roxendekinderen zelfzorgvrijdag roxanne
Zelfzorg

De zelfzorg van Roxanne | #zelfzorgvrijdag

Iedere vrijdag delen moeders op Beebs and Moms hun zelfzorg ter inspiratie voor andere moeders. Hoe houden zij tijd over voor zichzelf terwijl ze werken, moeder zijn en hun huishouden onderhouden? Deze keer neemt Roxanne je mee in haar zelfzorg en wensen voor dit jaar.

Zelfzorg toepassen als moeder?

Goed voor jezelf zorgen is voor velen een lastige klus, want we worden al snel in beslag genomen door de dagelijkse rompslomp. Iedere vrijdag roep ik daarom vrouwen op om tijd voor zichzelf in te plannen. Met de #zelfzorgvrijdag delen zij op Instagram hun momentje van zelfzorg. Dat momentje hoeft niet alleen op de vrijdag te zijn maar kan ook heel goed op een andere dag. De #zelfzorgvrijdag is vooral een reminder dat jij recht hebt op een moment voor jezelf en dat jij dat moment ook daadwerkelijk in je agenda zet.

Lees meer over zelfzorg en 50 tips voor het vergroten van zelfzorg

De zelfzorgvrijdag van Roxanne

Misschien ken je Roxanne wel van haar blog roxxy84.nl . Roxanne ken ik al een tijd, al sinds 2016 toen ik nog maar net met Beebs and Moms was gestart. Daarom vind ik het erg leuk om meer te lezen over hoe zij de tijd voor zichzelf indeelt.

  1. Wie ben je, vertel eens iets over jezelf.

Ik ben Roxanne (36) en ik woon samen met mijn vriend Pel en onze zoontjes Marcel (2015) en Espen (2018) in Vleuten. Twee rode katers maken ons gezin compleet. Ik ben thuisblijfmoeder, maar ook blogger op roxxy84.nl en freelance tekstschrijfster. Ik ben gek op woorden, dus in mijn vrije tijd lees en schrijf ik graag. Daarnaast houd ik van koken en series kijken. Pel en ik vinden het fijn om af en toe samen naar de bioscoop te gaan.

  1. Hoe vaak neem jij per week een moment voor jezelf en wat doe je dan?

Ik doe dat echt te weinig en soms dus niet eens elke week. Ik heb echt moeten leren dat het ok is om af en toe tijd te maken voor jezelf en dat je als moeder ook echt af en toe moet opladen. Sindsdien ga ik af en toe wandelen of fietsen zodat ik echt even het huis uit ben. Ook heb ik ontdekt dat haarmaskertjes lekker zijn en breng ik iets meer tijd door in de badkamer. Ik roep al een jaar dat ik weer wil gaan sporten, maar dat is er nog niet van gekomen.

  1. Waar laad jij nou echt van op?

Allereerst van de zon! Als de zon schijnt, sta ik al veel lekkerder op en het geeft direct een hele andere energie.

Een gezellige tijd met een goede vriend(in), met lekker eten, goede gesprekken en humor. Daar kan ik echt van genieten. Gelukkig woont mijn beste vriend naast ons, dus ook nu spreken we elkaar dagelijks en we kunnen lekker barbecueën met onze gezinnen samen. Als de jongens dan samen door de tuin rennen, dan word ik daar echt blij van.

Aan de andere kant heb ik soms echt even tijd nodig in mijn eentje, om even mijn gedachten op een rijtje te zetten. Brieven schrijven naar mijn penvriendinnen is ook echt iets wat me goed doet.

  1. Wat is je lievelingseten?

Risotto. Ik vind Italiaanse gerechten sowieso lekker, maar risotto is ook echt mijn ‘signature dish’. Als mensen bij ons komen eten, dan vragen ze daar ook naar, of ik alsjeblieft risotto wil maken. Het mooie aan deze rijst is dat je het bijna overal mee kunt combineren zodat je er gemakkelijk mee kunt variëren.

zelfzorgvrijdag roxanne
  1. Wat vind jij het mooiste aan jezelf?

Mijn ogen, ze zijn zowel groen als bruin en als je goed kijkt, kun je er precies in aflezen hoe het met me gaat.

  1. Wat vind jij het leukste aan jezelf?

Mijn foute en zwarte gevoel voor humor, omdat je daar heel ver mee kunt komen, ook als het allemaal even wat minder goed gaat. Ik probeer mijn gevoel voor humor nooit te verliezen.

  1. Waar verwen jij jezelf nou echt mee?

Een goed boek en een glas wijn klinkt wel als een top idee.

  1. Welk nummer is jouw favoriete powersong?

Stronger – The score. Zo’n mooie tekst en veel power in de muziek. Ik luister er ook graag naar in de auto.

  1. Noem eens iets dat jij graag zou willen leren!

Daar heb ik altijd 1000 ideeën over. Ik wil graag gitaar leren spelen, maar ik heb geen geduld. Ik wilde leren haken, maar daar ben ik te onhandig voor. Maar ook dingen als vreemde talen, nieuwe studies volgen of motor rijden. Ok dat laatste is onverstandig, want ik val al om als ik fiets. Die slaan we dus maar over.

zelfzorg Roxanne Zelfzorgvrijdag
  1. Wat wil je dit jaar graag eens doen?

Ik had zoveel plannen voor dit jaar, op allerlei gebieden. Ik wilde allereerst meer lef krijgen op het gebied van werk en meer uren gaan maken. Ik begon in januari met twee cursussen en ik zette op een rijtje wat ik nodig had om het allemaal te doen. Ik kreeg er gewoon energie van om mijn nieuwe website te bouwen en de teksten te schrijven. Ik zou meer gaan samenwerken met mijn vriend en een vriendin, omdat we elkaar goed aanvullen. En toen kwam corona, en moest ik me op de jongens gaan richten en op thuisonderwijs. Nu de scholen weer open zijn, wil ik dat weer op gaan pakken. Ik ben dus weer op zoek naar deze positieve vibe.

(En ja, mezelf de ruimte geven om te werken en mezelf te ontwikkelen, is absoluut een vorm van zelfzorg, want soms voel ik mezelf echt 100% moeder en dan is er geen ruimte meer voor Roxanne.)

Maar op het gebied van ontspanning, zou ik het heel fijn vinden om een keertje uit te kunnen waaien op het strand. Ik word rustig van de zee. Als alles weer wat normaler wordt, dan hoop ik dat ik dat een keer kan doen dit jaar. Het is namelijk ruim een jaar geleden dat ik op het strand geweest ben.

Jouw eigen #zelfzorgvrijdag delen?

Vind jij het leuk om mee te doen met de #zelfzorgvrijdag en jouw fijne dingen te delen? Stuur me een berichtje, dan zorg ik ervoor dat jij de vragenlijst ontvangt.

Lees ook de #zelfzorgvrijdag van andere moeders

De zelfzorgvrijdag van Jamie
De zelfzorgvrijdag van Joyce | Joyfromjoyce
De zelfzorgvrijdag van Suzanne
De zelfzorgvrijdag van Brenda
De zelfzorgvrijdag van Bregje
De zelfzorgvrijdag van Daisy
De zelfzorgvrijdag van Anouk
De zelfzorgvrijdag van Joyce | Indyspiratie
De zelfzorgvrijdag van een pleegmoeder
De zelfzorgvrijdag van Rory

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

14 − 14 =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.