Tamara Mamavriendin zelfzorg #zelfzorgvrijdag
Column

Wat wij het meeste missen tijdens de lockdown

We missen allemaal allerlei dingen sinds dat corona in maart 2020 Nederland in lockdowns en maatregelen hulde. Tamara had wat keuzevragen voor haar volgers op Instagram en Facebook over wat zij missen momenteel. Check snel deze blog voor de antwoorden.

Tegenstellingen over de lockdown in Nederland

Vorige week schreef ik in mijn blog welke dingen ik het meeste mis tijdens deze lockdown. Aan het einde van de blog vroeg ik naar wat mijn lezers en volgers op Instagram en Facebook in deze tijd het meest missen. Hier zijn heel veel mooie en  herkenbare reacties opgekomen. In deze blog deel ik ze graag met je.

Uitjes in Nederland tijdens de lockdown, wat missen we het meeste?

Ten eerste vroeg ik mijn volgers een keuze te maken tussen steeds twee verschillende dingen. Wat missen jullie het meeste? Dit waren de antwoorden:

Winkelen of  uit eten gaan? 

46% van mijn volgers mist het winkelen het meest en 54% mist het het meest om uit eten te gaan

Bioscoop of binnenspeeltuin? 

Het krijsparadijs werd toch net even iets meer gemist met 60% van de stemmen. De bioscoop kreeg dus 40% van de stemmen.

Uit eten gaan of bioscoop?

Bij deze poll won met een zeer ruime meerderheid het uit eten gaan, maar liefst 92% koos hiervoor tegen 8% van de stemmers die voor de bioscoop kozen.

Een dagje shoppen en lunchen met een vriendin of een dagje pretpark met het gezin?

Het dagje pretpark werd het minst gekozen, door 26% van de volgers. De andere 74% koos voor het dagje shoppen met een vriendin.

Familie en vrienden

Ik vroeg aan mijn volgers of ze in deze tijden hun familie en vrienden minder vaak zagen en 70% zag inderdaad hun familie en vrienden veel minder vaak. Eigenlijk verraste het me wel dat dus 30% van de stemmers hun familie en vrienden even vaak zien. Wellicht spreken ze heel vaak af met 1 of 2 personen tegelijk.

Open vraag: wat mis jij het meest tijdens de lockdown?

Dit was de laatste vraag die ik stelde aan mijn volgers en hier kreeg ik zoveel herkenbare en hartverscheurende reacties op. Ik zal er een aantal anoniem met jullie delen:

“Ik mis het uitgaan. Alles wat daar onder kan vallen: uit eten gaan, drankje met vriendinnen, dansen in de club etc.”

“Ik mis het om ergens naar uit te kunnen kijken.”

“Ik mis het om naar een festival te gaan.”

“Ik zou zo graag mijn ouders weer een knuffel willen geven.”

“Ik mis het om met meerdere mensen tegelijk af te kunnen spreken.”

“Ik mis het om gewoon ergens heen te kunnen gaan zonder daar bij na te hoeven denken.”

“Ik mis de feestjes.”

“Ik kijk er naar uit dat ik geen stress meer hoef te hebben om vergeten mondkapjes.”

“Ik mis de vriendelijkheid van mensen en vooral de vriendelijkheid naar elkaar toe.”

“Ik mis het om spontaan koffie te kunnen drinken met mijn oma buiten de deur.”

“Ik mis Monkey Town en het zwembad.”

“Ik mis het spontane.”

“Heel simpel: ik mis het normale leven!”

Dit was mijn blog voor deze week. Superleuk dat je hem hebt gelezen! Herken je je in veel reacties? Hopelijk duurt het niet meer lang voordat we ons normale leventje weer op kunnen pakken.

Tot volgende week! 

Liefs Tamara

Tamara

Tamara

Ik ben Tamara en ik ben moeder van 5 kinderen: van dreumes tot puber. Samen met mijn verloofde Johan wonen wij in Almere. Ik ben gek op: uitjes, kletsen met vriendinnen, wandelen, podcasts luisteren, lezen en schrijven. Ik schrijf graag over alles wat ik meemaak in mijn drukke leventje met mijn grote gezin.

«

»