de zelfzorgvrijdag van Kirsten Mamagisch
Mindset

Dit doet Kirsten voor zichzelf | #Zelfzorgvrijdag

Iedere vrijdag delen moeders op Beebs and Moms hun zelfzorg ter inspiratie voor andere moeders. Hoe houden zij tijd over voor zichzelf terwijl ze werken, moeder zijn en hun huishouden onderhouden? Deze keer neemt Kisten van Mamagisch je mee in haar zelfzorg en wensen.

Zelfzorg als moeder, juist dan!

Goed voor jezelf zorgen is voor velen een lastige klus, want we worden al snel in beslag genomen door de dagelijkse rompslomp. Iedere vrijdag roep ik daarom vrouwen op om tijd voor zichzelf in te plannen. Met de #zelfzorgvrijdag delen zij op Instagram hun momentje van zelfzorg. Dat momentje hoeft niet alleen op de vrijdag te zijn maar kan ook heel goed op een andere dag. De #zelfzorgvrijdag is vooral een reminder dat jij recht hebt op een moment voor jezelf en dat jij dat moment ook daadwerkelijk in je agenda zet.

De #zelfzorgvrijdag van Kirsten – Mamagisch

  1. Wie ben je, vertel eens iets over jezelf.

Ik ben Kirsten, 33 jaar en de mama van Pippa (4,5) en Nova (1,5). Ik ben bijna 4 jaar samen met Sebas en gezamenlijk hebben wij ook nog 3 honden. Ik werk twee dagen in het onderwijs en schrijf op mijn eigen blog Mamagisch over het dagelijks leven en de leuke en minder leuke kanten van het ouderschap. Daarnaast schrijf ik met regelmaat blogs voor andere websites. In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om muziek te maken. Ik zing en speel onder andere saxofoon.

  1. Hoe vaak neem jij per week een moment voor jezelf en wat doe je dan?

Ik neem niet wekelijks een vast moment voor mezelf. Wat ik wel echt een uitje vind is mijn wekelijkse repetities met een van de bigbands waar ik bij speel. Dinsdagavond is dat echt even helemaal voor mij. Dan is het na de repetitie ook altijd nog even aan de bar hangen en slap kletsen. Omdat we in onze repetitieruimte aan de huidige regel kunnen houden, kunnen we gelukkig wel weer muziek maken.

Daarnaast zijn alle momenten dat de kinderen in bed liggen momenten voor mezelf. De ene keer kruip ik nog een paar uurtjes achter mijn laptop om wat te werken, de andere keer kijken Sebas en ik een serie of maken we muziek, ga ik lekker lang in bad of laat ik mijn nagels doen bij een vriendin.

  1. Waar laad jij nou echt van op?

Van muziek maken. Ik kan op dinsdag nog zo’n rotdag hebben gehad op mijn werk en ik kan nog zo moe zijn, ik ga altijd repeteren die avond. Muziek maken is ook een soort van mindfulness. Als ik daar mee bezig ben laat ik alle andere dingen achter me. En hoewel ik soms wel moeier thuiskom, mijn humeur is altijd een stuk opgeklaard.

  1. Wat is je lievelingseten?

Ik ben niet zo’n heel moeilijk eter. Hier in huis zijn we dol op pasta, in welke vorm dan ook. Als ik uit eten ga kies ik graag voor tapas of sushi. En waar ik heerlijk kan genieten van een goede rib-eye, kies ik een andere keer weer een salade geitenkaas.

  1. Wat vind jij het mooiste aan jezelf?

Vroeger zei ik altijd dat ik mijn rug heel mooi vond, maar 2 zwangerschappen en zo’n 30 kilo verder is dat ook niet echt meer zo. Ik kies dan toch voor mijn ogen. Die zijn heel sprekend. Aan mijn ogen kun je echt heel duidelijk mijn gevoel aflezen. Ook word ik echt heel blij als net mijn nagels gedaan zijn. Ik vind het fijn dat mijn handen er altijd verzorgd uitzien.

  1. Wat vind jij het leukste aan jezelf?

Ik vind zelf dat ik echt wel een goed gevoel voor humor heb. Maar ja, je vindt jezelf nogal snel grappig, toch? Waar ik heel blij mee ben is mijn vermogen om snel te schakelen. Als jij A zegt, ben ik gerust al bij Z, waar een ander nog bij B is. Dat is ook wel eens lastig hoor maar ik ben juist blij met dat creatieve.

Kirsten Mamagisch
  1. Waar verwen jij jezelf nou echt mee?

Regelmatig lekker eten bestellen, een maandelijkse Goodiebox, iedere paar weken nieuwe nagels. Ik vind dat echt verwennerij.

  1. Welk nummer is jouw favoriete powersong?

Als je me wilt laten zingen, dansen en genieten, zet dan Why Tell Me Why van Anita Meijer maar aan. Wat een heerlijk liedje is dat!

  1. Noem eens iets dat jij graag zou willen leren!

Ik wil al jaren heel graag gitaar of ukelele leren spelen. Sebas heeft al een aantal pogingen gedaan om het me te leren maar ik oefen te weinig dus dan vergeet ik het gros weer. Daarnaast zou ik meer over mezelf willen leren. Wat is nou echt mijn kracht en hoe zou ik dat om kunnen zetten in iets om mensen te helpen.

  1. Wat wil je dit jaar graag eens doen?

Het is echt een eeuwigheid geleden dat Sebas en ik op datenight zijn geweest of een nachtje weg. Dat zou ik heel graag nog willen doen dit jaar.

Jouw eigen #zelfzorgvrijdag delen?

Vind jij het leuk om mee te doen met de #zelfzorgvrijdag en jouw fijne dingen te delen? Stuur me een mailtje, dan zorg ik ervoor dat jij de vragenlijst ontvangt.

Tips voor meer zelfliefde? Je vind ze hier!

Lees ook de #zelfzorgvrijdag van andere moeders

De zelfzorgvrijdag van Jamie
De zelfzorgvrijdag van Joyce | Joyfromjoyce
De zelfzorgvrijdag van Suzanne
De zelfzorgvrijdag van Brenda
De zelfzorgvrijdag van Bregje
De zelfzorgvrijdag van Daisy
De zelfzorgvrijdag van Anouk
De zelfzorgvrijdag van Joyce | Indyspiratie
De zelfzorgvrijdag van een pleegmoeder
De zelfzorgvrijdag van Roxanne
De zelfzorgvrijdag van Kirsten
De zelfzorgvrijdag van Charlotte
De zelfzorgvrijdag van Judith
De zelfzorgvrijdag van Jannelies
De zelfzorgvrijdag van Cynthia
De zelfzorgvrijdag van Lisanne

«

»