Persoonlijk

December en de Sinterklaas-gekte

We zitten alweer in December, het lijkt wel alsof het dit jaar weer sneller is gegaan. En vandaag is het dan dus de 5e December. De Sinterklaas-gekte heeft hier volledig toegeslagen want vandaag is hij jarig!

Inpakken en verstoppen

Gisteren heeft deze moeder zelf haar cadeau voor vanavond ingepakt, scheelt me weer wat zenuwen 😉 #momlife  Maar ook de cadeaus voor de beeb en voor de familie zijn ingepakt. De man had de jute zak weer tevoorschijn getoverd, de vlaggen die erin zaten heb ik eruit gehaald en de zak weer volgestopt met de cadeaus. De zak is natuurlijk deskundig verstopt achter de wasmachine. Daar heeft niemand anders in huis aandacht voor, dus die zak wordt daar echt niet ontdekt.

Die vlaggen echter, die was ik een beetje vergeten en toen de beeb op zolder ging spelen kwam ze de vlaggen tegen. Een teken van Sinterklaas. Dat was de grootste overtuiging want hij was door het zolderraam gekomen om de vlaggen achter te laten zodat Evi voor zijn verjaardag kon versieren. Het moet natuurlijk wel een feestje zijn als je jarig bent. Toen ik op mijn werk was, hebben de man en de beeb dus de woonkamer (nog meer) versierd met de vlaggen. Uiteraard moest de Sinterklaas-muziek hard (voor hun doen) aan en moest er een feestje gehouden worden.

Sinterklaas liedjes

Ik zit nu ook al een tijdje weer naar Sinterklaas muziek te luisteren, de cd’s kan ik dromen inmiddels. De Sinterklaas-gekte bereikt dan hopelijk vanavond zijn hoogtepunt. Uiteraard zijn er weer meer cadeaus voor Evi. Ik heb dus maar weer een aantal dingen opzij gezet voor de kerst. En aangezien de schat de 14e December jarig is, staan ook haar verjaardagscadeaus ingepakt en wel verstopt achter de wasmachine. Serieus, een cadeaubon voor 5x de was doen door de man zou voor mij een hoogtepunt zijn van de avond. Ik ben niet zo lastig te bekoren 😉

Overal waar ik kom zing ik inmiddels in ieder geval Sinterklaas liedjes. Al kom ik er net pas achter dat er in 1 liedje gezongen wordt dat een Piet zijn dakdiploma heeft, ik had durven zweren dat hij zong over zijn stoma. Maar ok. Iets met fonetisch zingen en horen. It’s a gift.

Toedaloe!

Morgen mieter ik in ieder geval alles van de Sint weer naar zolder, ik had er zo’n zin in maar ben nu wel een beetje klaar ermee. Dat zal ook iets te maken hebben dat de chemo van m’n moeder morgen begint. Niet aan te ontsnappen zeg maar. Dus feestvreugde is morgen lekker toedaloe en dan doen we zomaar 9 dagen een beetje normaal weer. Het is dus naast een gekke maand ook nog eens een hele beladen maand. 6 December zal voor ons denk ik voorlopig een hele rare lading hebben door die chemo. Mocht je nog niet weten waarom mijn moeder aan de chemo gaat? In deze en deze blog lees je er meer over.

December-gekte

De Decembermaand is dus altijd wel een beetje gek bij ons. In ieder geval de laatste 4 jaar. Het is een cadeau- explosie voor Evi en ik moet daartussen dan een beetje laveren om het huis weer wat bewoonbaar te krijgen. Maar hé beter verwend dan verwaarloosd. Ja ik quote een “Echt Goois Meisje”, we kennen ze allemaal nog wel toch? Het scheelt dat we het tegenwoordig in ieder geval in 1 x kunnen vieren. In ons oude huis pasten net aan 15 mensen, dat viert ook weer zo lullig je verjaardag. Moesten we het in zittingen doen hahahaha.

Maar dit jaar is het thema van de verjaardag My Little Pony. Ik moet nog bedenken hoe ik haar taart deze keer eruit ga laten zien maar er is geval een berg aan My Little Pony verjaardagsspullen gekocht. We kunnen er wat dat betreft dus tegenaan. Ik moet volgens mij van de kleine dictator een discotaart maken naast de My Little Pony taart, de musketzaad heb ik vorige week besteld dus die is in huis. Ik ga nog wel even Pinterest afzoeken naar ideeën.

Dit jaar ben ik wel zomaar de kerstdagen vrij maar moet ik oudejaarsavond wel werken. Ruk etc maar dan ben ik dus wel de kerst vrij. Ook wel weer leuk, want die heb ik alleen vrij gehad de laatste jaren toen Evi net geboren was. M’n moeder heeft dan net de 2e ronde van de chemo gehad, het is dus maar ervaren hoe die erbij zit/ ligt/ hangt. We gaan het ervaren.

Hoe ziet jouw December eruit? Heb je nog ideeën voor een MLP taart of verjaardag? Let me know in de reacties!

 

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.