Moms Zwangerschap

De raarste vragen aan een nieuwbakken mama

 

Het blijft me verbazen dat mensen zulke enorme rare vragen kunnen stellen. Iedere keer maar weer, soms gewoonweg kwetsend. Deze ronde: de raarste vragen die ik als nieuwbakken mama kreeg!

Vroeger

Bij mijn ouders thuis en later op school werd altijd aangegeven dat rare vragen niet bestaan. Later kwam ik er absoluut achter dat rare vragen wel degelijk bestaan, en dan vooral van vreemden, familie of kennissen. Die kennissen lieten daarmee trouwens wel weer merken waarom zij niet meer dan dat zijn. Want waarom zou je mensen die zulke rare vragen stellen in je inner-circle laten?

De vragen!

*Met stip op 1: Net bevallen van je beeb lig je in je kraambed bij te komen van alles wat er met je “onderkantje” is gebeurt. Vraagt er 1 of andere malle eppo (een oom, een opa, ik heb geen idee meer maar het was zeker een man) wanneer de tweede komt. Serieus?!

*Een vreemde in de Kruidvat die mijn hoogzwangere ik vroeg hoe ik mijn kindje zou gaan noemen. Uhm hallo, waarom zou ik jou dat vertellen?!

*Vreemden in winkels die je vragen hoe je bevalling is gegaan en zelfs de vraag of ik een natuurlijke bevalling met uitscheur had ervaren. De beeb was hooguit 3 weken en ik deed überhaupt m’n best om in de wereld aanwezig te zijn.

*Slaapt ze al door? Moeders, vreemden, familie all around the world. Terwijl de beeb volgens mij net haar eerste week achter de rug had. Overal heb ik deze vraag gekregen: Bij speeltuinen, in supermarkten, van voorbijgangers op straat, bij dansles, op het consultatiebureau. Jaaaaaaa ze slaapt door!!!! Let.it.go.nl

*Wederom gewoon op straat kwam de vraag of ik borstvoeding gaf. Ik kende diegene helemaal niet. Who cares, ze leeft, krijgt te eten en is gelukkig!

*Op vakantie in Portugal, een wildvreemde dame die de beeb zo mooi vond in de branding (Ja duh, ze is de mooiste beeb die ik ooit heb gezien) die vroeg of ze de beeb met haar huis, tuin en keukenfototoestel op de foto mocht zetten. Uhm neeeeeee. Was vast lief bedoeld en fijn dat ze het tenminste nog vroeg maar ik vond het maar raar.

*Tijdens mijn hele zwangerschap werd me ook gevraagd hoeveel kinderen ik wilde. Wederom, who cares?! Al blijft de mini alleen of komt er een harem aan mini’s. Laat het me lekker uitzoeken. Of hoeveel ik was aangekomen tot dat moment. Laserstralen uit de hormoonogen! Het is nooit toegestaan om een vrouw naar haar gewicht te vragen.

*Of de laatste dan…. Toen ik vol zwangerschapsblosjes was: Was het gepland of een ongelukje? Jaaaaaaaaaa ze was enorm gepland en al was ze dat niet, ongelukje vind ik zo’n bizarre betiteling. Alsof je viel en spontaan zwanger was. Ik vind het ook wat respectloos naar de beeb maar dat terzijde. Eigenlijk iedereen die niet in de inner-circle zat vroeg dit.

Welke vreemde vragen hebben jullie weleens gekregen?

Deze blog schreef ik eerder voor Digimama

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeven + 4 =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.