Een brief aan Evi Evi's zesde verjaardag
Persoonlijk Recente berichten

Een brief aan Evi | Evi 6 jaar

Morgen is Evi jarig en zoals ieder jaar schrijf ik haar een brief. Zo heeft zij later een persoonlijk iets van mij en haar. In het verleden schreef ik de brieven altijd op papier en bewaarde ik ze voor haar. Sinds vorig jaar schrijf ik ze hier en blijft het op die manier voor haar bewaard. Het afgelopen jaar was weer een enerverend jaar en ik heb genoeg om op terug te kijken met haar. Lees je mee?

Mijn allerliefste Evi

Mijn lieve, knappe en slimme meid. Morgen ben je alweer 6 en zoals ieder jaar rond deze tijd denk ik veel terug aan 2012. Je zat toen nog lekker in mijn buik en ik streste hem flink voor je bevalling. De jaren erna had ik steeds stress voor je verjaardag. Alles wilde ik graag goed geregeld hebben en standaard was ik achteraf niet tevreden, want dan was er bijvoorbeeld iets met de taarten mis. Jij gelukkig wel en daar gaat het om.

Je eerste eigen partijtje

Dit jaar mag je voor het eerst je eigen partijtje houden. Je keek er vorig jaar eigenlijk al zo naar uit maar papa en ik vonden het toen nog wat te druk en te veel voor je. Dit jaar was je er klaar voor! Je wilde graag bowlen en afgelopen woensdag zijn we met je vriendinnetjes gegaan. Eerst gingen we thuis de cadeautjes geven en cupcakes versieren. Wat heb je genoten, ondanks al je zenuwen.

Je groeit zo enorm

Ik vind het enorm bijzonder om je zo te zien groeien. Je zit inmiddels in groep 3 en ondanks dat je bijna de jongste bent doe je het zo goed! Het lezen en schrijven vind je soms een beetje lastig omdat je vooral erg bang bent om fouten te maken maar het gaat echt zo goed. Ik ben enorm trots op je want je hebt het afgelopen jaar weer veel geleerd. Zo werd je wat minder angstig, kreeg je meer zelfvertrouwen en probeer je tegenwoordig eten te proeven voordat je het afkeurt. Met dat laatste is vooral je vader erg gelukkig want nu eet je inktvis en bergen garnalen als we uit eten gaan. Je proeft het en ontdekt steeds meer eten dat je erg lekker vind.

Vriendinnetjes maken

Je maakte afgelopen jaar ook vriendinnetjes. Steeds vaker bleven er kindjes spelen en tussen de middag eten of liep mama alleen naar huis omdat jij ergens anders ging spelen. Het is zo normaal maar je vond het ongelooflijk spannend steeds. Je zag andere kindjes met elkaar spelen en had het idee dat zij dan bezet waren. Nu weet je dat je meerdere vriendjes/ vriendinnetjes kunt hebben en dat het ok is om zelf kindjes te vragen om af te spreken.

Lekker bij mama een broodje eten

Mama startte met haar eigen bedrijven en dus was ik ook dit jaar veel “thuis”. Je hebt meerdere keren aangegeven dat je het zo fijn vind dat ik thuis ben en dat je vaak thuis je broodje kunt eten. Het was je opgevallen dat veel andere kindjes moeten overblijven en dat jij naar mij komt in de middag. Maar het probleem van 2 bedrijven starten en vanuit huis werken is dat mama eigenlijk heel vaak stiekem nog aan het werk is. Ook dat was je opgevallen en dus spraken we af dat mama haar telefoon weglegt als je er om vraagt. Sowieso beloofde ik je om mijn telefoon vaker weg te leggen. Een goede afspraak want de tijd gaat al zo snel. Ik vind het bizar zo snel als dat jij groeit kleine meid.

Je werd dit jaar een grote nicht

Dit jaar werd je een grote nicht. Jij en je nichtje zijn dol op elkaar en soms pink ik een traantje weg omdat ik het zo verschrikkelijk mooi vind om te zien. Zij kijkt verliefd naar jou en jij houdt haar als een grote nicht scherp in de gaten. Maar toen je nichtje kwam logeren vond je het ineens wel erg moeilijk om mama te delen, heel logisch ook. In de winkel ben je bezig met wat leuk is voor je nichtje en samen bij opa & oma logeren vind je een feestje. Lekker knuffelen en samen spelen. ♥

Grote zus worden?

Het verlies van je broertje speelde ook nog flink het afgelopen jaar. Zo hoopte je dat je nichtje misschien jouw zusje wilde worden en vroeg je me meerdere keren om een broertje of zusje. We hebben samen gepraat over wat jij fijn vindt en ik heb je uitgelegd dat er geen broertje of zusje meer komt. Je stelde me nog allemaal vragen die ik eerlijk beantwoordde. Maanden later wilde je graag 3 kaarsjes aansteken met wereldlichtjesdag want er waren nog 3 kindjes in mama’s buik geweest. Ik vind dat zo bijzonder en liefdevol van je. Het siert je en is zo typisch voor jou. Altijd een paar stapjes verder, altijd nadenken en verbindingen leggen. Maar ook de onbevangenheid waarmee je anderen vertelt over jouw broertje die niet meer leeft, je bent zo’n bijzonder lief meisje.

Van bergen aan frustraties naar bijna zen

Het begin van dit jaar was heftig, jij had veel frustraties vanuit school en pikte mijn emoties feilloos op. Al je frustraties kwamen er thuis uit, heel normaal maar het was zodanig heftig dat we op het punt stonden om hulp in te schakelen. We wisten het echt niet meer. We maakten enorm duidelijke afspraken en ook papa & mama maakten samen afspraken. Het hielp! Jij had minder frustraties en ik wilde niet meer gillend wegrennen. Van bijna dagelijks driftbuien naar hooguit eens per maand, het blijft bijzonder en het lag voor een deel ook gewoonweg bij mijn verwachtingen.

Tot de maan en de sterren & weer terug

Lief klein beebje van me, je bent zo groot aan het worden, zo wijs. Ik hou van je, eigengereide, liefdevolle en leergierige kleine meid van mij. Hopelijk voel je het komende jaar nog meer de ruimte om te groeien en je eigen ding te doen. Lief slim meisje dat je er rondloopt, ik gun je de wereld, de hemel en de sterren. Jij bent het die mijn leven nog veel mooier maakte! Love you tot aan de maan, de sterren en weer terug.

Liefs,

Mama

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × 5 =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.