Kinderen Recente berichten

De verjaardag van een kleuter

Zoals jullie misschien al op de Social Media hadden gezien hebben we dit weekend de verjaardag van onze kleuter gevierd. Omdat zij dat graag wilde was het deze keer met het thema van My Little Pony, lekker meisjesachtig. Waarom ik deze verjaardag anders vond dan de vorige 3 verjaardagen? Ik schrijf erover in deze blog.

Kleuter

Tsja Evi is dus 4 geworden, ik vind het echt nogal een ding zoals je vorige week al kon lezen in de blog over het dubbele gevoel dat ik heb bij deze leeftijd. Maar ze is dus nu echt een kleuter. En ze staat dus steeds meer achter haar eigen mening, vormt deze vaker buiten mij en weet gewoon geregeld wel goed wat ze wilt. Ik vind het nogal wat. En dat schattige kleine net lopende dreumesje en koppige peutertje is dus gewoon nu een kleuter. Met bijbehorend gedrag ook en babbels want mevrouw heeft de gekste verklaringen voor dingen. Ik moet er wel telkens hard om lachen, waarop ik gesommeerd word niet te lachen want het was niet grappig. “Het is gewoon zo mama”. Dus. Het is maar dat je het weet.

Versiering

Het was ook duidelijk bij het uitzoeken van de spullen voor haar verjaardag. Verklaarde ze eerst dat ze echt alles van Frozen wilde, net als vorig jaar. Toen maakte ik een Olaf voor op haar verjaardagstaart waarna ik heb gezworen dat nooit meer te zullen doen. Wat een ellende met dat ding, die kletterde steeds uit elkaar en de armpjes bleven ook niet zitten. Blijkbaar had ik daar iets van ijzerdraad oid voor moeten gebruiken, nooit aan gedacht. We waren in een winkel in Beverwijk die veel verjaardagsspul heeft. En daar zag Evi dus dat er ook spullen van My Little Pony waren en die moesten het worden. Bordjes, uitnodigingen, een tafelkleed, servetten, bekertjes, uitdeelzakjes en ballonnen die qua kleur goed matchten. Hup, daar gingen we naar de kassa. Vrijdagavond toen ik uit mijn werk kwam hebben de man en ik nog samen de kamer versierd en alles klaargezet. Evi werd daardoor heeeel gelukkig toen ze zaterdagochtend beneden kwam want eindelijk was het tijd voor haar feestje.

Taart

Bij een verjaardag hoort natuurlijk taart. Toen Evi richting de 1 ging besloot ik dat ik graag haar verjaardagstaarten wilde maken. Zelf, en niet bestellen bij een ander. Ik heb met mijn moeder een basiscursus werken met Fondant/ Marsepein gevolgd en jaren met frustratie en oefenen volgden. Hahaha nee zonder gekkigheid, het is niet mijn hobby maar ik ben toch steeds trots op mezelf. En het gaat inmiddels steeds makkelijker. Het eerste jaar maakte ik ook gelijk een taartje voor Evi zelf en een stapeltaart. Stapelgek, dat kun je me wel noemen. Iets met hormonen enzo denk ik. Maar de jaren daarna ging het makkelijker. Ik heb voor haar 2e jaar Billy en BamBam geboetseerd op een leuke stapeltaart vol BabyTV. Vorig jaar een losse Disco-slagroomtaart en een Frozentaart (met plaatje). Dit jaar heb ik weer een losse Disco-slagroomtaart en een My Little Pony- taart (met plaatje) gemaakt. Dit jaar was het nog spannend want de afbeelding werd echt pas eind van de ochtend bezorgd.

Hulp

Waar dit jaar ook in verschilde was dat Evi dit jaar actief heeft geholpen met het versieren van de taart. Netjes de handen gewassen en daarna heeft ze samen met mij verschillende bloemen en vlinders uit de fondant gestoken. Daarna hielp ze met plakken op de taart en hielp ze om de Disco flink te schudden in het zakje. En uiteraard had ze daarvoor geholpen om de slagroom en de boter crème te maken in de mixer. Ik zet dan de benodigdheden apart klaar, zij doet ze in de mixer en zet de mixer aan. Heel leuk om samen te doen. Maar ook bijzonder omdat ik dat eerst altijd alleen deed. Ik heb haar ook de kleuren laten bepalen van de taart en toen ik wat te kort kwam voor de My Little Pony- taart gaf zij aan dat roze mooi was erbij. En zo hadden we een taart met marmer-effect.

Nog meer verschillen?

Ze pakte zelf haar cadeaus uit samen met haar nichtje en een vriendinnetje. Ze had ons daar niet bij nodig. Deed samen met haar vriendinnetje en nichtje de deur open voor de visite. Speelde als een malle en deed geen tukkie meer. Vorig jaar deed ze hem omdat ze ziek was met haar feestje maar toch. Het waren allemaal verschillen. En ze heeft het geweldig gehad. Ze benoemde het meerdere keren, zei tegen mensen dat ze het leuk vond dat ze er waren en genoot met volle teugen. Evi was zich duidelijk bewust van iedereen die is geweest en heeft het vandaag nog een paar keer herleefd. Er is enorm gespeeld met cadeautjes en ontbeten met taart. Want je bent maar 1 keer per jaar jarig. Evi was kapot gisteravond, dat mag duidelijk zijn. Wij zijn een paar keer gestorven want druk en kinderen etc etc. Maar we kijken met z’n drieën op een geweldige dag terug. Het was heel fijn en wat is ze verwend!

Iedereen die er was: Ontzettend bedankt voor een hele fijne dag!

Hoe vier jij de verjaardag van jouw beeb?

 

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

2 COMMENTS

 • MamaIssues

  Wat een super leuke versiering en taart!!!
  Mijn dochter (bijna 6 in januari) vind My Little Pony ook zo leuk!
  Best lastig he zo’n verjaardag plannen.
  Wij zijn ook al hard bezig!
  We houden een dag speciaal voor familie en ze mag een kinderfeestje geven voor kindjes uit de klas. Ik was al van alles aan het verzinnen en nu zegt ze afgelopen weekend dat ze graag naar een indoor speeltuin wil… Zucht..
  Misschien doe ik het maar gewoon zo 🙂 Scheelt een hele hoop rommel 😀

  • beebsandmoms
   AUTHOR

   Het is wel echt een ding ja dat geregel. Lekker naar de indoor speeltuin toch dan? Scheelt een berg qua regelwerk, alleen oordoppen voor jezelf ????

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.