Zelfzorgvrijdag Over Yvonne
Zelfzorg

De zelfzorg van Yvonne | #zelfzorgvrijdag

Iedere vrijdag delen moeders op Beebs and Moms hun zelfzorg ter inspiratie voor andere moeders. Hoe houden zij tijd over voor zichzelf terwijl ze werken, moeder zijn en hun huishouden onderhouden? Deze keer neemt Yvonne je mee in haar zelfzorg en wensen.

Zelfzorg toepassen als moeder?

Goed voor jezelf zorgen is voor velen een lastige klus, want we worden al snel in beslag genomen door de dagelijkse rompslomp. Iedere vrijdag roep ik daarom vrouwen op om tijd voor zichzelf in te plannen. Met de #zelfzorgvrijdag delen zij op Instagram hun momentje van zelfzorg. Dat momentje hoeft niet alleen op de vrijdag te zijn maar kan ook heel goed op een andere dag. De #zelfzorgvrijdag is vooral een reminder dat jij recht hebt op een moment voor jezelf en dat jij dat moment ook daadwerkelijk in je agenda zet.

Lees meer over zelfzorg en 50 tips voor het vergroten van zelfzorg

De zelfzorgvrijdag van Yvonne

Wie ben je, vertel eens iets over jezelf.

Hi, Al iets meer dan 40 jaar luister ik (meestal) naar mijn naam Yvonne. Geboren en getogen Groninger met fanatiek stromend Fries bloed in mijn lijf. Ik woon op de grens van Groningen en Friesland samen met mijn man en 2 puberkinderen.

Eén van mijn hobby’s is schrijven over alle mooie dingen van het leven. Deze deel ik graag met je via mijn blog www.overyvonne.nl. Daarnaast sta ik graag in de keuken (te eten, maar ook te kokkerellen), wandel ik veel, verslind ik boeken en shop ik graag. Opgeleid als verpleegkundige heb ik jaren in de zorg gewerkt, maar heb nu de switch gemaakt naar projectleider zorginnovatie.

Hoe vaak neem jij per week een moment voor jezelf en wat doe je dan?

Elke dag probeer ik iets te doen waar ik blij van wordt. Dan kan luisteren naar mijn favoriete muziek zijn, douchen met een lekker product of gewoon iets snoepen wat eigenlijk niet in mijn dieet past… Daarnaast plan ik op mijn vrije woensdag altijd iets leuks en doe ik dan vooral geen huishoudelijk werk!

Waar laad jij nou echt van op?

Oef, daar kan ik niet maar één antwoord opgeven. Als ik merk dat het tijd wordt om op de welbekende ‘rem’ te trappen, dan ga ik bewust even voelen wat ik nodig heb. Soms moet ik echt shoppen, boek lezen of creatief met mijn blog bezig zijn. Of een lange wandeling maken. Dat waar ik dan behoefte aan heb doe ik!

Wat is je lievelingseten?

Koolhydraten, is dat ook een goed antwoord? 😊 Ik heb niet specifiek een favoriet gerecht. Als het maar goed op smaak is en geen vis of noten bevat. Blegh…

Wat vind jij het mooiste aan jezelf?

Mijn lengte en Hollandse uitstraling

Wat vind jij het leukste aan jezelf?

Mijn nuchterheid en vreselijke platte humor. Die ik vaak alleen zelf maar snap..

Waar verwen jij jezelf nou echt mee?

Kleding en lekkere douche producten!

Welk nummer is jouw favoriete powersong?

Liberte van parla en pardoux:

Oa bekend van de Friese hengstenkeuring met het paard Jasper 365. Kippenvel!

Noem eens iets dat jij graag zou willen leren!

Zingen. Maar zing zo vals dat ik zelfs niet op les durf. Arme zangdocent…

Wat wil je dit jaar graag eens doen?

Op vakantie naar een zonnig oord. Dat zouden we na 20 jaar getrouwd te zijn eindelijk doen in April maar toen kwam Corona… Nu hopen dat het in september wel doorgaat…

Jouw eigen #zelfzorgvrijdag delen?

Vind jij het leuk om mee te doen met de #zelfzorgvrijdag en jouw fijne dingen te delen? Stuur me een mailtje, dan zorg ik ervoor dat jij de vragenlijst ontvangt.

Lees ook de #zelfzorgvrijdag van andere moeders

De zelfzorgvrijdag van Jamie
De zelfzorgvrijdag van Joyce | Joyfromjoyce
De zelfzorgvrijdag van Suzanne
De zelfzorgvrijdag van Brenda
De zelfzorgvrijdag van Bregje
De zelfzorgvrijdag van Daisy
De zelfzorgvrijdag van Anouk
De zelfzorgvrijdag van Joyce | Indyspiratie
De zelfzorgvrijdag van een pleegmoeder
De zelfzorgvrijdag van Roxanne
De zelfzorgvrijdag van Kirsten
De zelfzorgvrijdag van Charlotte

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeventien − 15 =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.