5 x waarom dronken worden als moeder een slecht idee is
Moms Recente berichten

Dronken worden als moeder | 5 keer waarom dat een slecht idee is

Laatst was de man jarig en vierden wij dit heugelijke evenement met een borrel. Ik werd beste vrienden met de aanwezige wijn en Gin-Tonics, zo ontzettend gezellig hadden we het samen. Maar de volgende dag werd me wel weer duidelijk waarom dronken worden als moeder een slecht idee is. Ik zette 5 redenen op een rijtje voor je.

Dronken worden als moeder

Ok, nu weet ik best wel dat ik misschien een reputatie heb door de Alcohol-Tag. Dronken worden probeer ik toch altijd te voorkomen. Vorig jaar was ik voor het eerst sinds Evi haar geboorte dronken en was ik ook gelijk een paar dagen uit de running, wat een ellende. Maar nu was ik met de man z’n verjaardag dus toch weer de pineut en dat terwijl Evi lekker in bed lag te slapen. Oeps niet de bedoeling uiteraard maar goed, dat kan gebeuren. Ik had dus genoeg inspiratie voor deze punten: Waarom dronken worden als moeder een slecht idee is.

5 x waarom dronken worden als moeder een slecht idee is

  1. In de opleving van de alcohol beloof je de meest gekke dingen aan je man zoals dat jij wel meegaat naar zwemles. De volgende ochtend zit je trillend van ellende bij de zwemles en ook daar zijn Luizenmoeders. Zit je dan je alcohol uit te wasemen en ben je voor je gevoel een beetje gestorven. Gelukkig voel je als kers op de top ook nog eens de blikken van de andere moeders door je alcohollucht heen branden.
  2. De volgende ochtend staat waarschijnlijk je kleine schat naast je. En waar jij hoopte dat ze rustig aan zou doen is dat dus absoluut niet het geval. Je hoofd barst al zowat uit elkaar en dan bedenk je ook nog eens dat je hebt beloofd mee te gaan naar zwemles. Let the lord help you!
  3. Kotsen doe je soms wat ongecontroleerd wanneer je dronken bent. Stel je voor dat je dan over dat speelgoed in de badkamer heen kotst en je dus alles moet uitspoelen. En dat het luxe doucheputje dan niet meer meewerkt.
  4. Je hebt langer dan 1 dag nodig om te herstellen. Je hebt niet meer de tijd zoals vroeger en waar je vroeger je bed niet meer uitkwam op zo’n dag – de pizzabezorger bezorgde nog net niet in je bed – is dat nu helaas anders. Er zal eten op tafel moeten komen en een kind heeft een soort van dagbesteding nodig. In jouw bed liggen en tv kijken houden ze meestal toch minder lang vol dan dat jij dat doet. Helaas!
  5. Dacht je dat die finger-liedjes en hun vrienden op YouTube al vreselijk waren op je nuchtere gestel? Probeer ze eens met de kater des doods uit, daar kan echt geen paracetamol tegenaan! Kleine tip: Die krengen kun je blokkeren. Graag gedaan 😉

Drankje teveel?

Je raad het misschien al, voorlopig ben ik wel genezen van een drankje teveel. Al vind ik absoluut dat het af en toe gewoon lekker moet kunnen, naast moeder zijn we natuurlijk ook vrouwen en mogen we best wel eens de bloemetjes buiten zetten. Maar wat ik me nou afvraag is of jullie wel eens een drankje teveel drinken en of jullie nog aanvullingen hebben op waarom dronken worden als moeder een slecht idee is? Laat het me weten, misschien voeg ik ze wel toe.

 

Liefs Kimberly

5 x waarom dronken worden als moeder een slecht idee is

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

«

»

13 COMMENTS

 • Marieke

  Dat is precies de reden waarom ik bijna nooit drink. Met oud en nieuw heb ik twee glaasjes prosecco gedronken en dat was echt al genoeg, om me de andere dag brak te laten zijn. Erg hè?
  Marieke onlangs geplaatst…Luca ziek, gesloten boek en homesale – Mariekes weekly #13My Profile

 • Lisette

  omdat je ontdekt hoe ranzig de rand van de wc is als je de wc knuffelt.

  En omdat je pas ‘s ochtends bedenkt dat je ‘s avonds direct had moeten kotsen, dan een liter water had moeten drinken een 2 para had moeten nemen. Vroeger deed je dat automatisch bij het avondritueel
  Lisette onlangs geplaatst…21x waarom Pasen beter is dan KerstMy Profile

  • Kimberly
   AUTHOR

   ?????? die wc jaaaaa!!! Die paracetamol bedenk ik ook steeds weer te laat.

 • En nu wil ik het lijstje zien: 5 keer waarom het wel een goed idee is ??

  Nee hoor, je hebt helemaal gelijk… en idd, als je dan boven die wc pot hangt ???

  • Kimberly
   AUTHOR

   Hahahaha ja die wc is een hele goede aanvulling ??

 • Rachel

  Het met een kater om 7 uur opstaan met een jengelende peuter naast je bed. Nee voorlopig houd ik me in, al heb ik tegenwoordig net zoveel last van 3 wijntjes als vroeger 10 bier. God, ik word echt een dagje ouder. ?
  Rachel onlangs geplaatst…Weekly Diary #31 – Alweer naar de dierentuinMy Profile

  • Kimberly
   AUTHOR

   Echt hoor, met krakende onderdelen en brakheid je bed uit. 3 wijntjes gaan moeiteloos nog (gelukkig) maar daarna is de lol wel over de volgende dag.

 • Roelina

  Oh my F# G#… Ja! Met oud en nieuw weer eens ouderwets de bloemetjes buiten gezet. Resultaat: het licht ging vroegtijdig uit. Huis vol visite en de gastvrouw lag (kotsend) op haar bed…shame. De volgende dag werd ik door manlief uit bed geschopt om vier uur (de schat) die toch écht vond dat het nu mijn beurt was om wat met de kinderen te doen. Damn wat een koppijn en wat was ik ziek. Nooit meer (…voorlopig dan 🙂 )
  Roelina onlangs geplaatst…Peuters… made with love #11My Profile

  • Kimberly
   AUTHOR

   Oh jee! Maar wel een goede avond gehad dus ?

 • Nicole Orriëns

  Ik vind dronken worden altijd een slecht idee moet ik bekennen. Of je nou moeder bent of niet. Maar als moeder geef je ook nog eens het verkeerde voorbeeld.
  Nicole Orriëns onlangs geplaatst…Hoe kies je de beste auto als je een gezin hebt?My Profile

  • Kimberly
   AUTHOR

   Ach ja daarin verschillen we denk ik. Zolang het bij mate blijft en dat je niet stomdronken bent terwijl je kind je ziet valt het wel mee denk ik.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × 1 =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.