Brief aan Evi 7 jaar
Persoonlijk Recente berichten

Een brief aan Evi | Evi 7 jaar

Hieperdepiep Evi is vandaag jarig en ze is alweer 7 jaar geworden! Net zoals de vorige 2 verjaardagen schrijf ik een brief aan Evi. Vroeger met pen en papier, nu op de blog zodat zij het makkelijk kan nalezen later.

Lief, slim, knap en gevoelig meisje

Vandaag ben je alweer 7 jaar geworden, wat gaat de tijd hard! Mama snapt soms niet waar de tijd blijft en kijkt dan verbaasd naar jou. Je bent in zo’n korte tijd groot gegroeid, wijs geworden en ik zie je de wereld observeren. Te vaak hoor ik mijn eigen woorden terug en kan ik alleen maar bedenken dat de tijd te snel gaat.

Knuffelen en zoenen, je was er dol op. Nog steeds maar dan wel daar waar niemand van je klas of andere mensen het kunnen zien. Een puber in een heel klein jasje. Geen dikke zoen meer wanneer je je school binnenloopt maar een kus van mama op je haren, als mama geluk heeft een snelle dikke knuffel. Je ziet van alles gebeuren, hoort het aan en observeert. Thuis vraag je om uitleg en neemt dan geen genoegen met een “omdat ik het zeg”. Google het maar even mama zeg je me wanneer je me niet direct geloofd.

Kleine lieverd, het afgelopen jaar was op sommige moment best pittig. Mama zat af en toe met de handen in het haar en je vader wist het ook niet meer. Zo’n kleine lieve en gevoelige meid die alles maar opslaat waar ze niks mee hoeft kan gewoonweg best pittig zijn. Zeker omdat je nu nog te klein bent om alles te kunnen begrijpen, al wil je dat zo graag. We zochten ondersteuning en wat heb je dat fantastisch opgepakt! Je leerde wat meer te relativeren, gevoelens te benoemen en wij leerden je daarin nog meer te ondersteunen. Ik kan niet anders dan enorm trots zijn op wat je doet en dat je ook steeds meer durft. Alles op je eigen tempo en wanneer je zelf ook de voordelen ervan ziet. Voor papa en mama nu soms frustrerend maar potverdorie wat ga je daar later veel profijt van hebben!

Ook op school doe je enorm je best en vind je het maar wat frustrerend als je iets niet in 1 x lukt. Vorig jaar had je net geleerd om te lezen. Nu moet ik je geregeld zeggen dat het te laat aan het worden is omdat je nog ligt te lezen in je bed. “Jaaahaaaa Mahaaaammm, nog even deze bladzijde”. Ik vind het bijzonder en mooi om te zien hoe je zo groeit. Dat je zo’n enorm duidelijke mix van papa en mij bent.

Dit jaar was weer bijzonder: we gingen naar het concert van K3, gingen op vakantie in Frankrijk ( waar jij ons steeds attendeerde op het mooie uitzicht), je ging zonder mama buitenspelen, kreeg het geheim van Sinterklaas te horen, hadden leuke dingen voor mama haar werk en we gingen samen een weekendje weg naar Venlo. Bij de ene vakantie maakte je een vriendinnetje die ook Evi heet en tijdens ook weekendje ontdekte je de DM. Aan geurtjes ruiken vind je heerlijk, daarom vond je de DM ook zo leuk! Een bezoek aan het tuincentrum is altijd een feest want dan kun je aan de geurtjes ruiken. Iedere keer weer alsof je de geurkaarsjes voor het eerst ruikt, ik vind het prachtig om te zien!

De dingen die voor mij zo normaal zijn, door jou beleef ik ze weer. Zie ik de kleine beestjes en bijzondere planten. Ook weet ik weer dat ik overal (blote) billen en tieties kan zien als ik een beetje fantasie heb en leerde ik dat het leukste aan schilderijen in een museum de blote billen en tieties zijn. Sterker nog, dat is het leukste en grappigste van de hele wijde wereld! Ik snap je wel, stiekem ben ik nooit uit die poepies en billen fase gekomen denk ik.

Mooi, lief, betrokken, intelligent en gevoelig meisje van mij…. Op naar een nieuw jaar vol knuffels, plezier, grappen, uitdagingen en wijze lessen voor jou maar ook zeker voor ons. Ik ben zo ontzettend dankbaar dat ik jouw mama mag zijn, ook op de dagen dat ik met wallen naar bed ga of van vermoeidheid om 8 uur naar bed ga. Het mooiste van mijn leven is jou begeleiden en ondersteunen op jouw pad. Jij bent het die me laat huilen van geluk, puur door jezelf te zijn. Beeb, ik hou van jou!

Liefs,

Mama

Lees ook:
Brief aan Evi | 6 jaar
Brief aan Evi | 5 jaar

Avatar

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 + 13 =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.