Dit hoeft niet meer terug te komen na corona
Column

Dingen die van mij niet terug hoeven te komen na corona

Ja ja ja, ik weet dat iedereen wel wat van vind van de huidige situatie en deze vooral heel hard wil verkondigen. Toch zijn er naast alle negatieve ellende rond corona ook een aantal dingen die van mij niet terug hoeven te komen wanneer corona het land heeft verlaten. Welke van deze dingen hoeft van jou ook niet meer terug te komen?

Veranderingen in onze manier van leven

Corona heeft een behoorlijke weerslag op onze samenleving, toch heeft het ook gezorgd voor veranderingen in onze manier van leven. Dingen die ik al langere tijd maar raar en vervelend vond maar die diepgeworteld zaten in de Nederlanders. De volgende dingen hoeven van mij echter niet terug te komen:

Die drie natte zoenen op je wang

Als ik ergens altijd al een pesthekel aan gehad heb zijn dat toch wel die drie natte zoenen op je wangen bij binnenkomst. Die persoon die altijd halloooooo naar het hele gezelschap roept op verjaardagen? Die persoon ben ik. Maar toch ontkom je er niet aan dat tante Truus, die d’r pincet kwijt is en je een paar natte prikzoenen geeft met haar snor. Nog erger zijn misschien wel die zoenen voor je oor, maar dat kan aan mijn gevoeligheid voor geluiden liggen. Gewoon niet meer doen, jakkes.

Wandelen in het bos

De natuur vind ik geweldig en ik hou van wandelen in de natuur maar ik kan geen tak, boom of struikje meer zien. En waar ik vroegah dan nog wel hele wandelingen kon maken zonder iemand tegen te komen, is het tegenwoordig net zo druk als een woonboulevard op tweede Paasdag. Als corona weg is, ga ik wandelen door steden, over stranden, woonboulevards en andere plekken die geen groen bevatten.

Klamme handen schudden

Wanneer ik mensen erover hoor dat ze dit missen moet ik de neiging om hun temperatuur op te nemen onderdrukken! Klamme handen schudden, de ene handdruk die zowat je vingers kneust met de kracht en ringen, de andere handdruk die klam en slap is. Nee, ik vind het geen enkel probleem om dit gedoe achterwege te laten. Alleen al omdat zo’n 40 % van de mensen hun handen niet of niet correct wassen (BRON). Geef mijn portie maar aan fikkie hoor, ik vind het behoorlijk onsmakelijk.

Onverwacht mensen voor je deur

Het schijnt een Nederlands ding te zijn dat we graag willen weten wanneer er mensen komen. Ik heb dat zelf ook, dan kan ik er rekening mee houden met mijn werk en ik kan een bh aantrekken 😉
Maar ook kan ik er dan voor zorgen dat er eten en drinken is, of dat ik niet ineens weg moet omdat het bezoek eigenlijk niet zo goed uitkomt. Het is erg rustig aan mijn voordeur tegenwoordig en mijn borsten zijn daar vooral blij mee want ze hangen beduidend minder in een bh dan die 20+ jaren daarvoor.

Toneelstukjes van school op kleine stoeltjes

Met een stijve kont op een veel te klein stoeltje tussen zweterige ouders zitten met een graad of 30 terwijl we naar een toneelstukje kijken. Natuurlijk ben ik een betrokken moeder en ben ik aanwezig, als eigen baas kan ik ook moeilijk zeggen dat ik van mijn baas niet mag. Dus ik ben er. Maar nu heb ik mogen genieten van de toneelstukjes met mijn billen op de bank, in m’n ochtendjas terwijl ik een kopje thee drink. Eerlijk is eerlijk, het is behoorlijk genieten zo.

Mensen in m’n aura

Tsja dat nummer van Ali B “kom niet in m’n aura b*tch” is toch wel mijn lijflied. Ik hou er gewoon niet zo van als mensen vol in m’n aura komen, vooral niet wanneer ik hen niet ken en het gewoon passanten zijn of mensen in de supermarkt. Sterker nog, het is één van de redenen dat ik mijn boodschappen al jaren bestel. Mensen houden over het algemeen wat meer afstand en wanneer ik met anderen in gesprek ben zit er minstens een armlengte tussen. IDEAAL! Maar goed, dat kan dus ook aan mijn behoefte aan eigen ruimte afhangen.

Reistijd en afspraken buiten huis

Dingen die gewoon online kunnen zonder dat je daar een uur reistijd en parkeerkosten voor moet lijen, ik ben voor. Voor corona toesloeg stond ik al vaak versteld van de onzinnige dingen waarvoor mensen je lieten reizen. Perslanceringen, een gesprekje met een deskundige of een verwijzing van de huisarts. Het schijnt toch allemaal best online te kunnen en zonder een bezoekje. Natuurlijk blijven er dingen die prettiger zijn om gewoon in het echie te doen en niet op een scherm. Maar die dingen die gewoon vanuit huis kunnen? Laten we die alsjeblieft ook gewoon online blijven doen.

De bomvolle sociale agenda

Een paar afspraken per dag, het weekend volgepland. Het hoeft van mij allemaal niet meer en bij rondvraag hoor ik dit antwoord vaker. Ik vind het wel overzichtelijk met maximaal een afspraak per dag en meer kwalitatieve tijd voor mijn gezin of om op te laden. Lagere latten sociaal gezien, het is een groot goed dat corona ons gebracht heeft.

Welke dingen mogen van jou ook wel wegblijven?

Liefs, Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»