De luizenmoeder seizoen 2
Column Recente berichten

De Luizenmoeder seizoen 2 wat vind jij ervan?

Je hebt het misschien wel doorgehad, het tweede seizoen van de Luizenmoeder is gestart. Maar waar het eerste seizoen met gierende banden door de Nederlandse woonkamers ging is dat nu niet het geval. Sterker nog, er zijn veel afhakers dit seizoen. Wat vind ik de meest opvallende dingen van de Luizenmoeder seizoen 2 en wat vind jij er eigenlijk van?

Juf Ank en de Luizenmoeder

Vorig jaar was Juf Ank met haar “Hallo allemaal, wat fijn dat je er bent” een grote hit. Iedereen had wel een juf op de basisschool die leek op juf Ank en toen ze op een gegeven moment menselijk bleek leefden we mee. Maar ook de ouders op het schoolplein waren herkenbaar en we konden allemaal wel iemand aanwijzen die op de personages leek.

Hoe anders is dat dit seizoen 2 van de Luizenmoeder?!

Ik weet niet wat het is maar dit seizoen kijk ik geregeld met gekrulde tenen van ongemak. Dat is natuurlijk wel wat het grappig maakt. Maar wat je vaak in NL ziet zodra iets een succes is dat het vervolg een uitvergroting is. En ook dat is dit tweede seizoen bij de Luizenmoeder aan de hand. Waar in het eerste seizoen Luizenmoeder Anton een zeer ongemakkelijke kerel was is hij nu een viezerik; Een man die zijn personeel en stagiaires afluistert tijdens het plassen.

Het hoogtepunt blijft uit…

Uiteraard blijven er dingen zijn die ik herken, de zelfdiagnoses van ouders over kinderen, het overdreven begeleiden bij rouwsituaties en alles moet maatschappelijk verantwoord zijn. Maar zoals we tijdens het eerste seizoen met allerlei liedjes en de menselijke karakters in de Luizenmoeder werden gezogen, blijft dat hoogtepunt in de Luizenmoeder seizoen 2 uit. Voor mij dan in ieder geval.

Juf Helma als fijne afwisseling

In het eerste seizoen vond ik juf Helma al een fijne afwisseling tussen alle gekte. Maar zeker dit seizoen zegt zij alles waarvan ik het denk. Doe maar normaal dan doe je al gek genoeg, het gaat op voor juf Helma. Niet verwacht dat ik het zou zeggen maar ik vind haar echt de rust waarvan de Luizenmoeder echt meer zou moeten hebben. Vol humor maar niet over de top.

Is het echt zo’n slecht seizoen?

Nee, er zitten hele leuke momenten in. Een Juf Ank die een lentebries in haar voorbips voelt nadat er een Belgische meester voor een sollicitatie is geweest bijvoorbeeld. Een Marokkaanse moeder die grappen maakt over de vooroordelen die de ouders van de school hebben. En zo zijn er nog meer. Met als hoogtepunt dus juf Helma die heel wat oneliners uit haar mouw schudt. Maar het ongemak overheerst toch wel steeds. De onderwerpen worden voor mijn gevoel steeds wat overtrokken, het moet steeds overstijgend zijn. Dat terwijl ik dat uitvergrootte juist erg leuk vond, nu lijkt het too much te zijn. Jammer.

Wat vind jij van de Luizenmoeder seizoen 2?
Liefs, Kimberly

Uitgelichte foto: AVROTROS

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

6 COMMENTS

 • Judith

  Vind het ook niet zo heel grappig meer. Het eerste seizoen zat ik stipt op tijd, nu tja, de laatste nog niet gezien.

  • Kimberly
   AUTHOR

   Nee echt hè, het pakt niet meer zo

 • Natasja

  Helemaal mee eens! Kan er niet meer woorden aan vuil maken.
  Natasja onlangs geplaatst…RECEPT | Bami van de ChineesMy Profile

  • Kimberly
   AUTHOR

   Nou dat dus, ik weet het echt niet verder.

 • Merel

  Briljant in eenvoud. De humor is subtieler maar de idioterie die veel ouders in het echte leven vertonen (absurde kersthapjes, om maar iets te noemen), wordt genadeloos onderuit gehaald met perfecte persiflages. Vind ik althans haha maar gezien je poll op Instagram behoor ik geloof ik niet tot de meerderheid. De Luizenmoeder is voor mij nog altijd een spiegel van de Nederlandse samenleving. Weliswaar uitvergroot, maar ook gebaseerd op hoe het vaak wel gaat.
  Merel onlangs geplaatst…Eerste trimester van je zwangerschapMy Profile

  • Kimberly
   AUTHOR

   Ik vind het zelf ook wat te veel overdreven. Heb het idee dat het vorig jaar minder overdreven was, maar wel aangezet.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × vijf =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.