de zelfzorgvrijdag van Kirsten
Zelfzorg

De zelfzorg van Kirsten | #zelfzorgvrijdag

Iedere vrijdag delen moeders op Beebs and Moms hun zelfzorg ter inspiratie voor andere moeders. Hoe houden zij tijd over voor zichzelf terwijl ze werken, moeder zijn en hun huishouden onderhouden? Deze keer neemt Kirsten van La vie de Mama je mee in haar zelfzorg en wensen voor het komende jaar.

Zelfzorg toepassen als moeder?

Goed voor jezelf zorgen is voor velen een lastige klus, want we worden al snel in beslag genomen door de dagelijkse rompslomp. Iedere vrijdag roep ik daarom vrouwen op om tijd voor zichzelf in te plannen. Met de #zelfzorgvrijdag delen zij op Instagram hun momentje van zelfzorg. Dat momentje hoeft niet alleen op de vrijdag te zijn maar kan ook heel goed op een andere dag. De #zelfzorgvrijdag is vooral een reminder dat jij recht hebt op een moment voor jezelf en dat jij dat moment ook daadwerkelijk in je agenda zet.

Lees meer over zelfzorg en 50 tips voor het vergroten van zelfzorg

De zelfzorgvrijdag van Kirsten – La Vie de Mamablog

Kirsten woont redelijk dichtbij mij in het pittoreske Zandvoort. De reeën staan geregeld bij haar in de voortuin en zij kan ook nog eens heel erg mooi zingen. Op haar blog La vie de Mama en haar Instagram lees en zie je van alles over het moederschap, met een dikke knipoog!

1.Wie ben je, vertel eens iets over jezelf.

Ik ben Kirsten, 37 jaar, ik woon in Zandvoort samen met mijn man en drie zoontjes van 2,  (bijna) 6 en 8 jaar en ik ben ZZP-er. Inmiddels alweer bijna anderhalf jaar geleden stopte ik bij mijn werkgever en besloot ik fulltime te gaan bloggen op mijn Mama Lifestyle blog La vie de Mama. Naast het bloggen ben ik druk met mijn zoontjes, lees ik graag, ben ik verslaafd aan Netflix,heb ik 1.001 hobby’s en ga ik graag op dates met mijn man of vrienden.

2. Hoe vaak neem jij per week een moment voor jezelf en wat doe je dan?

Omdat onze zoontjes elke avond rond 19.00 uur op bed liggen, heb ik elke avond wat tijd voor mezelf. Meestal heb ik dan niet zo heel veel energie meer voor iets actiefs en lig ik vaak languit op de bank met een kop thee en een fijne serie. Maar ik probeer ook minimaal eens per week zodra de mannen op bed liggen, lekker een flink stuk te wandelen, samen met mijn vriendin. Ook heb ik de mazzel dat mijn jongste meestal nog een middagslaapje doet van minimaal 1,5 uur. In die tijd maak ik wat schoon, ruim ik op, werk ik of doe ik even helemaal niets! En soms ga ik op zaterdag even alleen naar de kringloopwinkel. Ik kan daar makkelijk een uur rondlopen.

de zelfzorgvrijdag van Kirsten

3. Waar laad jij nou echt van op? 

Dat zijn best veel dingen. Maar ik zal er een aantal noemen. Van gezellige gesprekken met vriendinnen. En dat hoeft echt niet ergens in een restaurant oid te zijn. Gewoon gezellig in de tuin of buiten bij ons voor met de buurvrouwen terwijl onze kinderen lekker buiten spelen. Ook als ik een lekkere dag heb gehad met de kinderen waarbij ik niet te vaak heb moeten waarschuwen/boos heb moeten worden en we de dag ook gezellig kunnen afsluiten. Fijne momentjes met mijn man samen. Dat kan thuis zijn tijdens een avondje lekker met z’n tweetjes eten of als we samen iets leuks gaan doen. En van (hoe materialistisch maar waar) een lekker dagje shoppen, samen met mijn moeder. Tussendoor lekker ergens een Latte drinken en lunchen. Zo gezellig!

4. Wat is je lievelingseten? 

Ik ben gek op sushi. En ik heb ook ontzettende mazzel dat Bas de allerlekkerste sushi kan maken! Ook paddestoelen risotto vind ik echt heerlijk! En een ovenpizza vind ik ook ontzettend lekker… Lekker culinair verantwoord he?

5. Wat vind jij het mooiste aan jezelf? 

Mijn lippen. Ze zijn vol en hoewel ik het bijna nooit op doe, vind ik lipstick ook ontzettend mooi staan. Mijn haar ben ik ook blij mee. Ik liet het eens in de zoveel tijd een flink stuk korter knippen, maar ik vind lang haar toch het mooiste bij mij staan. Ik heb van mezelf krullend haar waar ik niet zoveel aan hoef te doen. Soms stijl ik het met de stijltang, maar föhnen oid doe ik verder nooit.

kirsten la vie de mama

6. Wat vind jij het leukste aan jezelf?

Mijn humor :). Ik heb hele sarcastische, droge, soms (of eigenlijk meestal) grove humor. Ik hou ook ontzettend van lachen en Bas deelt dezelfde humor, dus wij hebben vaak de grootste lol om bepaalde dingen. 

7. Waar verwen jij jezelf nou echt mee?

Als ik iets duurs voor mezelf koop, wat ik eigenlijk nooit doe. Laatst kocht ik een hele dure dagcrème. Hoewel ik hem niet nog een keer zou kopen (want een goedkopere crème werkt ook prima), vond ik het heel wat dat ik eens een keer zoiets duurs voor mezelf kocht. Verder, als ik echt zin heb in een avondje relaxen, dan haal ik iets lekkers voor mezelf. Chocola, ijs of iets anders. En daar kan ik dan echt naar uitkijken. En een dagje sauna met een vriendin. Ooo zo fijn is dat! 

8. Welk nummer is jouw favoriete powersong?

Who run the world… Ik zit heel hard na te denken of ik er niet nog eentje weet, want dit is eigenlijk best een cliché liedje. Maar dit is wel het eerste wat in me opkomt…

9. Noem eens iets dat jij graag zou willen leren!

Gitaarspelen. Ik kocht een aantal weken geleden een gitaar en wil het mezelf gaan aanleren. Ik heb er alleen de tijd nog niet voor genomen…. En ik zou heel graag beter willen leren snowboarden. Ik kan snowboarden maar omdat ik het toch best spannend vind, ga ik nog niet heel soepel van de berg af… Oeh en rode wijn drinken. Als dat iets is wat je jezelf moet aanleren, haha.

10. Wat wil je dit jaar graag eens doen? 

Ik zou heel graag een nachtje met Bas een hotel willen pakken en dan het liefste vlakbij een pretpark en een leuke winkelstad… Ik ben gek op pretparken en hoewel we regelmatig een pretpark bezoeken met de kinderen, zou ik toch ook graag een park samen met Bas bezoeken. En dan de andere dag lekker samen winkelen. Nu in deze coronatijd gaat dat allemaal wat lastiger maar het staat zeker op de planning! En ik hoop dat het in december weer mogelijk is om een kerstmarkt te bezoeken. Ik ben gek op kerst en er is niets kneuterigers dan over een kerstmarkt rondlopen. 

Jouw eigen #zelfzorgvrijdag delen?

Vind jij het leuk om mee te doen met de #zelfzorgvrijdag en jouw fijne dingen te delen? Stuur me een mailtje, dan zorg ik ervoor dat jij de vragenlijst ontvangt.

Lees ook de #zelfzorgvrijdag van andere moeders

De zelfzorgvrijdag van Jamie
De zelfzorgvrijdag van Joyce | Joyfromjoyce
De zelfzorgvrijdag van Suzanne
De zelfzorgvrijdag van Brenda
De zelfzorgvrijdag van Bregje
De zelfzorgvrijdag van Daisy
De zelfzorgvrijdag van Anouk
De zelfzorgvrijdag van Joyce | Indyspiratie
De zelfzorgvrijdag van een pleegmoeder
De zelfzorgvrijdag van Roxanne

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

veertien − vijf =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.