De zelfzorg van Suzanne
Zelfzorg

De zelfzorg van Suzanne | #zelfzorgvrijdag

Iedere vrijdag delen moeders op Beebs and Moms hun zelfzorg ter inspiratie voor andere moeders. Want hoe houden zij tijd over voor zichzelf terwijl ze werken, moeder zijn en hun huishouden onderhouden? Deze keer neemt Suzanne je mee in de dingen die haar energie geven!

Voor jezelf zorgen als moeder

Goed voor jezelf zorgen is voor velen een lastige klus, want we worden al snel in beslag genomen door de dagelijkse rompslomp. Iedere vrijdag roep ik daarom vrouwen op om tijd voor zichzelf in te plannen. Met de #zelfzorgvrijdag delen zij op Instagram hun momentje van zelfzorg. Dat momentje hoeft niet alleen op de vrijdag te zijn maar kan ook heel goed op een andere dag. De #zelfzorgvrijdag is vooral een reminder dat jij recht hebt op een moment voor jezelf en dat jij dat moment ook daadwerkelijk in je agenda zet. Suzanne vind je op Instagram onder de naam: Mama van Dex

De zelfzorg van Suzanne

Wie ben je, vertel eens iets over jezelf.

Ik ben Suzanne en wordt binnenkort 35 jaar! Zal binnenkort mijn geboortedatum doorgeven, felicitaties zijn altijd welkom. Ik ben 1,5 jaar de mama van Dex en inmiddels 7 jaar samen met zijn lieve papa Ralf. We hebben een geregistreerd partnerschap, maar het voelt eigenlijk echt alsof we getrouwd zijn. Ik teken graag, handletter veel, maar krijg ook veel energie van het schrijven op mijn Blog. Ik geniet ervan om leuke dingen te doen met mijn gezin, maar vind tijd voor mezelf ook erg belangrijk. Dus dit probeer ik dan ook geregeld te plannen of gewoon te doen als de tijd er zich voor leent. 

Hoe vaak neem jij per week een moment voor jezelf en wat doe je dan?

Ik neem gemiddeld 2 à 3 keer tijd voor mezelf, maar eigenlijk is het moment dat Dex slaapt en ik even rustig een kopje koffie kan drinken al tijd voor mezelf. Eigenlijk heb ik deze momenten dus iedere dag wel een keer. Als ik een langer moment heb, ga ik even op mijn kamer zitten en dan ga ik tekenen, schrijven of een serie kijken. Ik luister overigens ook graag boeken via Storytel.

Waar laad jij nou echt van op?

Van eigenlijk heel veel dingen! Zolang ik in een positieve spiraal zit, laad ik van veel dingen op. Als ik na een lange werkdag een fijn bad kan nemen en een luisterboek aan kan zetten heb ik wel weer even energie voor de avond. Als ik echt creatief bezig ben en uit mijn hoofd kom dan laad ik ook goed op. Naast deze dingen kan een goede workout ook veel energie geven!

Wat is je lievelingseten?

Ik eet heel graag vlees, pizza en frietjes. Daar kan je me echt heel blij mee maken. Iets wat ik minder vaak eet, maar heel graag heb is Sushi. En waar je me dan vervolgens voor wakker kan maken? Dat is chocolade! 🙂 

Wat vind jij het mooiste aan jezelf?

Mijn gezicht. Ik vind dat ik mooie ogen heb en een mooie lach. Als ik naar mijn gezicht kijk dan zie ik mezelf en dan zie ik de stralende Suus die ik ben. 

Wat vind jij het leukste aan jezelf?

Dat ik ondanks alles altijd blijf lachen. Voor veel mensen kan dit gezien worden als een masker, maar toch probeer ik het positieve en blije ei te blijven die ik ben. Uiteindelijk helpt het mezelf ook om me beter te voelen.

Waar verwen jij jezelf nou echt mee?

Een warm bad, kop thee en een lekker stuk chocolade! Yummie. En als het kan dan ook nog een leuke serie aan hebben staan, zodat ik echt kan ontspannen.

Welk nummer is jouw favoriete powersong?

Ik heb momenteel veel nummers waarin ik bepaalde zaken herken. Ik vind het dan ook moeilijk om te zeggen! Waar ik gewoon onwijs blij van wordt zijn Nederlandse nummers die ik heerlijk kan meezingen, maar ook een lekker feestnummer. Denk aan de Snollebollekes. Daar word je toch helemaal blij van?! Ik in ieder geval wel. 

Noem eens iets dat jij graag zou willen leren!

Ik zou graag willen leren om meer van mezelf en mij als persoon te houden. Om mijn perfectionisme te kunnen loslaten en goed ook goed te vinden! Ik ben er momenteel heel druk mee bezig en dat is nog een weg te gaan. Alles stap voor stap en dan weet ik dat ik er kom. 

Wat wil je dit jaar graag eens doen?

Dat is een hele goede vraag en heb ik eigenlijk niet direct antwoord op! Er zijn nog heel veel dingen die ik wil doen, maar of dat echt dit jaar zal zijn.

Ook meedoen met de #zelfzorgvrijdag?

Vind jij het leuk om mee te doen met de #zelfzorgvrijdag en jouw fijne dingen te delen? Stuur me een berichtje, dan zorg ik ervoor dat jij de vragenlijst ontvangt.

Lees ook de #zelfzorgvrijdag van andere moeders

De zelfzorgvrijdag van Jamie
De zelfzorgvrijdag van Joyce

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × 2 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.