Zelfzorgvrijdag Charlotte aukjeswereld.nl
Mindset

De zelfzorg van Charlotte | #zelfzorgvrijdag

Iedere vrijdag delen moeders op Beebs and Moms hun zelfzorg ter inspiratie voor andere moeders. Hoe houden zij tijd over voor zichzelf terwijl ze werken, moeder zijn en hun huishouden onderhouden? Deze keer neemt Charlotte van Aukjeswereld je mee in haar zelfzorg en wensen.

Zelfzorg toepassen als moeder?

Goed voor jezelf zorgen is voor velen een lastige klus, want we worden al snel in beslag genomen door de dagelijkse rompslomp. Iedere vrijdag roep ik daarom vrouwen op om tijd voor zichzelf in te plannen. Met de #zelfzorgvrijdag delen zij op Instagram hun momentje van zelfzorg. Dat momentje hoeft niet alleen op de vrijdag te zijn maar kan ook heel goed op een andere dag. De #zelfzorgvrijdag is vooral een reminder dat jij recht hebt op een moment voor jezelf en dat jij dat moment ook daadwerkelijk in je agenda zet.

Lees meer over zelfzorg en 50 tips voor het vergroten van zelfzorg

De zelfzorgvrijdag van Charlotte

Je kent Charlotte misschien wel van haar ontzettend leuke blog Aukjeswereld. Ook op Instagram neemt Charlotte je mee in haar dagelijkse leven als moeder, curly girl, vrouw van een ondernemer, soort van fitgirl en Charlotte. Charlotte was één van de eerste dames die ik volgde op Instagram toen ik daar startte en ook haar blog was één van de eerste die ik geregeld las. Tegenwoordig mag ik haar mijn vriendin noemen en ben ik er trots op dat ik haar #zelfzorgvrijdag mag delen op B&M.

Wie ben je, vertel eens iets over jezelf.

Hoi! Ik ben Charlotte, 34 jaar, getrouwd met Maikel en samen hebben we twee dochters; Aukje van 6 en Emmi van 3. We wonen in Brabant, waar we dagelijks te vinden zijn in het bedrijf van mijn man (De Brandevoortse Hoeve). Daarnaast blog ik graag op mijn site Aukjeswereld.nl, ben ik gek op het maken van mooie foto’s, vind ik het heerlijk om mezelf drie keer per week uit te leven in de sportschool en geniet ik ook graag van een wijntje met lieve vriendinnen.

Zelfzorgvrijdag Charlotte aukjeswereld.nl

Hoe vaak neem jij per week een moment voor jezelf en wat doe je dan?

Steeds vaker 🙂 Ik probeer drie keer per week naar de sportschool te gaan en daarnaast spreek ik ook elke week wel een (paar) keer af met vriendinnen. Gezellig samen een wijntje drinken, foto’s maken of gewoon lekker bijkletsen.

Waar laad jij nou echt van op?

Een dagje sauna. Ultiem ontspannen vind ik dit. Het liefste ben ik er dan meteen om 10 uur, boek ik er een extra massage bij, blijven we daar lunchen en het is helemaal fijn als we er ook kunnen blijven dineren. Dit soort dagen zijn helaas zeldzaam, dus als het eenmaal zover is geniet ik er dubbel van.

Wat is je lievelingseten?

Dit is dus echt heel erg cru, maar ik eet het liefste Italiaans. Ik ben gek op pasta’s maar door mijn tarwe intolerantie kan ik hier helaas niet zo goed tegen. Maar sushi is een goede tweede hoor, misschien is die wel hard op weg om de eerste plaats te veroveren.

Zelfzorgvrijdag Charlotte aukjeswereld.nl

Wat vind jij het mooiste aan jezelf?

Mijn krullen, op dagen dat ze goed zitten tenminste 😉

Wat vind jij het leukste aan jezelf?

Ik vind dit dus serieus een hele moeilijke vraag. Wat erg eigenlijk…

Waar verwen jij jezelf nou echt mee?

Als ik mezelf echt wil verwennen dan bestel ik sushi, pak ik er een lekker wijntje bij en ga ik lekker op de bank liggen.

Welk nummer is jouw favoriete powersong?

Op dit moment vind ik Kill This Love van BLACKPINK een heerlijk nummer.

Noem eens iets dat jij graag zou willen leren!

Ik zou graag nog wat beter willen leren loslaten en nee te zeggen. Beiden gaan me al beter af dan bijvoorbeeld vijf jaar geleden, maar er is nog ruimte voor verbetering.

Wat wil je dit jaar graag eens doen?

Even niet aan Corona denkende, zou ik heel graag weer eens een keer op vakantie naar het buitenland willen met mijn gezin en natuurlijk een weekend weg met mijn lieve vriendinnen. Sushi eten, wijn drinken, bijkletsen, lachen en plezier maken. Daar ben ik beiden echt enorm aan toe!

Jouw eigen #zelfzorgvrijdag delen?

Vind jij het leuk om mee te doen met de #zelfzorgvrijdag en jouw fijne dingen te delen? Stuur me een mailtje, dan zorg ik ervoor dat jij de vragenlijst ontvangt.

Lees ook de #zelfzorgvrijdag van andere moeders

De zelfzorgvrijdag van Jamie
De zelfzorgvrijdag van Joyce | Joyfromjoyce
De zelfzorgvrijdag van Suzanne
De zelfzorgvrijdag van Brenda
De zelfzorgvrijdag van Bregje
De zelfzorgvrijdag van Daisy
De zelfzorgvrijdag van Anouk
De zelfzorgvrijdag van Joyce | Indyspiratie
De zelfzorgvrijdag van een pleegmoeder
De zelfzorgvrijdag van Roxanne
De zelfzorgvrijdag van Kirsten

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *