Earcuffs Lucardi
Moms Fashion

De zeven sieradentrends van 2020

De mode verandert ieder seizoen en daarmee ook de sieraden die we dragen. Waar de sieraden een jaar of tien geleden niet groot genoeg konden zijn dragen we nu vaak fijnere sieraden die we met elkaar combineren. Maar er zijn meer trends dit jaar, kijk je mee?

Trends op het gebied van sieraden

Sieraden ontwikkelen zich mee met de mode: de grootte, de kleur of versieringen wisselen mee met de trends. Zo zijn er dit jaar een aantal sieradentrends terug te zien, ik ben benieuwd of jij ze al op het straatbeeld terug hebt gezien.

Trend 1: Sieraden en duurzaamheid

Waar we in het verleden met grove armbanden liepen, in mijn geval zelfs met grote strass-stenen, of met plastic sieraden zelfs een bepaalde periode is dat nu wel anders. In de mode zie je steeds meer terug dat we letten op de duurzaamheid van de kleding. Dit zie je ook terug in de sieradentrends. We kiezen steeds meer voor sieraden met karakter, sieraden die je lange tijd kunt dragen en een verlengstuk zijn van jou. Kleinere (fijnere) oorbellen met fijne hangertjes die ideaal te combineren zijn met je armband. Combineer het met oude sieraden van je moeder of oma voor een duurzame look.

Trend 2: De earparty met je oorbellen

Denk je nu aan een raar feestje? Dat valt best wel mee, een earparty is een combinatie van verschillende soorten oorbellen en één van de grootste sieradentrends voor dit jaar. Je kunt er voor kiezen om in ieder oor verschillende oorbellen te doen of een aantal sets te combineren met elkaar. Het gaat erom dat je niet vast zit aan sets maar ook van diverse oorbellen maar 1 stuk kan kopen om te combineren met je andere oorbellen. Het is even wennen omdat we dit niet echt gewend zijn maar op deze manier maak jij jouw eigen combinaties als geen ander!

Earparty Lucardi

Trend 3: Kettingen combineren op verschillende lengtes

Naast de earparty zien we ook veel mogelijkheden om je kettingen met elkaar te combineren. De tijd van maar 1 kettingen dragen is een beetje voorbij, want waarom zou je maar 1 mooie ketting dragen als je er meerdere tegelijk kunt dragen?! Combineer kettingen van verschillende lengtes voor het mooiste effect. Inmiddels zijn er ook kettingen te koop met meerdere lagen, zo heb je minder kans op kettingen die in elkaar verstrengeld raken.

Armband met edelstenen Lucardi

Trend 4: Edelstenen en birthstones in je sieraden

Naast de duurzame trend zijn velen van ons meer bezig met spiritualiteit: dat zien we zeker terug in onze sieraden. Geboortestenen en edelstenen die hun eigen werking hebben worden verwerkt in oorbellen, ringen, kettingen en in armbanden. Je kunt de stenen uitkiezen op smaak, dus of je de kleur mooi vind of juist op hun werking. Edelstenen staan erom bekend om bepaalde werkende eigenschappen te hebben die jou op verschillende gebieden stimuleren. Of je erin geloofd of niet, je hebt in ieder geval een prachtig sieraad!

Ring met naam in handschrift

Trend 5: Gepersonaliseerde armbanden, kettingen en oorbellen

Nu we steeds meer mogelijkheden vinden om uiting te geven aan onze eigen stijl, blijft de mogelijkheid om je armbanden, kettingen en oorbellen volledig naar je eigen smaak te maken nog immer populair! Oorbellen met initialen, een naam of een quote in je armband en vergeet de kettingen niet. Al jouw sieraden kun je inmiddels personaliseren op allerlei verschillende manieren. Maar ook ringen kun je personaliseren met bijvoorbeeld een letter, denk hierbij aan de eerste letter van je eigen naam of de eerste letter van de naam van je kind. Je kunt tegenwoordig zelfs ringen met je eigen handschrift laten graveren.

Trend 6: Zegelringen voor vrouwen

Waar zegelringen vroeger nogal groot waren en je uitsluitend mannen met zegelringen zag, is dat nu wel anders. Ook voor vrouwen heb je hele mooie zegelringen! De ringen van deze sieradentrend zijn wat minder grof en minder groot waardoor ze ook goed passen bij de vaak kleinere handen van vrouwen. Graveer de zegelring en match hem met een andere (aansluit)ring voor een hele mooie combinatie!

Earcuffs zilver en goud van Lucardi

Trend 7: Earcuffs

Mocht je nog werkelijk geen idee hebben wat een earcuff is? Dat is een oorbel die je om je oorschelp heen schuift of klemt. Je hoeft deze dus niet door je oor heen te halen. Een earcuff lijkt alsof je een piercing hebt terwijl dat niet zo is. Zo kun je gemakkelijk wisselen tussen de verschillende earcuffs en kun je jouw earparty aanvullen voor je geheel eigen look.

Welke trend vind jij het leukste?

Liefs, Kimberly

Alle afbeeldingen uit deze blog zijn afkomstig van Lucardi.

De 7 leukste sieradentrends voor dit jaar

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × 3 =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.