekt. Dat ouder worden, ik vind het nogal wat. Geen idee hoe ik het verder vorm ga geven maar dat gewoon ik worden en zijn vind ik toch wel heel prettig. Dat langzaam maar zeker die 40 in aantocht is verdring ik nog maar even 😉

Hoe vind jij dat ouder worden?
Liefs, Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

4 COMMENTS

 • Merel

  Ouder worden… Ik vind het nogal wat! Mijn antwoord lees je maandag 😉 Maar gek genoeg is dertigplus toch anders dan als je nog in de twintig bent he?
  Merel onlangs geplaatst…Huize Lotus Writings – maandoverzicht maart 2019My Profile

  • Kimberly
   AUTHOR

   Hahahaha ja echt, het is nogal wat

 • Femke

  Haha, ik als verse 40-er denk ‘jee, met 34 ben je nog piepjong’ hihi. Ouder worden vind ik maar niks. Maar niet omdat je dan volwassen moet zijn, of dat je dan de gekkigheid moet opgeven. Juist niet! Ik denk eerder dat hoe ouder je wordt, hoe makkelijker het is om de ‘mening’ van buitenaf naast je neer te leggen. Ik ga als 40-er gewoon van de kabelbaan in de speeltuin, omdat ik daar zin in heb. Zing hardop mee met de liedjes in de supermarkt, omdat ik daar zin in heb. Dus als jij glitters aan wil, dan doe je dat toch gewoon? (Ik weet niet of dat voor volwassenen makkelijk te koop is? Dat vind ik dan wel weer jammer, dat veel leuke kinderkleding niet ook voor volwassenen gemaakt is.)

  • Kimberly
   AUTHOR

   Hahahhaha dat snap ik hoor. Ik vind ook dat het makkelijker is om de meningen naast me te leggen en lekker de glitterdingen aan te trekken die ik wil. Kan me weinig rotten nu nog 😉 en dat vind ik heerlijk!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zes + elf =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.