Tamara Mamavriendin zelfzorg #zelfzorgvrijdag
Mindset

De zelfzorg van Tamara | #zelfzorgvrijdag

Iedere vrijdag delen moeders op Beebs and Moms hun zelfzorg ter inspiratie voor andere moeders. Hoe houden zij tijd over voor zichzelf terwijl ze werken, moeder zijn en hun huishouden onderhouden? Deze keer neemt Tamara – moeder van 5 – en blogger op Mamavriendin.nl je mee in haar zelfzorg!

Zelfzorg toepassen?

Goed voor jezelf zorgen is voor velen een lastige klus, want we worden al snel in beslag genomen door de dagelijkse rompslomp. Iedere vrijdag roep ik daarom vrouwen op om tijd voor zichzelf in te plannen. Met de #zelfzorgvrijdag delen zij op Instagram hun momentje van zelfzorg. Dat momentje hoeft niet alleen op de vrijdag te zijn maar kan ook heel goed op een andere dag. De #zelfzorgvrijdag is vooral een reminder dat jij recht hebt op een moment voor jezelf en dat jij dat moment ook daadwerkelijk in je agenda zet.

De #zelfzorgvrijdag van Tamara

Tamara is actief op social media en je vind haar op haar eigen mamablog Mamavriendin, hier schrijft zij allerlei artikelen die met het moederschap te maken hebben. En daar weet zij als moeder van 5 kinderen behoorlijk wat van!

Wie ben je, vertel eens iets over jezelf.

Ik ben Tamara, 40 jaar oud en moeder van 5 kinderen van dreumes tot puber. Ik werk een paar uur in de week als telefoniste bij een marktonderzoeksbureau en daarnaast doe ik de administratie voor mijn vriend. Hij is zelfstandig glazenwasser/schoonmaker. In mijn vrije tijd ben ik veel actief op sociale media. Ook ben ik gek op schrijven en lezen. Verder ga ik er graag op uit met mijn gezinnetje en vind ik het leuk om met vrienden af te spreken.

Hoe vaak neem jij per week een moment voor jezelf en wat doe je dan?

Iedere dag probeer ik wel meerdere momentjes voor mezelf te pakken. Ik drink dan rustig een kopje thee of ik lees een tijdschrift. Maar ook de dagelijkse dingen, zoals de was doen of boodschapjes maak ik tot iets leuks doordat ik dan naar een leuke podcast luister. Dit lukt uiteraard niet als de kleine kinderen om me heen zijn, maar ik probeer het wel vaak.

Tamara Mamavriendin #zelfzorgvrijdag

Waar laad jij nou echt van op?

Mijn energie haal ik toch wel vaak uit de sociale dingen. Ik laad echt op van afspreken met vrienden.

Wat is je lievelingseten?

Je kan me altijd wakker maken voor chocolade!! Verder vind ik echt heel veel lekker. Eten is mijn leven😊 Na mijn gastric bypass kan ik uiteraard wel minder eten en daardoor ben ik nu vooral dol op kleine hapjes zodat ik van alles wat kan proeven.

Wat vind jij het mooiste aan jezelf?

Het mooiste aan mezelf vind ik mijn ogen en mijn voeten.

Wat vind jij het leukste aan jezelf?

Het leukste aan mezelf, vind ik dat ik naast het moederschap ook echt probeer om mezelf niet te verliezen. Ik ben niet alleen moeder, maar ook de vriendin van mijn vriend Johan, vriendin van mijn vriendinnen en vooral ook de vriendin voor mezelf. Het is zo belangrijk om lief voor jezelf te zijn. Uiteraard gaat dit mij ook niet altijd perfect af, maar ik doe hier zeker mijn best voor.

Waar verwen jij jezelf nou echt mee?

Ik verwen mezelf het meest met die kleine momentjes voor mezelf iedere dag. Ook vind ik het heerlijk om wat langer onder de douche te staan. Ik kan ook echt genieten van lekker eten.

Welk nummer is jouw favoriete powersong?

Mijn favoriete powersong is op dit moment: “Zij weet het” van Tino Martin.

Noem eens iets dat jij graag zou willen leren!

Ik zou nog veel meer willen leren over bloggen. Daarnaast zou ik graag nog mijn rijbewijs willen halen.

Wat wil je dit jaar graag eens doen?

Dit jaar had ik heel graag willen trouwen met de liefde van mijn leven, maar helaas hebben we dit moeten uitstellen i.v.m de corona. We leven nu toe naar een nader te bepalen datum volgend jaar.

Jouw eigen #zelfzorgvrijdag delen?

Vind jij het leuk om mee te doen met de #zelfzorgvrijdag en jouw fijne dingen te delen? Stuur me een berichtje, dan zorg ik ervoor dat jij de vragenlijst ontvangt.

Lees ook de #zelfzorgvrijdag van andere moeders

De zelfzorgvrijdag van Jamie
De zelfzorgvrijdag van Joyce
De zelfzorgvrijdag van Suzanne
De zelfzorgvrijdag van Brenda
De zelfzorgvrijdag van Bregje
De zelfzorgvrijdag van Daisy
De zelfzorgvrijdag van Anouk

Tamara

Ik ben Tamara en ik ben moeder van 5 kinderen: van dreumes tot puber. Samen met mijn verloofde Johan wonen wij in Almere. Ik ben gek op: uitjes, kletsen met vriendinnen, wandelen, podcasts luisteren, lezen en schrijven. Ik schrijf graag over alles wat ik meemaak in mijn drukke leventje met mijn grote gezin.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *