Zelfzorg van Joyce Indyspiratie #zelfzorgvrijdag
Zelfzorg

De zelfzorg van Joyce | #zelfzorgvrijdag

Iedere vrijdag delen moeders op Beebs and Moms hun zelfzorg ter inspiratie voor andere moeders. Hoe houden zij tijd over voor zichzelf terwijl ze werken, moeder zijn en hun huishouden onderhouden? Deze keer neemt Joyce van Indyspiratie je mee in de dingen die haar energie geven!

Zelfzorg toepassen?

Goed voor jezelf zorgen is voor velen een lastige klus, want we worden al snel in beslag genomen door de dagelijkse rompslomp. Iedere vrijdag roep ik daarom vrouwen op om tijd voor zichzelf in te plannen. Met de #zelfzorgvrijdag delen zij op Instagram hun momentje van zelfzorg. Dat momentje hoeft niet alleen op de vrijdag te zijn maar kan ook heel goed op een andere dag. De #zelfzorgvrijdag is vooral een reminder dat jij recht hebt op een moment voor jezelf en dat jij dat moment ook daadwerkelijk in je agenda zet.

De #zelfzorgvrijdag van Joyce

Joyce ken je misschien wel van haar eigen blog Indyspiratie waarop zij blogs schrijft over haar moederschap en leven. Allemaal geïnspireerd door haar dochter Indy! Daarnaast ben ik een beetje verliefd op het artwork op haar arm 🙂

zelfzorg van Joyce Indyspiratie.nl

Wie ben je, vertel eens iets over jezelf.

Hi, ik ben Joyce, 36 lentes jong en woon met mijn man John in een klein boerendorpje in Zuid-Holland. Sinds september 2019 zijn wij via IVF eindelijk papa en mama mogen worden van ons prachtmeisje Indy. Ik werk 3 dagen in de week op een notariskantoor. In mijn vrije tijd mag ik graag een wijntje drinken en lekker eten! Verder hou ik erg van muziek en bezoek ik dan ook graag een concert of festival. Nu mijn dochtertje er is, vind ik het super leuk om met haar op de arm een rondje door de kamer te dansen.

Hoe vaak neem jij per week een moment voor jezelf en wat doe je dan?

Mijn momentje voor mezelf is op dit moment toch echt wel even m’n 10 minuten ‘s ochtends onder de douche voordat mijn dochtertje wakker wordt, of soms ‘s avonds even lekker een half uurtje in bad. Inclusief lekker ruikende badschuim of een scrub, wat te drinken en een muziekje. Maar ik moet wel zeggen dat ik dat toch eigenlijk nog wat te weinig doe. Ook boodschappen doen terwijl de kleine bij papa blijft, voelt als een momentje voor mezelf. Dat doe ik dan ook tegenwoordig in een iets lager tempo dan voorheen. 🙂

Waar laad jij nou echt van op?

Lekker uitslapen is er niet meer bij en als ik dat dan wel eens een keer doe, merk ik dat ik er nou niet bepaald fitter van wordt. Maar gewoon een goede nachtrust doet wonderen. Een lekkere frisse douche laadt mijn batterijtje ook altijd weer op. Als ik ‘s ochtends niet douche, heb ik het idee dat ik niet wakker wordt.

Wat is je lievelingseten?

Om uit eten te gaan, ga ik het liefst naar een sushi restaurant. Dat is echt mijn favoriet! Thuis maak ik vanalles wat, al val je toch vaak wel in hetzelfde patroon. Een lekker stukje vlees met wat (gebakken) aardappeltjes en een lekkere salade erbij is hier bijvoorbeeld ook wel een favorietje.

Wat vind jij het mooiste aan jezelf?

Echt zo’n kijk-eens-even-in-de-spiegel-vraag! Ik vind het toch altijd lastig om iets moois aan mezelf op te noemen. Ik vind wel dat ik mooie ogen heb, dus dat is alvast één. De kleur vind ik mooi en ik ben trots op mijn lange wimpers.

Wat vind jij het leukste aan jezelf?

Nog moeilijker! Het leukste aan mezelf vind ik, denk ik, mijn liefde voor muziek, omdat dat alles toch vaak een stukje leuker maakt. Verder hoor ik van anderen dat ik vaak rustig en relaxed overkom, terwijl ik best een behoorlijke overpeinzer ben. Dus ik vind ook leuk aan mezelf dat ik toch het vermogen heb om dat enigszins naar de achtergrond te verplaatsen en kalmte uit te stralen. Ik hoop dat ik die rust ook kan afstralen op mijn dochtertje.

Waar verwen jij jezelf nou echt mee?

Shoppen voor mezelf is er niet echt meer bij sinds mijn dochtertje geboren is, dus daar haal ik op dit moment geen verwennerij uit. Maar met een lekker wijntje, wat lekkers erbij om te snacken, onder een kleedje op de bank en wat leuks op tv kom ik een heel end.

Welk nummer is jouw favoriete powersong?

Ik heb niet echt één specifiek nummer, maar ik vind dus Kensington echt een hele toffe band. Ik heb dan ook vaak hun muziek op tijdens het poetsen of in de badkamer. Daar krijg ik wel energie van! Gitaren, een dijk van een stem om naar te luisteren en een hoog meeblèr-gehalte, dan ga ik al gauw lekker!

Noem eens iets dat jij graag zou willen leren!

Momenteel doe ik mee aan een fotografie-challenge via Instagram. Gewoon met m’n mobiele telefoon, dus geen fancy camera of iets dergelijks, maar ik vind het super leuk om te doen. Fotografie heeft altijd al mijn interesse gehad en ik mag graag geloven dat ik er oog voor heb, dus ik zou het leuk vinden om toch misschien ooit nog eens te investeren in een goede camera en dan een cursus te gaan doen zodat ik kan leren écht mooie foto’s te maken.

Joyce en Indy - Indyspiratie

Wat wil je dit jaar graag eens doen?

Dit jaar zou ik graag voor het eerst als gezinnetje van 3 lekker een dagje uit of op vakantie gaan. Ik ben de eerste maanden na mijn bevalling (bewust) veel thuis gebleven en toen kwam Corona. De buitenwereld heb ik dus ook bijzonder weinig gezien sinds afgelopen september. Maar nu komt mijn dochtertje op een leeftijd dat het allemaal net wat leuker wordt voor haar om erop uit te gaan. En voor papa en mama daarom dus ook. Een vakantie staat geboekt en ik kan niet wachten, lekker genieten van elkaar. Het dagje uit moet ik nog gaan plannen, maar dat komt vast goed!

Jouw eigen #zelfzorgvrijdag delen?

Vind jij het leuk om mee te doen met de #zelfzorgvrijdag en jouw fijne dingen te delen? Stuur me een berichtje, dan zorg ik ervoor dat jij de vragenlijst ontvangt.

Lees ook de #zelfzorgvrijdag van andere moeders

De zelfzorgvrijdag van Jamie
De zelfzorgvrijdag van Joyce
De zelfzorgvrijdag van Suzanne
De zelfzorgvrijdag van Brenda
De zelfzorgvrijdag van Bregje
De zelfzorgvrijdag van Daisy
De zelfzorgvrijdag van Anouk
De zelfzorgvrijdag van Tamara

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

13 + dertien =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.